Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (SID 2026), πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές δράσεις για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, την Πέμπτη 22/01/2026 και την Τετάρτη 28/01/2026 αντίστοιχα. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, οι μαθητές παρακολούθησαν ωριαίες παρουσιάσεις με κεντρικό άξονα τις προκλήσεις και τις δυνατότητες που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στη σύγχρονη ψηφιακή καθημερινότητα.Συνεχίστε την ανάγνωση

Το σχολείο μας ήταν ανάμεσα στα σχολεία που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη δράση ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΗ: «Ένα βιωματικό ταξίδι από τη Γη στις Σπάνιες Γαίες και τα Μέταλλα», προχωρώντας πρόσφατα στην αξιοποίηση του νέου εκπαιδευτικού υλικού που παραλάβαμε.

Αυτή η πρώτη επαφή των μαθητών μας με τον εξοπλισμό ανέδειξε τη σημασία της διαθεματικότητας στην εκπαίδευση. Μέσα από τον πειραματισμό, τα παιδιά μετέτρεψαν τη θεωρία σε πράξη, ανακαλύπτοντας τις επιστήμες με τρόπο ζωντανό και δημιουργικό. Ο ενθουσιασμός τους κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων επιβεβαιώνει ότι η χρήση σύγχρονων εργαλείων ανοίγει νέους δρόμους στη γνώση.Συνεχίστε την ανάγνωση

Σημαντικές επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου με ΛΤ Πρέβεζας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Θαλής» και στο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας «Πιάσε τη σημαία».

Έντεκα (11) μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου του σχολείου μας διέπρεψαν στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά με την ονομασία «Θαλής» και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση με την ονομασία «Ευκλείδης» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026.

Εξαιρετική ήταν η απόδοση των ομάδων μαθητών/τριών που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με τίτλο «Πιάσε τη σημαία» με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2026. Συμμετείχαν επτά (7) ομάδες μαθητών/τριών. Το σχολείο μας κατατάχθηκε 25ο σε σύνολο 84 σχολείων και λάβαμε έπαινο για τη συμμετοχή μας.