ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στις 28-04-2026 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη δράση με θέμα τη σωστή διατροφή και τη σημασία της άσκησης. Τη δράση υλοποίησε η Χρυσούλα Λάππα από το Κέντρο Υγείας Νέας Ζίχνης.

Οι μαθητές βγήκαν στην αυλή του σχολείου και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία έμαθαν με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο βασικές αρχές υγιεινής διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Με την καθοδήγηση της κας Λάππα, τα παιδιά συνεργάστηκαν, διασκέδασαν και απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις για την καθημερινότητά τους.

Στο τέλος της δράσης, η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε με ένα δημιουργικό κρυπτόλεξο, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να θυμηθούν και να εμπεδώσουν όσα έμαθαν. Η δράση άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα υγείας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εκπαιδευτική Εκδρομή του ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης στη Βέροια: Μια Εμπειρία Γνώσης και Ψυχαγωγίας

Η εκπαιδευτική εκδρομή του ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης στη Βέροια αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία.

Η εκδρομή ξεκίνησε με την επίσκεψη στους βασιλικούς τάφους, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα σημαντικό κομμάτι της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά ευρήματα. Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό και την κληρονομιά της χώρας μας.

Στη συνέχεια, η ομάδα επισκέφθηκε το νέο μουσείο, όπου ξεχώρισε η αναπαράσταση του βασιλικού ανακτόρου. Μέσα από τα εκθέματα και τις σύγχρονες παρουσιάσεις, οι μαθητές απέκτησαν μια πιο ζωντανή εικόνα της ζωής στην αρχαιότητα και κατανόησαν καλύτερα τη σημασία των ιστορικών αυτών χώρων.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με περιήγηση στη γραφική πόλη της Βέροιας, όπου οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο να εξερευνήσουν τα όμορφα σημεία της πόλης και να απολαύσουν το φαγητό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης είχαν άψογη συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, εκπροσωπώντας το σχολείο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συνολικά, η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης και ψυχαγωγίας, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική Εκδρομή του ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης στη Βέροια: Μια Εμπειρία Γνώσης και Ψυχαγωγίας

Μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμα Erasmus+

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Wellness Well Web (WWW)”, το οποίο είχε ως βασικό στόχο την προώθηση της ευημερίας των μαθητών και την ολιστική τους ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα αξιολογήθηκε πρόσφατα από την αρμόδια επιτροπή και απέσπασε άριστη συνολική βαθμολογία 86/100, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς που πραγματοποιήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες.

Screenshot 28

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το Erasmus+ αυτό ξεχώρισε για την πρωτοποριακή του προσέγγιση, καθώς συνδύασε:

  • την ενσυνειδητότητα (mindfulness),
  • τον αθλητισμό και τη μουσική,
  • την προώθηση υγιεινών συνηθειών ζωής,
  • και την ενίσχυση της ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η συνεργασία, η αυτογνωσία και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία.

Διεθνής συνεργασία και σημαντικός αντίκτυπος

Η συνεργασία με σχολεία και οργανισμούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνέβαλε ουσιαστικά στην ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών. Το πρόγραμμα είχε θετικό αντίκτυπο τόσο στους μαθητές όσο και στην ευρύτερη σχολική κοινότητα, ενισχύοντας την εκπαιδευτική εμπειρία σε πολλαπλά επίπεδα.

Συμπέρασμα

Η διάκριση αυτή αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το σχολείο μας και αντανακλά τη συλλογική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Παράλληλα, μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα που προάγουν τη γνώση, τη συνεργασία και τις αξίες της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμα Erasmus+

FireFly

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την πρόληψη και διαχείριση των δασικών πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FireFly. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη 21 Απριλίου 2026 και είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την προστασία των δασών.

Στην ημερίδα συμμετείχε και εκπαιδευτικός του σχολείου μας Πηνελόπη Χατζηγιάννη ΠΕ88,01 , η οποία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εισηγήσεις σχετικά με σύγχρονες μεθόδους πρόληψης, τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, καθώς και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο FireFly

Ευρωπαϊκή Διάκριση για το ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης: Είμαστε πλέον ένα “eTwinning School”!

Screenshot 91

Screenshot 92

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας, το ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης, βραβεύτηκε επίσημα με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning (eTwinning School Label) για το έτος 2025-2026. Η διάκριση αυτή τοποθετεί το σχολείο μας ανάμεσα στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης που πρωτοπορούν στην ψηφιακή μάθηση και την καινοτομία.

Τι σημαίνει αυτή η βράβευση;

Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning δεν είναι απλώς ένα βραβείο για ένα συγκεκριμένο έργο, αλλά μια πιστοποίηση για τη συνολική λειτουργία του σχολείου. Αναγνωρίζει ότι το ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης αποτελεί πρότυπο για:

  • Την ασφάλεια στο διαδίκτυο (eSafety).

  • Τις καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές μεθόδους.

  • Την προώθηση της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών μας.

  • Την ενίσχυση της συνεργατικής μάθησης μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

Πώς τα καταφέραμε;

Η διαδικασία επιλογής είναι ιδιαίτερα αυστηρή και απαιτητική. Για να μπορέσει ένα σχολείο να διεκδικήσει και να λάβει αυτή την ετικέτα, πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, όπως:

  1. Ενεργή Ομάδα Εκπαιδευτικών: Δεν αρκεί η προσπάθεια ενός ατόμου. Πρέπει να υπάρχει μια ικανή ομάδα καθηγητών που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του eTwinning.

  2. Απόδειξη Ποιότητας: Το σχολείο πρέπει να έχει υλοποιήσει τουλάχιστον ένα έργο που να έχει βραβευτεί με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, αποδεικνύοντας ότι τα projects μας πληρούν τα υψηλότερα στάνταρ συνεργασίας και αποτελεσμάτων.

Ένα μεγάλο “μπράβο” σε όλους

Αυτή η επιτυχία ανήκει στους μαθητές μας που εργάζονται με κέφι σε διεθνή έργα, αλλά και στους καθηγητές μας που επενδύουν χρόνο και μεράκι για να ανοίξουν “παράθυρα” στην Ευρώπη από την καρδιά των Σερρών.

Συνεχίζουμε με την ίδια ορμή, αποδεικνύοντας ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να είναι σύγχρονο, εξωστρεφές και πρωτοπόρο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χαρά μας είναι διπλή, καθώς μαζί με το ΕΠΑΛ, τη διάκριση του “eTwinning School” έλαβε και το Γυμνάσιο Νέας Ζίχνης. Το γεγονός ότι δύο σχολεία που συστεγάζονται αναγνωρίζονται ταυτόχρονα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποδεικνύει τη συστηματική δουλειά, την άψογη συνεργασία και τη συνέχεια που υπάρχει στην εκπαίδευση των παιδιών του τόπου μας, από την πρώτη μέρα του Γυμνασίου έως την αποφοίτηση από το Λύκειο. Πλέον, το σχολικό μας συγκρότημα αποτελεί έναν ενιαίο χώρο καινοτομίας και εξωστρέφειας, προσφέροντας στους μαθητές μας ορίζοντες που ξεπερνούν τα τοπικά σύνορα.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευρωπαϊκή Διάκριση για το ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης: Είμαστε πλέον ένα “eTwinning School”!

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Την Παρασκευή 3 Απριλίου το σχολείο μας συμμετείχε σε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε ειδικά για τα σχολεία.Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τη λειτουργία και, όσοι επιθυμούσαν, να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, βιώνοντας μια σημαντική πνευματική εμπειρία ενόψει των ημερών του Πάσχα.Παράλληλα, δύο μαθήτριες της Β’ Πληροφορικής δημιούργησαν ηλεκτρονικές πασχαλινές κάρτες, μεταφέροντας με δημιουργικό τρόπο μηνύματα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας.

 

Stigmiotypo othonhs 2026 04 03 142241

 

1f81eaff d002 4af8 b17a 75778c30f853 1

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Ημέρα Φιλοζωίας στο σχολείο μας

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε δράση αφιερωμένη στη φιλοζωία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για την προστασία των ζώων.

Οι μαθητές παρακολούθησαν ταινία με φιλοζωικό περιεχόμενο, ενημερώθηκαν μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα και συμμετείχαν σε συζήτηση σχετικά με τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς απέναντί τους.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία αφίσας, μέσα από την οποία αποτύπωσαν τα μηνύματα αγάπης, σεβασμού και υπευθυνότητας προς τα ζώα.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημέρα Φιλοζωίας στο σχολείο μας

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης στον Δήμαρχο Νέας Ζίχνης – Σύνδεση σχολείου και τοπικής κοινωνίας

Μαθητές του ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης  επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Νέας Ζίχνης, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Παντελή Μπόζη, στο πλαίσιο ενίσχυσης της σχέσης του σχολείου με την τοπική κοινωνία.

Κατά την επίσκεψη, προσέφεραν ένα πασχαλινό καλάθι με κόκκινα αυγά, βαμμένα με παραδοσιακές και φυτικές τεχνικές από τον τομέα Γεωπονίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της βιώσιμης και δημιουργικής αξιοποίησης φυσικών υλικών. Παράλληλα, παρέδωσαν μια λαμπάδα που κατασκευάστηκε με τη χρήση 3D εκτυπωτή από τον τομέα Πληροφορικής, προβάλλοντας την καινοτομία και τις σύγχρονες δεξιότητες των μαθητών.

Η δράση αυτή ανέδειξε τον ουσιαστικό ρόλο των ειδικοτήτων του σχολείου και επιβεβαίωσε ότι το σχολείο μας είναι ανοιχτό, δημιουργικό και ενεργά συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης στον Δήμαρχο Νέας Ζίχνης – Σύνδεση σχολείου και τοπικής κοινωνίας

Επίσκεψη μαθητών Γ’ Γυμνασίου Νέας Ζίχνης στο ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης

Την Τρίτη 31-3-2026 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Νέας Ζίχνης επισκέφθηκαν το ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους και τις ειδικότητες του σχολείου. Αρχικά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στη βιβλιοθήκη του σχολείου για τις ειδικότητες και τις δυνατότητες φοίτησης στο ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης. Στη συνέχεια, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και επισκέφθηκαν τα εργαστήρια Πληροφορικής και Γεωπονίας, όπου παρακολούθησαν και επίδειξη τρισδιάστατου εκτυπωτή. Τέλος, στο εργαστήριο Τροφίμων, οι μαθητές της Β’ Πληροφορικής έψησαν κουλουράκια, τα οποία προσφέρθηκαν στους επισκέπτες, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και φιλόξενο κλίμα.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη μαθητών Γ’ Γυμνασίου Νέας Ζίχνης στο ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης

Η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου και η παρέλαση

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την 25η Μαρτίου, τιμώντας τόσο την έναρξη της Ελληνική Επανάσταση του 1821 όσο και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι μαθητές στη βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ  συμμετείχαν ενεργά παρουσιάζοντας μια διαδραστική παρουσίαση. Μέσα από τη γιορτή αναδείχθηκαν σημαντικές στιγμές της ιστορίας και η θυσία των αγωνιστών.

Stigmiotypo othonhs 2026 03 28 073538

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών στην καθιερωμένη παρέλαση, όπου με υπερηφάνεια και σεβασμό τίμησαν τους ήρωες του 1821. Με άψογο βηματισμό και παρουσία, οι μαθητές εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η ημέρα αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για όλους να θυμηθούμε την ιστορία μας και να ανανεώσουμε τις αξίες της ελευθερίας, της πίστης και της συλλογικότητας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου και η παρέλαση