ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόσκληση

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση

Μια φορά και έναν καιρό

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια φορά και έναν καιρό

Πρόγραμμα Τμημάτων ΓΝ και ΓΚ Πέμπτη 15/10/2020Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Τμημάτων ΓΝ και ΓΚ Πέμπτη 15/10/2020

Τα link των καθηγητών για την τηλε-εκπαιδευσηΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα link των καθηγητών για την τηλε-εκπαιδευση

Απονομή ΒραβείωνΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απονομή Βραβείων

Επιτραπέζιο ΠαιχνίδιΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιτραπέζιο Παιχνίδι

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στα πλαίσια του σχεδίου δράσης με τίτλο ¨ “Εργασία χωρίς Αν-Ασφάλεια” διοργανώνει ενημερωτική  εβδομάδα με θέμα την ¨Πρόληψη Επαγγελματικών Ατυχημάτων και Παθήσεων¨.

Η ασφάλεια στον χώρο εργασίας πάντοτε θα αποτελεί ένα μείζον θέμα για όλο το σύνολο της κοινωνίας. Η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη και η πρόβλεψη αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη προστασία και ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων. Ο σημερινός μαθητής και αυριανός εργαζόμενος θα πρέπει να είναι έτοιμος, να απαιτήσει και να προσφέρει στον εαυτό του το ευ ζην στον εργασιακό του χώρο.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις από τον τομέα Ηλεκτρολογίας

1ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας  έχει υποβάλει σχέδιο δράσης με τίτλο «Εργασία χωρίς Αν-Ασφάλεια», το οποίο αποτελείται από 4 υποδράσεις.

Ο σκοπός της τρίτης υποδράσης είναι η βιωματική προσέγγιση των συνθηκών εργασίας σε χώρους ηλεκτρολογικού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στους πιθανούς κινδύνους στους συγκεκριμένους χώρους και την πρόληψή τους. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, οι μαθητές του προγράμματος επισκέφθηκαν βιομηχανικούς χώρους της περιοχής καθώς και την 117 Πτέρυγα μάχης όπου αφού ενημερώθηκαν για την λειτουργία αυτών των χώρων συζήτησαν και με τους υπεύθυνους μέτρα ασφαλείας και ενέργειες για την πρόληψη ατυχημάτων. Τα αποτελέσματα των επισκέψεων μαζί με την συλλογή άλλου υλικού συζητήθηκαν στο σχολείο και χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία παιχνιδιού με θέμα την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις επισκέψεις:

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επισκέψεις σε επιχειρήσεις από τον τομέα Ηλεκτρολογίας

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις από τον τομέα της Μηχανολογίας

1ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας  έχει υποβάλει σχέδιο δράσης με τίτλο «Εργασία χωρίς Αν-Ασφάλεια», το οποίο αποτελείται από 4 υποδράσεις.

Ο σκοπός της πρώτης υποδράσης είναι η βιωματική προσέγγιση των συνθηκών εργασίας στο χώρο μηχανολογικού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στα μέτρα ασφάλειας που τηρούνται στους χώρους, στους πιθανούς κινδύνους σε σχέση με τα αντικείμενα εργασίας και την πρόληψή τους. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, οι μαθητές του προγράμματος επέλεξαν να συγκεντρώσουν υλικό για την πρόληψη και ασφάλεια στους χώρους που επισκέφθηκαν και πραγματοποίησαν τα παρακάτω:

Επισκέφθηκαν εργασιακούς χώρους της περιοχής και όπου τους επιτράπηκε έκαναν συλλογή και φωτογραφικού υλικού. Στην επιστροφή των μαθητών στο σχολείο από τους εργασιακούς χώρους πραγματοποιήθηκε συζήτηση των μέτρων ασφαλείας των χώρων και των πιθανών κινδύνων. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι:

  1. Επίσκεψη στο εργοστάσιο <ΚΥΚΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ Α.Ε.>

  1. Επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

  1. Επίσκεψη στο εργοστάσιο καραμέλας <ΛΑΒΔΑΣ Α.Ε.> στη Γαστούνη Ηλείας.

  1. Επίσκεψη σε τοπικά συνεργεία οχημάτων της περιοχής

Το υλικό που συλλέχτηκε θα χρησιμοποιηθεί στο επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο θα κατασκευαστεί, και αφορά όλες τις υποδράσεις του γενικού σχεδίου Δράσης του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας .

Οι καθηγητές του προγράμματος που συνεργάζονται για την υλοποίηση τις 1ης υποδράσης  είναι :

Σχοινά Βασιλική

Φραγκιάς Αναστάσιος

Οι μαθητές που συγκέντρωσαν το υλικό είναι :

Νέρης Αρμάνδος
Ντανούσι Αλέξανδρος
Ρέγκλης Δημήτριος
Τσέλος Αθανάσιος
Τζαφεράϊ  Πέτριτ

 

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επισκέψεις σε επιχειρήσεις από τον τομέα της Μηχανολογίας