Χοιρινό: Ο Βασιλιάς του δικού μας χριστουγεννιάτικου τραπεζιού
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχει μοναδικά χαρακτηριστικά σε κάθε χώρα. Στην Αμερική την τιμητική της έχει η γαλοπούλα, στην Αγγλία η πουτίνγκα, στην Ιταλία το πανετόνε κ.ο.κ. Όμως στην Ελλάδα, σε κάθε ξεχωριστή στιγμή, σε κάθε επίσημο ή γιορτινό τραπέζι το κυρίως πιάτο περιλαμβάνει χοιρινό. Πολλοί οι τρόποι μαγειρέματος και όλοι νοστιμότατοι. Το έθιμο έρχεται από την αρχαιότητα, όταν αυτό το κρέας επιλεγόταν και συνδυαζόταν αρμονικά με φρούτα.
Αφήστε μια απάντηση