του μαθητή της Β τάξης, Θωμά Μπάρδου
3/4 φλυτζανιού τσαγιού λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο
2 ” ” ζάχαρη
2 ” ” κρύο νερό
3 κουταλιές σούπας ξύδι
6 ” ” κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
3 1/2 φλυτ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο ελαφρά με αλεύρι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα σοκολάτας ή γλάσσο σοκολάτας..
Αφήστε μια απάντηση