Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έτσι κι εμείς χθες 28.11.23 στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικό μας δέντρο, μπαίνοντας σιγά σιγά στο πνεύμα των γιορτών! Πολύχρωμα στολίδια, γιρλάντες, λαμπάκια και χαμόγελα στόλισαν το δέντρο μας γεμίζοντας μικρούς και μεγάλους με γιορτινή διάθεση!

 

Οι μικροί μας σεφ!

Οι μικροί μας σεφ ξαναχτυπούν!

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 οι μικροί μας σεφ αποφάσισαν να κλείσουν την εβδομάδα με μια γλυκιά και λαχταριστή κρέμα στιγμής. Ανασκούμπωσαν τα μανίκια, πήραν κατσαρόλες, κουτάλες κι όλα τα απαραίτητα υλικά και μαζί με τις κυρίες Μάγδα και Κέλλυ, κέρασαν κρεμούλες σε όλα τα παιδιά!

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ανυπομονούμε για τη καινούργια λιχουδιά!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η φετινή χρονιά άρχισε πολύ όμορφα για το σχολείο μας καθώς παραλάβαμε από τον Δήμο Κομοτηνής μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ φυσικοθεραπευτικό και εργοθεραπευτικό εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός αφορά πολυμορφικά καθίσματα που εξυπηρέτησαν τις ανάγκες των μαθητών μας για ασφάλεια και  εργονομία, τρίκυκλα ποδήλατα για τις βόλτες μας εντός και εκτός σχολείου, κούνιες, ρολά, στρώματα και μπάλες για την κιναισθητική – αισθητηριακή ανάπτυξη των μαθητών μας, γερανάκι βάδισης με στόχο την κινητική αυτονομία των μαθητών μας, σύστημα υποστήριξης βάδισης, φορητό διαδραστικό πίνακα δαπέδου και διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ο εξοπλισμός ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και ταυτόχρονα  συνέβαλε στην προαγωγή του εκπαιδευτικού έργο όλου του προσωπικού του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Κομοτηνής που μας παρείχε ότι αξίζουν τα παιδιά μας!

Γενέθλια

Σήμερα, 21.11.23 γιορτάσαμε τα γενέθλια ενός αγαπημένου  μας μαθητή και πρωτάκι στο σχολείο μας! Του τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγουδάκι των γενεθλίων και απολαύσαμε δύο πεντανόστιμες τούρτες, μια για τους μαθητές και μία για τους εκπαιδευτικούς! Ο μαθητής μας, μοίρασε δώρα σε όλους τους μαθητές του σχολείου  αλλά και έλαβε ευχετήριες καρτούλες με πολύ χαρά!

Σ’ ευχαριστούμε πολύ όμορφο αγοράκι  μας και

σου ευχόμαστε ολόψυχα, μικροί και μεγάλοι

Χαρούμενα γενέθλια γεμάτα υγεία, ευτυχία και γέλια πολλά!

Μαζί με τα γενέθλια του μαθητή μας ευχηθήκαμε και στην κυρία Βιργινία την λογοθεραπεύτρια μας καθώς σήμερα είναι η ονομαστική της εορτή. Χρόνια Πολλά κυρία Βιργινία, σε αγαπάμε πολύ!

Επιμόρφωση

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Η επικοινωνία στη σχολική κοινότητα αξιοποιώντας τεχνικές ενεργητικής ακρόασης και ενσυναίσθησης». Η ψυχολόγος του σχολείου  μας κυρία Τζελέπη Θεοδώρα μας μύησε στις τεχνικές ενεργητικής ακρόασης αλλά και ενσυναίσθησης με βιωματικό τρόπο και με απόλυτη επιτυχία. Το ενδιαφέρον όλων των συναδέλφων ήταν μεγάλο, αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα συζήτησης αλλά και ερωτήματα που επιζητούν απαντήσεις, για αυτό προτάθηκε η τακτική  πραγματοποίηση τέτοιου είδους συναντήσεων.

Επέτειος Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μικροί μας μαθητές είπαν ποιήματα, τραγούδια και δημιούργησαν χειροτεχνίες όπως γαρίφαλα και περιστέρια με πολύ χαρά. Οι δασκάλες,  κυρία Σιμπέλ Μαράζ , κυρία Κοντογιάννη Μαρία, κυρία Κουκουζέλη Παναγιώτα και η κυρία Καρατώλου Μαριέλα, διοργάνωσαν μια άρτια γιορτή με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όμορφες δημιουργίες, συγκινητικά ποιήματα και τραγούδια. Επίσης, οι κυρίες Αϊσέ Ομέρ Χασάν και η κυρία Ερμιόνη Αγγελίδου έφτιαξαν με τα παιδιά μοναδικές αφίσες και χειροτεχνίες με υπέροχα συνθήματα!

 

ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ!!!

Χθες  προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα υλικά από το Σούπερ Μάρκετ μπήκαμε στην κουζίνα για να φτιάξουμε Ρυζόγαλο. Πλύναμε χεράκια , φορέσαμε ποδιές και πήραμε θέση στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας. Βάλαμε όλα τα υλικά επάνω , τα μετρήσαμε και να ονομάσαμε. Στη συνέχεια ζυγίσαμε , μετρήσαμε, βράσαμε, ανακατέψαμε και το ρυζόγαλό μας ήταν έτοιμο. Το βάλαμε στα κουπάκια και αφού περιμέναμε να κρυώσει λιγάκι ,  το γευτήκαμε και το απολαύσαμε.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε προγραμματίσει δράσεις και επισκέψεις εκτός σχολείου, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στόχος  μας είναι η πολύπλευρη και διαθεματική προσέγγιση των εκπαιδευτικών θεμάτων, αλλά κυρίως η βελτίωση και ανάπτυξη των κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας.

Η πρώτη μας επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κοντινό  Σούπερ μάρκετ. Συμμετείχαν μαθητές μεγαλύτερων τάξεων αλλά και μαθητές που φοιτούν για πρώτη χρονιά στο σχολείο μας.

Αφού αποφασίσαμε τι θα αγοράσουμε, ξεκινήσαμε και όλοι μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί περάσαμε τους δρόμους με ασφάλεια.

Στο μάρκετ ψάξαμε και βρήκαμε τα συγκεκριμένα προϊόντα, αναφερθήκαμε στην ονομασία και το είδος κάθε προϊόντος όπως και στην τιμή του.

Φτάνοντας στο ταμείο, όλοι οι μαθητές βοήθησαν να τοποθετήσουμε τα προϊόντα στον πάγκο, αλλά και να τα βάλουμε στη σακούλα. Πληρώσαμε και αποχαιρετήσαμε το προσωπικό του μάρκετ το οποίο πάντα μας υποδέχεται με χαμόγελο.

Γυρίσαμε στο σχολείο προσέχοντας την μετακίνηση μας ως πεζοί και τακτοποιήσαμε τα ψώνια στην κουζίνα μας.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ!!!!

Μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του Φθινοπώρου, τι άλλο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε παρά εύκολα μηλοπιτάκια! Οι μαθητές της κυρίας Αϊσέ και του κυρίου Κυριάκου, με τη βοήθεια της κυρίας Βιργινίας της λογοθεραπεύτριάς μας άρχισαν τις μαγειρικές! Καθαρίσανε και κόψανε τα ζουμερά μήλα και μαζί με το μέλι, τη σφολιάτα αλλά και τη σοκολάτα δημιούργησαν πεντανόστιμα μηλοπιτάκια! Καλή  μας όρεξη!

HALLOWEEN ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου οι μαθητές της τάξης Γ γνώρισαν το Χαλλογουίν (Halloween) που είναι μια αργία η οποία εορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου.

Η γιορτή αυτή τηρείται σε πολλές χώρες την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων, που είναι η 1η Νοεμβρίου.

Η δασκάλα της τάξης κυρία Έλενα Δελτσίδου με πολύ δημιουργικότητα διακόσμησε την τάξη με ιστούς και νυχτερίδες και μετέφερε το γιορτινό κλίμα στα παιδιά. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είχαν ως θέμα το Χάλλογουιν και ήταν άκρως διασκεδαστικές.  Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει το σκάλισμα της κολοκύθας που κάθε μαθητής ολοκλήρωσε με επιτυχία. Απολαύστε τις δημιουργίες τους στις παρακάτω φωτογραφίες!