ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Την Παρασκευή 22.3.24 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση από την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής κυρία Ομέρ Χασάν Αχμέτ Αϊσέ με τίτλο “Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση”. Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως ενημερωτική και βοηθητική για το εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ ταυτόχρονα προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων και προβληματισμών.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο σχολείο μας. Με ποιήματα, τραγούδια και χειροτεχνίες με τσολιάδες και τσαρούχια τιμήσαμε τους ήρωες και τα γεγονότα της εθνικής γιορτής!

Την Δευτέρα 25η Μαρτίου 2024 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετείχε στην παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου  αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από μικρούς και μεγάλους.

6 Μαρτίου 2024 Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας και τού Σχολικού Εκφοβισμού,

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας και τού Σχολικού Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε έναν δημιουργικό κύκλο δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωσή τους για το σημαντικό αυτό θέμα.

Αρχικά παρακολούθησαν βίντεο για το σχολικό εκφοβισμό Η Μόνα σε καινούριο σχολείο (youtube.com) Με την καθοδήγηση των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών του σχολείου μας, μίλησαν για τα ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος.

Ακολούθησαν, δύο δημιουργικές δραστηριότητες και η δραματοποίηση μιας σύντομης ιστορίας που ως στόχο είχαν την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου.

Αφού ανταλλάξαμε σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι στο σχολικό περιβάλλον τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει ασφάλεια, επικοινωνία και συνεργασία.

Τέλος, δημιουργήθηκε αφίσα όπου όλα τα παιδιά στέλνουν μηνύματα κατά της σχολικής βίας και υπέρ της φιλίας και της συνεργατικότητας.

Τσικνοπέμπτη και Αποκριάτικο πάρτι!

Τσικνοπέμπτη χωρίς αποκριάτικο πάρτι δεν γίνεται. Έτσι λοιπόν, την Πέμπτη 7.3.24 μικροί και μεγάλοι γίναμε καρναβαλάκια και απολαύσαμε σουβλάκια με πολύ χορό και κέφι! Σε ρυθμούς λάτιν περάσαμε  φανταστικές στιγμές και ανυπομονούμε για το επόμενο πάρτι!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.  Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.