Feed
Άρθρα
Σχόλια

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καρπάθου. Πρόκειται για έναν ιστοχώρο ενημέρωσης για διάφορα θέματα της σχολικής κοινότητας που φιλοξενεί σημαντικές ανακοινώσεις, εκπαιδευτικό υλικό για τα περισσότερα γνωστικά αντικείμενα των μαθητών από όλους τους τομείς και τις ειδικότητες, ερευνητικές εργασίες (projects) και σχετικό υλικό από τα εκπαιδευτικά προγράμματα  και τις δράσεις που έλαβαν χώρα.

Καλή πλοήγηση…

Από τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου θα κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

Παράλληλα σας προωθούμε σε link το Δελτίο Τύπου https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis  όπου περιγράφεται συνοπτικά η διαδικασία της Αίτησης-Δήλωσης και όπου υπάρχουν όλα τα σχετικά ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές οδηγίες

 

ΑΙΤΗΣΗ 2020    ΟΔΗΓΙΕΣ-2020

 

 

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα και παραδοτέα ΜΝΑΕ από το 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ, ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ, ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, STEPS ON KARPATHOS, STEPSONKARPATHOS.GR

1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου – ΜΝΑΕ – Βήματα στην Κάρπαθο

Τη φετινή χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου, στα πλαίσια του προγράμματος ΜΝΑΕ – Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, έλαβε χώρα η δράση «Βήματα στην Κάρπαθο».
Με τους μαθητές της Α’ τάξης σχεδιάσαμε, προετοιμαστήκαμε, περπατήσαμε, καταγράψαμε και αναλύσαμε 6 διαδρομές. Αλλά κυρίως ζήσαμε την εμπειρία.
Και με αυτή τη δημοσίευση μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας, μέσα από τα παραγόμενα της δράσης:

α) Το τρίπτυχο διαφημιστικό φυλλάδιο, σε αγγλική γλώσσα, με 4 προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές γύρω από τα Πηγάδια, το οποίο ήδη διανεμήθηκε στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις.
«Κατεβάστε» το σε μορφή pdf – ΕΔΩ.

β) Την ιστοσελίδα της δράσης: www.stepsonkarpathos.gr , φιλική για άνοιγμα και σε smartphone, η οποία, σε αυτή τη φάση, περιλαμβάνει πληροφορίες σε ελληνική γλώσσα για 10 διαδρομές (τις 6 που περπατήσαμε και ακόμα 4, από τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο τοπικός πεζοπορικός όμιλος Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας Καρπάθου). Στην ιστοσελίδα θα βρείτε επίσης πληροφορίες για το νησί της Καρπάθου και στοιχεία από το πρόγραμμα ΜΝΑΕ, όπως αυτό εφαρμόστηκε στο σχολείο μας (μαζί με βίντεο από τις διαδρομές και συνεντεύξεις μαθητών με τις εντυπώσεις τους).

Για το πρόγραμμα ΜΝΑΕ επίσης, σε πρώτη φάση διεξήχθη σε τοπικό επίπεδο ημερίδα διάχυσης τη Δευτέρα 20/5/2019 στο χώρο εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων Καρπάθου. Παρουσιάστηκαν οι τομείς και οι ειδικότητες που λειτουργούν στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου, οι δράσεις που διεξήχθησαν στην Α’ τάξη (ΕΕΤ και ΖΔΔ), καθώς και αναλυτικά το πρόγραμμα ΜΝΑΕ με τη δράση του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Όμιλο Φίλων Βουνού & Θάλασσας Καρπάθου για τη συνεργασία και ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι στους μαθητές μας!

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ, ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ, STEPS ON KARPATHOS, STEPSONKARPATHOS.GR

Καλό καλοκαίρι! 🙂

Το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με  το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας – Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου και την υποστήριξη της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (ΕΑΝΔιΡ ) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το Διαδίκτυο, την κυβερνοασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα social media και την ορθή τους χρήση στην Κάρπαθο, στις 5 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 στο  ΕΠΑΛ Καρπάθου (κτίριο 2ου Δημοτικού Σχολείου).

Θεματικές ενότητες:

·         Cyberbullying- διαδικτυακός εκφοβισμός, βία ρατσισμός, ξενοφοβία

·         «Ηappy slapping»: Ο όρος αναφέρεται στη διαδικασία φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης σκηνών παρενόχλησης και ανταλλαγής αυτών

·         Hate speech-ρητορική μίσους

·         Social Media (Facebook, twitter, instagram κτλ)

·         Chat rooms

·         Cyber Grooming- Διαδικτυακή αποπλάνηση

·         Ενήλικη και ανήλικη πορνογραφία

·         Εθισμός στο διαδίκτυο

·         Προσωπικά δεδομένα και ιδιωτικότητα

·         Ηλεκτρονικές απάτες και οικονομικό έγκλημα

·         Αποστολή ιών (computer viruses)



Λήψη αρχείου

 

 

Οι μαθητές της Γ΄τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ Καρπάθου κατά το σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική τους εκδρομή στη Ρόδο και δημιούργησαν ένα βίντεο για να θυμούνται τις όμορφες στιγμές που πέρασαν όλοι μάζι.

https://www.youtube.com/watch?v=B7jwQshIsBc&app=desktop

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου επισκέφτηκαν το πανέμορφο νησί της Ρόδου στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην παλιά πόλη της Ρόδου, να δουν το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και να ενημερωθούν για τη ζωή στο νησί στην εποχή των ιπποτών. Επίσης, επισκέφτηκαν το γραφικό νησί της Σύμης και την εκκλησία του Ταξιάρχη. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους πρώτους οικισμούς του νησιού, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Καμείρου και στο κάστρο της Λίνδου, περπάτησαν στα μονοπάτια των επτά πηγών και του βιότοπου των πεταλούδων και παρατήρησαν τον κύκλο ζωής της μέλισσας στις εγκαταστάσεις της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου.

Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση του ξενοδοχείου «ALIMOUNDA MARE HOTEL» καθώς και το προσωπικό του, για την ξενάγηση και παρουσίαση των τμημάτων του στους μαθητές του σχολείου μας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες τους στην αγορά εργασίας και να δούνε απο κοντά διάφορους χώρους του ξενοδοχείου.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Καρπάθου παρακολουθήσαν τις βιωματικές δράσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Axion Hellas που έχει σκοπό την προσφορά στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του πνεύματος στο κοινωνικό σύνολο των απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών.
Η ολυμπιονίκης του 2004 κυρία Βαβάτση Φωτεινή γνώρισε στους μαθητές το άθλημα της τοξοβολίας και με υπομονή τους έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο άθλημα.
Στη βιωματική δράση «Λέω την αλήθεια στην εξουσία» οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν διεθνείς προσωπικότητες που ξεχώρισαν για τη συμβολή τους στην εδραίωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μέσα από ένα ομαδικό παιχνίδι εμπέδωσαν τη σημασία και την αξία στήριξης και διαφύλαξης των δικαιωμάτων αυτών.
Η δράση «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» προβλημάτισε τους μαθητές αναφορικά με τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους του διαδικτύου. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση οποιαδήποτε ύποπτης ή κακόβουλης ενέργειας.

Στα πλαίσια των δράσεων της Axion Hellas πραγματοποιήθηκε σεμινάριο γαστρονομίας από τον σεφ Γιάννη Αποστολάκη στο ξενοδοχείο «Alimounda Mare» στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας. Ο μαθητής μας Θοδωρής Ιωάννου αποδείχτηκε άξιος βοηθός του γνωστού σεφ, ο οποίος με χρήση τοπικών προϊόντων εκτέλεσε παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές αποκαλύπτοντας παράλληλα και μικρά μυστικά της κουζίνας.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Καρπάθου ευχαριστεί το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου «ΕΥΘΥΤΑ» κλιμάκιο του οποίου, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου, ήρθε στην Κάρπαθο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές όσον αφορά την σωστή οδική συμπεριφορά. Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της «ΕΥΘΥΤΑ» σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και μέσα από βιωματικές δράσεις να διαπιστώσουν την σπουδαιότητα του κράνους και την δυσκολία στην οδήγηση μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Καρπάθου ευχαριστεί το Ελληνικό Τμήμα του Project Management Institute (The Greek Chapter of Project Management Institute – PMI-GREECΕ) το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και υλοποίησε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager», στο σχολείο μας. Οι εθελόντριες του PMI κα Λαναρά Ιφιγένεια και κα Γκολφινοπούλου Ελισάβετ παρουσίασαν το επάγγελμα του project manager και στην συνέχεια μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον ρόλο του project manager. Καθώς η διαχείριση έργων αφορά πάρα πολλές ειδικότητες το πρόγραμμα παρακολούθησε το σύνολο των μαθητών του σχολείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων