ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Την Παρασκευή 27.10.2023 πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση από την κυρία Μουρελάτου Σταμούλα Εργοθεραπεύτρια με θέμα «Αυτισμός και Παρέμβαση – Μελέτη Περίπτωσης». Αναφέρθηκαν θεραπευτικά εργαλεία (TEACCH, PECS, FLOORTIME, INTENSIVE INTERACTION, ABA)  χρήσιμα για τη σχολική ζωή καθώς και η ενδεικτική εφαρμογή τους σε μελέτη περίπτωσης.

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο του «ΟΧΙ». Παρακολουθήσαμε  ένα υπέροχο βίντεο που με πολύ απλά λόγια και εικόνες μας εξήγησε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον πόλεμο του 1940. Κατόπιν είπαμε με καμάρι τα ποιήματα μας  και στο τέλος δημιουργήσαμε μοναδικές χειροτεχνίες τιμώντας με περηφάνια αυτή τη σημαντική ημέρα. Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς κυρία Αϊσέ Ομέρ Χασάν, τον κύριο Κυριάκο Βεζακιάδη και την κυρία Δώρα Τζελέπη για την όμορφη και εκπαιδευτική γιορτή που μας ετοίμασαν.

Αφού γιορτάσαμε την επέτειο του «ΟΧΙ» στο σχολείο συμμετείχαμε και στην παρέλαση όπου με ρυθμό κι ανάστημα σωστό παρελάσαμε και τιμήσαμε ακόμη περισσότερο την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί με βήμα ταχύ, χαμόγελα πλατιά και την πατρίδα μας στη καρδιά, τη σημαία μας κρατήσαμε και το χειροκρότημα κερδίσαμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ (πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής) του Ινστιτούτου PROLEPSIS και χορηγό την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την παροχή υγιεινών γευμάτων στους μαθητές  μας.

Πλέον η  καθημερινή διατροφή των μαθητών μας είναι εμπλουτισμένη με τροφές όπως γάλα, γιαούρτι, πίτες, κέικ καρότου, φρούτα, τοστ ολικής με τυρί και λαχανικά, σάντουιτς ολικής με αυγό ή κοτόπουλο και λαχανικά κτλ που προάγουν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες των μαθητών  μας και τους γεμίζουν χαρά και ευεξία.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τα υπέροχα γεύματα!

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας πληθώρα δραστηριοτήτων στα πλαίσια της ημέρας σχολικού αθλητισμού (29.09.2023).

Η γυμνάστρια του σχολείου μας κυρία Άρτεμις Χωματά οργάνωσε πολλές και διαφορετικής δυσκολίας κινητικές δραστηριότητες και μικροί και μεγάλοι παίξαμε και αθληθήκαμε με πνεύμα ομαδικό και συνεργατικό.

Περάσαμε πολύ όμορφα παίζοντας παιχνίδια στόχων, ισορροπίας, ταυτίσεων, κινητικής ακρίβειας, ταχύτητας γιορτάζοντας αυτή τη μέρα όπως πρέπει!