ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2025

Μα, κάτι βλέπω στον ουρανό! ☁️
Μαύρες φιγούρες, ψαλιδωτές ουρές!
και λευκές αφράτες κοιλιές!🐦‍⬛
Νιώθω ένα αίσθημα γνωστό
κάτι ζεσταίνει τον καιρό!☀️
Κάτι μου λέει πως η άνοιξη είναι κοντά
και μυρίζω ανθισμένη αμυγδαλιά!🌸
Μήπως έχουν έρθει αγγελιοφόροι;
Της άνοιξης οι πρώτοι σπόροι;🌱
Μα ναι, να τοι! Εκεί ψηλά πετούν
και να γιορτάσουμε μας προσκαλούν!
Καλώς ήρθατε χελιδόνια στην αυλή μας,
ελάτε στα χελιδονίσματα, την ανοιξιάτικη γιορτή μας!💐

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Μικροί και μεγάλοι τιμήσαμε την Εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιώντας τη γιορτή στο σχολείο μας και συμμετέχοντας στην παρέλαση της πόλης μας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα, Χρόνια πολλά Έλληνες!!!

Σ’ αγαπώ πολύ για αυτό που είσαι!

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025 μας επισκέφτηκε η Α’ τάξη του 3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής. Οι μαθητές του Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας και του Προγράμματος Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη», θέλησαν να επισκεφτούν το σχολείο μας και να φέρουν πλήθος εκπαιδευτικών δώρων στους μικρούς μας μαθητές.

Οι μαθητές μας τους υποδέχτηκαν με χαρά και με πολλά χαμόγελα δέχτηκαν τα υπέροχα παιχνίδια. Στην συνέχεια οι μαθητές του λυκείου χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και μπήκαν στις τάξεις για μια πρώτη γνωριμία με τους μαθητές μας αλλά και την έναρξη του παιχνιδιού «ο κρυμμένος θησαυρός».

Οι μικροί μαθητές του δημοτικού  και οι μεγάλοι μαθητές του λυκείου συνεργάστηκαν και ακολούθησαν  με μεγάλη επιτυχία τους έξυπνους γρίφους και τις διαδρομές μέσα στον χώρο του σχολείου αλλά και στην αυλή μας. Στο τέλος όλες οι ομάδες κατέληξαν στην παιδική χαρά για να δημιουργήσουν το τρενάκι της αγάπης με το μήνυμα «Σε αγαπώ πολύ για αυτό που είσαι» και τις γεμάτες νόημα λέξεις: Αγάπη, Ενσυναίσθηση, Συμπερίληψη, Φιλία, Αποδοχή, Σεβασμός, Συνεργασία.

Η διάδραση μεταξύ των μαθητών ήταν αυθόρμητη, αμοιβαία και απολαυστική για όλους. Αποχαιρετιστήκαμε γράφοντας τα ονόματά μας στο πανό της ισότητας και δώσαμε υπόσχεση να ξαναβρεθούμε για νέες δημιουργικές στιγμές και καινούργιες περιπέτειες.

Ευχαριστούμε θερμά τα υπέροχα παιδιά του λυκείου και τους εκπαιδευτικούς για την καινοτόμα δράση τους που πρόσφερε στους μαθητές μας χαρά, διασκέδαση, ψυχαγωγία, κοινωνική επαφή, αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και για τα υπέροχα δώρα τους. Σας περιμένουμε και πάλι κοντά  μας.

Η πυροσβεστική στο σχολείο μας!

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του Ενεργού Πολίτη, μας επισκέφτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής. Τέσσερεις πυροσβέστες με το πυροσβεστικό τους όχημα ήρθαν στο σχολείο μας και οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν!

Αρχικά, μας ενημέρωσαν για την φωτιά και τους κινδύνους της και είδαμε ένα κατατοπιστικό βίντεο που μας βοήθησε να  μάθουμε πως σβήνουμε τις φωτιές και πως να προστατευόμαστε. Έπειτα, μας έδειξαν τον τρόπο χρήσης των πυροσβεστήρων και μας εξήγησαν τις διαφορές μεταξύ τους.

Στην συνέχεια, μικροί και μεγάλοι, βγήκαμε στην αυλή του σχολείου μας και εκεί, με την βοήθεια των πυροσβεστών, χρησιμοποιήσαμε την μάνικα του πυροσβεστικού οχήματος ρίχνοντας όλοι με τη σειρά αρκετό νεράκι στο δρόμο και στα δέντρα μας. Η εμπειρία ήταν μοναδική και οι μαθητές μας τόσο χαρούμενοι!!!

Ευχαριστούμε θερμά τους πυροσβέστες και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας και τους περιμένουμε και πάλι με μεγάλη χαρά.