Ένα ζυμούμενο τρόφιμο φυτικής προέλευσης αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα και πιο φυσικά μέσα συντήρησης, αξιοποιώντας τη ζύμωση της νωπής πρώτης ύλης σε άλμη. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του σχολείου μας παρατηρούν σημαντικές αλλαγές στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τροφίμου, όπως τη γεύση, το άρωμα, την υφή και το χρώμα, καθώς τα ευεργετικά μικροοργανισμοί μετατρέπουν τα φυσικά συστατικά του σε νέα, πιο σταθερά προϊόντα. Η ζύμωση όχι μόνο αναδεικνύει μοναδικά αισθητηριακά στοιχεία, αλλά εξασφαλίζει και τη μακροχρόνια συντήρηση του τροφίμου, προσφέροντας ένα ασφαλές και θρεπτικό αποτέλεσμα που συνδέει την παράδοση με τη σύγχρονη γνώση.
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Πηνελόπη Χατχηγιάννη ΠΕ88.01