Quality labels 2022-23
Κατά το σχολικό έτος 2022-23 το σχολείο μας υπέβαλλε αίτηση για Εθνική ετικέτα ποιότητας για την εμπλοκή μας στην υλοποίηση τριών έργων. Απονεμήθηκαν οι παρακάτω ετικέτες ποιότητες:
Quality labels 2021-22
Κατά το σχολικό έτος 2021-22 το σχολείο μας υπέβαλλε αίτηση για Εθνική ετικέτα ποιότητας για την εμπλοκή μας στην υλοποίηση του έργου η οποία και απονεμήθηκε σε δύο από τους εκπαιδευτικούς μας.
Quality labels 2020-21
Κατά το σχολικό έτος 2020-21 το σχολείο μας υπέβαλλε αίτηση για Εθνική ετικέτα ποιότητας για την εμπλοκή μας στην υλοποίηση του έργου η οποία και απονεμήθηκε σε μια από τους εκπαιδευτικούς μας.
Στο έργο απονεμήθηκε επίσης η Ευρωπαική ετικέτα ποιότητας
Quality labels 2019-20
Κατά το σχολικό έτος 2018-19 το σχολείο μας μετείχε μεταξύ άλλων στα έργα:
–Healthy Generations,
–Masterminds,
–Power of youth,
για τα οποία και υποβάλλαμε αίτηση για Εθνική ετικέτα ποιότητας. Μετά από αξιολόγηση των έργων μας, από κριτική επιτροπή βάση εθνικών και Ευρωπαϊκών πρότυπων, μας χορηγήθηκε η Εθνική ετικέτα ποιότητας, υποδηλώνοντας ότι έχουμε υλοποιήσει άριστα τα συγκεκριμένα eTwinning έργα. Κατόπιν, δεδομένου ότι:
1) Εθνική ετικέτα ποιότητας έλαβαν και οι εταίροι μας,
2) Τα έργα μας προτάθηκαν από την εθνική υπηρεσία ανάμεσα στο καλύτερο ένα τρίτο των έργων με βάση τη βαθμολογία τους όσον αφορά στην ποιότητά τους, μας απονεμήθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ) η Ευρωπαϊκή
Ετικέτα Ποιότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο Healthy Generations βραβεύτηκε και με το εθνικό βραβείο στην Ιορδανία και την Σερβία, ενώ συμπεριλήφθηκε και ως παράδειγμα καλής πρακτικής από το School Education Gateway
Quality labels 2018-19
Κατά το σχολικό έτος 2018-19 το σχολείο μας μετείχε
μεταξύ άλλων στα έργα:
-Sharing cultures through food,
-Hand by Hand to Save Our Land,
-Teach me yours,
για τα οποία και υποβάλλαμε αίτηση για Εθνική ετικέτα ποιότητας. Μετά από αξιολόγηση των έργων μας, από κριτική επιτροπή βάση εθνικών και Ευρωπαϊκών πρότυπων, μας χορηγήθηκε η Εθνική ετικέτα ποιότητας, υποδηλώνοντας ότι έχουμε υλοποιήσει άριστα τα συγκεκριμένα eTwinning έργα. Κατόπιν, δεδομένου ότι:
1) Εθνική ετικέτα ποιότητας έλαβαν και οι εταίροι μας,
2) Τα έργα μας προτάθηκαν από την εθνική υπηρεσία ανάμεσα στο καλύτερο ένα τρίτο των έργων με βάση τη βαθμολογία τους όσον αφορά στην ποιότητά τους, μας απονεμήθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ) η Ευρωπαϊκή
Ετικέτα Ποιότητας.
Αναλυτικά:
1) Στο έργο Sharing cultures through food, οι μαθητές της ειδικότητας τεχνολογίας τροφίμων και ποτών, ψυκτικών και
οι μαθητές του Β’ μηχανολογίας και οι εκπαιδευτικοί κ.Μυλωνά Ασπασία, κ. Ρίζος Αναστάσιος συνεργάστηκαν με
τους μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολίων της Πολωνίας, Γαλλίας, Κροατίας, και Ιταλίας. Σε αυτό το πρόγραμμα οι
μαθητές κληθήκαν να δουν την τοπική τους κουζίνα από διαφορετικές οπτικές γωνίες:
– ως στυλ μαγειρικής βασισμένη στις μαγειρικές παραδόσεις, τεχνικές και τοπικά υλικά,
– ως μέρος της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς,
– ως τουριστικό αξιοθέατο και τουριστικού προϊόντος.
Το πρόγραμμα βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν τις σχέσεις μεταξύ ταυτότητας, παράδοσης, τουρισμού
και ενεργού ρόλου τους στην προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της περιοχής τους. Μια
σημαντική διάσταση του έργου είναι η μάθηση και η κοινή χρήση των παραδόσεων, των αξιών και της
κληρονομιάς μεταξύ συνομηλίκων από διαφορετικές χώρες, η οποία αποτυπώθηκε σε πολλές κοινές
δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και το παρακάτω ηλεκτρονικό περιοδικό :
https://madmagz.com/magazine/1636086#/
Το έργο βραβεύτηκε με την Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας από την ομάδα αξιολόγησης της Πολωνίας, της Γαλλίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω αυτής της συνεργασίας προέκυψαν ισχυροί δεσμοί φιλίας που επισφραγίστηκαν με μια συνεργασία Εrasmus +. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που τον Οκτώβριο του 2019 υποδεχτήκαμε στην πόλη μας
4 μαθητές από το σχολείο της Γαλλίας για το δίμηνο internship τους, σε εστιατόρια της πόλης μας (Σούσουρο-Πέτρινο). Άλλοι 8 μαθητές μετακινήθηκαν στην Πολωνία, όπου τους υποδέχτηκε το σχολείο Zespół Szkół nr 1 im. Józefa Piłsudskiego w Limanowej.
2) Στο πλαίσια του προγράμματος E-twinning «Hand by Hand to Save our Land» οι μαθητές της ειδικότητας τεχνολογίας
τροφίμων και ποτών και η εκπαιδευτικός κ. Μυλωνά Ασπασία συνεργάστηκαν με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολίων της Ιορδανίας, Ιταλίας, Σλοβακίας, Τυνησίας, Τσεχίας, Ουκρανίας, Αρμενίας, Αζερμπαιτζάν, Τουρκίας και Αλβανίας. Οι μαθητές σε αυτό το πρόγραμμα έμαθαν, σε διακρατικές ομάδες, για τον πλανήτη μας και
προβληματίστηκαν σχετικά με τους τρόπους δράσης ώστε αυτός να διατηρηθεί για τις μελλοντικές γενιές: Διατηρώντας το περιβάλλον, διατηρώντας τους φυσικούς πόρους, εξορθολογώντας την κατανάλωση ενέργειας και νερού και βρίσκοντας λύσεις στο πρόβλημα των αποβλήτων.
Ήταν η πρώτη φορά που οι συμμετέχοντες μαθητές προέρχονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα (9-19) και πραγματικά μείναμε έκπληκτοι από την συνεργασία και τις ανταλλαγές που προέκυψαν! Το έργο βραβεύτηκε με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες!
Μέσα από πολύ έρευνα, συνεργασία και διασκέδαση προέκυψαν πολλά κοινά προϊόντα.
3) Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning με τίτλο : “Teach Me Yours” η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας Αναστασιάδου Αθηνά υλοποίησε σε συνεργασία με τους μαθητές των τμημάτων Β’ & Γ’ Οικονομίας και
Τουρισμού, Β’ υγείας και Β’ Μηχανολογίας πολλές δράσεις στην τάξη, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μηνιαίο πρόγραμμα, προκειμένου να ανταλλάξουν με 10 ακόμη χώρες (Τουρκία, Ιταλία, Λιθουανία, Σερβία, Ουκρανία, Ισπανία,
Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία) βασικές γνώσεις σχετικά με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας.
Στόχοι του έργου ήταν η πολυγλωσσία, να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις ξένες γλώσσες μέσα από το εκπαιδευτικά σχεδιασμένο παιχνίδι , η χρήση τεχνολογίας στην τάξη, η δημιουργικότητα και η χρήση καινοτόμων τρόπων
διδασκαλίας ώστε να γίνει το μάθημα των αγγλικών πιο ελκυστικό. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές τους από τις υπόλοιπες χώρες μέσα από την πλατφόρμα του eTwinning ,στο ειδικά διαμορφωμένο Twinspace του προγράμματος ,όπου σε μηνιαία βάση προσθέτονταν οι εργασίες τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο απονεμήθηκαν 1288 Ευρωπαϊκές Ετικέτες ποιότητας για το 2019 εκ των οποίων τα 450 ήταν ελληνικά προγράμματα, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας σε πολύ υψηλή θέση.