Αρχική » Β' Γυμνασίου » Εργαστήρια δεξιοτήτων Β’ Γυμνασίου 2022-2023

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me

Μαθαίνουμε στο σπίτι!

Μαθαίνουμε στο σπίτι!
European Radio Logo

Εργαστήρια δεξιοτήτων Β’ Γυμνασίου 2022-2023

Ενοτητα “Φροντίζω το περιβάλλον: Φυσικές Καταστροφές” Στην Θεματική Ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η Β’ Γυμνασίου ασχολήθηκε με τις Φυσικές Καταστροφές. Αναζήτησε στοιχεία ανά ομαδες για τον “Σεισμό”, την “Πλημμύρα” την “Πυρκαγιά”, και αλλες φυσικες καταστροφες και τις παρουσιασαν μεσω διαδραστικων πινακων και υπολογιστων μεσα στη ταξη με εικονες και βιντεο.

Στην ενοτητα “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ: Εθελοντισμός.” καθε τμημα της Β’ Γυμνασιου ανελαβε μια εθελοντικη δραση. Συζητησαμε για την σημασια του εθελεντισμου στην συγχρονη εποχη στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη χωρίς να περιμένει αντάλλαγματα
Μαθαμε για την σημασια του εθελοντισμου και της αλληλεγγυης στην βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.Ετσι τα τμηματα χωριστηκαν και ανελαβαν τις εξης δρασεις Β1 – Αγορα και προσφορα τροφιμων σε ευαλωτες κοινωνικα ομαδες Β2- Περιποιηση φροντιδα και φυτευμα διαφορων φυτων στην αυλη του σχολειου. Β3- Συλλογη ρουχων και την προσφορα αυτων σε ΜΚΟ Β4- Συλλογη σκουπιδιων και καθαρισμο του μεγαλυθτερου μερους του Παρκου Ελαιορεμα της Πυλαιας Θεσσαλονικης.

Στην 4η Θεματική Ενότητα “Δημιουργώ και καινοτομώ” οι μαθητες ασχοληθηκαν σε ομαδες για την δημιουργία μιας ταινίας “stop motion – Τα επαγγέλματα πίσω από την κάμερα» Στοχος ειναι είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν ανα ομαδες μια ταινία με την τεχνική stop motion animation, αφού πρώτα διερευνήσουν τα τέσσερα επαγγέλματα που υπάρχουν πίσω από τη δημιουργία μιας ταινίας.

Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Κομνηνάκης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση