ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ” ΧΡΟΝΟΣ”

Σήμερα 13/2/2024 , ομάδα μαθητών επισκέφτηκε τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας “ΧΡΟΝΟΣ¨, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου. Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά οι άνθρωποι της εφημερίδας και αφού γνωριστήκαμε , μας ενημέρωσαν για τη λειτουργεία της εφημερίδας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Πήραμε μια εικόνα και των δύο μορφών ενημέρωσης, ξεφυλλίσαμε την εφημερίδα και παρακολουθήσαμε στην οθόνη του υπολογιστή τη ροή των ειδήσεων.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο χώρο όπου λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός και  βάλαμε ακουστικά , είδαμε τον πολύπλοκο εξοπλισμό και τραγουδήσαμε στα μικρόφωνα.

Αφού κεραστήκαμε, αποχαιρετήσαμε τους ανθρώπους του ραδιοφώνου, τους ευχαριστήσαμε για την ενδιαφέρουσα και απολαυστική εμπειρία που μας χάρισαν και τους προσκαλέσαμε  στο σχολείο μας για ενημερωτικό ρεπορτάζ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φανφάνη και όλους τους ανθρώπους στα γραφεία της εφημερίδας “ΧΡΟΝΟΣ” για την αξέχαστη εμπειρία που μας προσέφεραν. Ευχαριστούμε και την Εταιρεία Ταξί ¨ΠΗΓΑΣΟΣ”  που φρόντισε για την μετακίνηση μας.

“Ο Συναχωμένος Χιονάνθρωπος” ένα παραμύθι-διαθεματική προσέγγιση!!!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές των δυο τμημάτων του σχολείου μας με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού ” Ο Συναχωμένος Χιονάνθρωπος” ασχολήθηκαν με δραστηριότητες με διαθεματικό χαρακτήρα: αναγνώρισαν και κατανόησαν συναισθήματα, δραματοποίησαν το παραμύθι , μέτρησαν, συζήτησαν για τις καιρικές συνθήκες και μπήκαν στην  κουζίνα για να φτιάξουν ζεστή σοκολάτα . Έγιναν μικροί μάγοι φτιάχνοντας χιόνι και χιονάνθρωπο  με απλά υλικά……