Aξιοποίηση του chat-GPT στη διδακτική πράξη

20240809 180702

Οι εκπαιδευτικοί, Φόλλας Θεοχάρης, Σταμέλος Οδυσσέας, Γκάτσος και Ρωσσίδης Ιωσήφ συμμετείχαν στην επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teachers Academy από τις 5 έως τις 10 Αυγούστου.

PXL 20240805 121514229 1 PXL 20240806 125644834 1

Βερολίνο gpt

Στο πλαίσιο των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες από  διαφορετικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία και Σλοβενία)  παρουσίασαν τις πόλεις και τα σχολεία τους.

Κατά τη διάρκεια της μαθημάτων ήρθαν σε επαφή με το λογισμικό chat-GPT άλλες εφαρμογές που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και ασκήθηκαν στη δημιουργία έργων. Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕ.Λ. Ευόσμου σχεδίασαν πρότζεκτ αξιοποιώντας το ίδιο το λογισμικό αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα  οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, τις ιδέες τους τον τρόπο οργάνωσης του εκπαιδευτικού συστήματος των χωρών προέλευσης των εκπαιδευτικών του σεμιναρίου  και να ανταλλάξουν πολύτιμες εμπειρίες.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί, οι ξεναγήσεις  στο Βερολίνο με το αδιαμφισβήτητο πολιτιστικό, ιστορικό και πολιτικό φορτίο προσέφερε στους συμμετέχοντες παραστάσεις, εμπειρίες και ιδέες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής!