Αρχική » 2023 » Μάρτιος

Αρχείο μηνός Μάρτιος 2023

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me

Μαθαίνουμε στο σπίτι!

Μαθαίνουμε στο σπίτι!
European Radio Logo

Επίσκεψη στη Μονή Βλατάδων

Επίσκεψη στη μονή Βλατάδων, με την ομάδα του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Κιβωτός του Νώε, μια σύγχρονη ιστορία» της Α’ Γυμνασίου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Στέλλα Μαυρονάνου και Αθηνά Λωτίδου

Το πείραμα του Ερατοσθένη στην αυλή του σχολείου μας-2023

Σήμερα 20 Μαρτίου 2023 και στις 12:35, μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης του σχολείου μας εκτέλεσαν το Πείραμα του Ερατοσθένη στην αυλή του σχολείου. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους έκαναν τις κατάλληλες μετρήσεις με σκοπό να υπολογίσουν την ακτίνα της Γης!

 

Το πείραμα του Ερατοσθένη- 20 Μαρτίου 2023

Το «πείραμα του Ερατοσθένη» αποτελεί μια ιστορική μέθοδο για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης, που πραγματοποιήθηκε από τον σπουδαίο μαθηματικό τον 3ο αι. π.Χ. Μια μέθοδος στην οποία ο Ερατοσθένης χρησιμοποίησε ως μόνα εργαλεία μια ράβδο, «βηματιστές» της εποχής για τη μέτρηση αποστάσεων, βασικές αρχές της τριγωνομετρίας και καθαρή σκέψη, γι’ αυτό και είναι ένα από τα 10 πιο όμορφα πειράματα στην ιστορία της Φυσικής

Στις 20 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιήσουμε στο σχολείο μας το πείραμα του Ερατοσθένη για την μέτρηση της περιφέρειας της Γης. Για να κάνουμε το πείραμα χρειαζόμαστε κάποια δεδομένα, τα οποία είναι:

  1.  Οι συντεταγμένες του σχολείου μας
    Γεωγραφικό πλάτος (latitude):  40,612241 Ν
    Γεωγραφικό μήκος (longitude): 22,983555 Ε.
  2. Tην απόσταση του σχολείου μας από τον Ισημερινό, που είναι 4.516,9 km  και υπολογίζεται από το site:
    https://www.daftlogic.com/projects-google-maps-distance-calculator.htm
  3. Την ώρα που για την περιοχή μας ο ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο και είναι η ώρα που θα γίνει το πείραμα.Η ώρα αυτή  είναι στις 12:35:37 μμ τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023   και υπολογίζεται από το site:
    https://www.suncalc.org/#/40.6121,22.9834,16/2023.03.16/21:51/1/3

 

 Eratosthenis kanoniki 1

Επίσκεψη των μαθητών της Γ Γυμνασίου στη Βίλλα Μπιάνκα και το Μουσείο Μοmus

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις”, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που συμμετέχουν, επισκέφτηκαν τη Βίλλα Μπιάνκα και το Μουσείο Μοmus,

Στο μουσείο Momus επισκέφτηκαν την έκθεση φωτογραφίας του Ελβετού φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά (1858-1946) με τίτλο «Ο Φρεντ Μπουασονά και η Μεσόγειος. Μια φωτογραφική Οδύσσεια».

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Στέλλα Μαυρονάνου και Αθηνά Λωτίδου

Ωρολόγιο πρόγραμμα από 27-02-2023

 

 

Επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος “Η Κιβωτός του Νώε, μια σύγχρονη ιστορία”, η Α’ γυμνασίου επισκέφτηκε την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Η “επίσκεψη στο αγρόκτημα” περιλάμβανε ξενάγηση, καθώς και δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν   οι μαθητές.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Στέλλα Μαυρονάνου και Αθηνά Λωτίδου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση