Οδηγίες για την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

Εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας στα πλαίσια του κλεισίματος των σχολείων λόγω COVID θα παρέχει σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.

Με τον όρο σύγχρονη αναφερόμαστε στα μαθήματα που θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας WEBEX και θα είναι κανονική παράδοση μαθημάτων από τους καθηγητές μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή . Οι μαθητές θα μπορούν να συνδεθούν με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους είτε με κάποια άλλη συσκευή όπως κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση αναφέρεται στην ανάρτηση υλικού π.χ. κείμενο , σημειώσεις ασκήσεις κλπ τα οποία θα αναρτώνται στην πλατφόρμα eclass.sch.gr και οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται μέσω του ηλεκτρονικό υπολογιστή τους είτε με κάποια άλλη συσκευή όπως κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ , να βλέπουν το υλικό που αναρτάται από τους καθηγητές και να κάνουν τις ασκήσεις ή τις εργασίες που τους ανατίθενται.

Βασική προϋπόθεση για την είσοδο στις παραπάνω πλατφόρμες θα είναι η κατοχή λογαριασμού του πανελλήνιου σχολικού δικτύου (ΠΣΔ) για την οποία οι μαθητές έχουν ενημερωθεί από το 1ο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Τρόπους σύνδεσης και λειτουργίας του WEBEX και του E-class θα βρείτε στους συνδέσμους στο τέλος του μηνύματος. Επίσης καλείστε να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα του σχολείου για να βλέπετε τις ανακοινώσεις: https://blogs.sch.gr/1epal-aliver/

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι λόγω της εγγραφής των ενημερωτικών βίντεο κατά την 1η περίοδο κλεισίματος των σχολείων κάποιες μικρές λεπτομέρειες έχουν τροποποιηθεί.

Π.χ. στην είσοδο στο WEBEX σε κάποια αίθουσα καθηγητή ενώ δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε πραγματικό όνομα και email, στην πράξη , και λόγω της ύπαρξης απουσιών για την μη προσέλευση, θα πρέπει να βάλουμε το πραγματικό μας όνομα και το email που έχουμε στο ΠΣΔ, έτσι ώστε ο αρμόδιος καθηγητής να είναι σε θέση να πιστοποιήσει την παρουσία μας.

Έστω ότι έχουμε πάρει τα παρακάτω στοιχεία για τον λογαριασμό στο ΠΣΔ

Επώνυμο: Πετρίδης

Όνομα : Κωνσταντίνος

Email : aNNNN@sch.gr

password: aabbccdd

Τότε

Α) για ΣΥΓΧΡΟΝΗ online παρακολούθηση ανοίγουμε την εφαρμογή WEBEX, εισάγουμε το πραγματικό ονοματεπώνυμο μας και ως email το aNNNNNN@sch.gr

Β) για ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ με έναν φυλλομετρτή (πχ google chrome) επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα eclass.sch.gr και βάζουμε:

username: aNNNN

password: aabbccdd

Στα email των κηδεμόνων έχουν ήδη σταλλεί οι σύνδεσμοι(links) των εικονικών αιθουσών διδασκαλίας, όλων των διδασκόντων καθηγητών του σχολείου μας για την πλατφόρμα webex.

Ακολουθούν χρήσιμοι ενδεικτικοί σύνδεσμοι για την χρήση του WEBEX και του E-class

WEBEX για μαθητές

https://www.youtube.com/watch?v=DSSoczB4-NE

Webex Meetings tutorial | Για μαθητές – Οδηγίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση (pc και κινητό)

https://www.youtube.com/watch?v=ioJxGejNZVA

Σύνδεση μαθητών στο eclass και εγγραφή σε μάθημα

https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI

eclass – εγγραφή μαθητών σε μαθήματα

https://www.youtube.com/watch?v=Q7hQZVZWKso

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 1ο Επαγγελματικό Λύκειο(ΕΠΑ.Λ) Αλιβερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση