Αρχική » Γ' Γυμνασίου » Εργαστήρια δεξιοτήτων Γ’ Γυμνασίου 2022-2023

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me

Μαθαίνουμε στο σπίτι!

Μαθαίνουμε στο σπίτι!
European Radio Logo

Εργαστήρια δεξιοτήτων Γ’ Γυμνασίου 2022-2023

Στην 1η θεματική ενότητα μάθαμε για το τι είναι Ψυχική & Συναισθηματική Υγεία και συνδέσαμε αυτές τις έννοιες με τις ισότιμες σχέσεις των εφήβων. Μελετήσαμε τα χαρακτηριστικά της παθητικής, επιθετικής και αποφασιστικής συμπεριφοράς και διαχωρίσαμε τις διαφορές μεταξύ υγιούς και μη υγιούς συναισθηματικού περιβάλλοντος.Καταγραψαμε σε λιστες τα θετικα και αρνητικα στοιχεια αυτων των συμπεριφορων και δημιουργησαμε εικαστικα εργα για εννοεις οπως ο “ρατσισμος” “μπουλιγκ” κλπ. Η τελική εργασία που επιλέξαμε ήταν να συγκεντρώσουμε ερωτήσεις των μαθητων σχετικα με αυτα τα ζητηματα και να τις απευθύνουμε στην ψυχολόγο του σχολειου μας οπου με τη σειρα της ανεπτυξε τις απαντησεις της σε συγκεντρωση μαθητων ολων των τμηματων..

Στην 2η Θεματική Ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η Γ Γυμνασίου ασχολήθηκε με την Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά της ελιάς. Συζητησαμε για την ελιά ως δέντρο, αλλά και ως πολιτιστικό αγαθό. Οι μαθητές στην συνέχεια ζωγράφισαν την δική τους ελιά.

Στην 3η Θεματική Ενότητα “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ: Διαφορετικότητα και συμπερίληψη” συζητησαμε για την διαφορετικοτητα, ειδαμε υλικο μεσω του διαδικτυου και οι μαθητες φιλοτέχνησαν αφίσες με μηνύματα υπέρ της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στην 4η θεματική ενότητα “Δημιουργώ και καινοτομώ – Αγωγή Σταδιοδρομίας, γνωριμία με επαγγέλματα” οι μαθητες ασχοληθηκαν με τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό (Σ.Ε.Π.), με τους τύπους προσωπικότητας του Holland και τα αντίστοιχα επαγγέλματα.

Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Κομνηνάκης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση