Feed
Άρθρα
Σχόλια

2016-17

Συγχαρητήρια στους μαθητές που έφτασαν στα ημιτελικά του Young Business Talents

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα  Young Business Talents 2016-17, διαγωνίστηκαν με τον επιχειρηματικό προσομοιωτή, έλαβαν αποφάσεις, ολοκλήρωσαν τα ημιτελικά και παρέλαβαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Συγχαρητήρια στους μαθητές: Μιχαέλα Καφετζή, Φραγκίσκη Μαρή, Νικόλαο Νεραντζούλη και Δήμητρα Σακούλη.

Photo - frame

Photo frame 2

 

Α΄ βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής

Η κριτική επιτροπή του Α΄ Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού του ΕΠΟΚ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κύπρου) έκρινε τη μαθήτρια του σχολείου μας ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΤΟΥ στην κατηγορία ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ με Α΄βραβείο.

2017-05-19 17.53.05

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ανθρώπινα Δικαιώματα» εκπονήθηκε στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου κατά το σχολικό έτος 2016-2017 με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων μαθητών και μαθητριών της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες αποπειράθηκαν να εξετάσουν σφαιρικά το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ερευνήσουν περιπτώσεις καταπάτησης. Μεγάλη σημασία δόθηκε στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  στους ανθρώπους και τους οργανισμούς που αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ανθρώπων που βιώνουν στέρηση των δικαιωμάτων τους. Τέλος, οι μαθητές επέλεξαν τις πληροφορίες που θεώρησαν σημαντικές, τις αξιολόγησαν, τις συνέθεσαν και δημιούργησαν την ακόλουθη παρουσίαση.

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Εκφράσου στη γλώσσα σου

Ποια είναι η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γιατί είναι καλό να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες; Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου απαντούν με τον δικό τους τρόπο σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της δράσης Teachers4Europe. Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Γαρμπιδάκη Χριστίνα, Γκούρρα Έρικα Σοφία, Θεοδότου Ιωάννα, Κανάκη Ελένη, Κερεμιτσή Δήμητρα, Κρητικός Μηνάς Χρυσοβαλάντης,Μαρή Φραγκίσκη, Μπουλλάρι Αλεξάνδρα, Νεραντζούλης Νικόλαος, Πιτούσι Γεώργιος Ηλίας, Ρουσάκη Βιργινία Ευαγγελία, Σακούλη Δήμητρα, Χατζηκωστής Κωνσταντίνος. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αμασόγλου Άννα.

 

Συμβουλές σε συνέντευξη για δουλειά

Συνεντευξη 2

Οι μαθητές της Γ΄τάξης του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης αποτυπώνουν με χιουμοριστικό τρόπο τα πιο συχνά λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια συνέντευξης για πρόσληψη σε μία θέση εργασίας. Στη συνέχεια δίνουν συμβουλές για την όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις» από τους μαθητές: Διακολιού Έρικα Σοφία, Ζαβόλα Μιχαέλα, Θεοδότου Ιωάννα, Κρητικός Μηνάς, Κερεμιτσή Δήμητρα, Πίκου Ειρήνη και Ρουσσάκη Όλγα και συντονίστρια την εκπαιδευτικό Άννα Αμασόγλου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων