Ενδοσχολική επιμόρφωση

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στα πλαίσια των ενδοσχολικών επιμορφώσεων ολοκληρώθηκε ακόμη μία ενημέρωση με θέμα την θεραπευτική ωφελιμότητα των ζώων.

Η εργοθεραπεύτρια του σχολείου κυρία Μουρελάτου Σταμούλα παρουσίασε τις διαφορές μεταξύ των animal assisted therapies AAT που αφορά στη χρήση ζώων ως μέσα θεραπείας και των animal assisted activities AAA που αφορά τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων υποβοηθούμενες από ζώα.

Τονίστηκαν τα οφέλη των δραστηριοτήτων με την υποβοήθεια ζώων στο σχολικό πλαίσιο και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ολοκληρώθηκε ακόμη μία παρουσίαση που αφορούσε στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και προσεγγίσεις στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος. Η Εργοθεραπεύτρια του σχολείου κυρία Μουρελάτου Σταμούλα παρουσίασε τις μεθόδους TEACCH, PECS, ABA, DIR FLOORTIME, INTENSIVE INTERACTION οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό έργο κατόπιν ολοκλήρωσης των ανάλογων σεμιναρίων και με την κατάλληλη εκπαίδευση από τους αρμόδιους επιμορφωτικούς φορείς.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 2023

Στις 14 Ιουνίου 2023 αποχαιρετήσαμε την  σχολική χρονιά 2022 -2023 με την καλοκαιρινή μας γιορτή.

Οι μικροί μας ηθοποιοί με τους εκπαιδευτικούς τους μας χάρισαν αμέτρητες στιγμές χαράς, συγκίνησης και τα συναισθήματά μας εκτοξεύτηκαν!

Οι ηθοποιοί μας υποδύθηκαν τα ζωάκια και προσπάθησαν να σώσουν τη γη στο θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Τα ζώα συνωμοτούν τη Γη να σώσουν προσπαθούν» γραμμένο και σκηνοθετημένο από την εργοθεραπεύτρια μας κυρία Μουρελάτου Σταμούλα και με την  μουσικοκινητική επιμέλεια της κυρίας Αργυροπούλου Ιωάννας γυμνάστριας του σχολείου μας.

Τα χειροκροτήματα ήταν πολλά και διαρκείας από τους θεατές μας καθώς τα μαθήματα που μας έδωσαν τα παιδιά μας ήταν συγκινητικά, όμορφα και ελπιδοφόρα. Η διάθεση μικρών και μεγάλων ήταν χαρούμενη, τα γέλια και η ευτυχία ανεξάντλητα και ζήσαμε μοναδικές και υπέροχες στιγμές.

Η γιορτή μας έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών δώρων στους αποφοιτήσαντες  μαθητές μας που μετά από πολλά χρόνια κοινής πορείας και αμοιβαίας αγάπης αποχαιρέτησαν το πρώτο τους σχολικό πλαίσιο και είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους για το επόμενο. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή πρόοδο. Θα μας λείψετε πολύ Αϊσενούρ, Γιοκάν, Εμρέ, Θανάση, Θάνο, Κουζέι, Μεντερές, Τριαντάφυλλε και Χρήστο.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κωστενίδου Ιωάννα – Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΠΕ Ροδόπης, την κυρία Αφεντουλίδου Άννα – Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την κυρία Ματακάκη Αγοραστή τέως Διευθύντρια του σχολείου και την εκπρόσωπο του συλλόγου  μέριμνας Α.με.Α νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ» που μας τίμησαν με τη παρουσία τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και τη βοήθειά τους:

Την κυρία Μάντσιου Στέλλα ιδιοκτήτρια του καταστήματος παιδικών ρούχων «Eponymokid» για το στολισμό του μπουφέ με θέμα τη ζούγκλα.

Το αρτοζαχαροπλαστείο του Παππού, τον φούρνο του κυρίου Ισαακίδη, το αρτοποιείο Meliriton, τον φούρνο της κυρίας Μαρίας Μιχαϊλοβα για τις αμέτρητες λιχουδιές που μας πρόσφεραν.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τα δροσερά νεράκια, χυμούς και εδεσματάκια .

Τον κύριο Μποζατζή Χρήστο ιδιοκτήτη της Εταιρείας «Πρόταξη» για τα υπέροχα αναμνηστικά που χάρισε στους μαθητές μας.

Το σύλλογο μέριμνας Α.με.Α νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ» για τις τέντες που μας δάνεισαν και είχαν την καλοσύνη να τις στήσουν και να προσφέρουν στους μαθητές μας τη πολυπόθητη σκιά αυτή τη ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

Το Δήμο Κομοτηνής για την προσφορά των καθισμάτων για τους καλεσμένους μας.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις  5  Ιουνίου,  μαθητές και εκπαιδευτικοί αφιερώσαμε την  Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, στο περιβάλλον του σχολείου μας.

Στην αρχή οι μαθητές  συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντός των μαθητικών τάξεων. Ενημερώθηκαν για το περιβάλλον και έμαθαν πως πρέπει να το προστατεύουν και να το αγαπούν.

Στη συνέχεια όλοι μαζί βγήκαμε στην αυλή του σχολείου μας και  φροντίσαμε τα παρτέρια μας. Καθαρίσαμε και φυτέψαμε μπροστά στην είσοδο φυτά για να την  ομορφύνουμε.

Σκάψαμε , φυτέψαμε και ποτίσαμε τα φυτά μας φροντίζοντας έτσι ώστε να μεγαλώσουν γρήγορα και όμορφα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Κομοτηνής και κυρίως τον κ. Ισμαήλ Λεβέντ – αντιδήμαρχο  Περιβάλλοντος, καθαριότητας και πρασίνου που με περίσσια διάθεση αποκρίθηκε στο αίτημα μας για διάθεση των απαραίτητων φυτών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.Ε.ΠΕ.Α ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, ομάδα μαθητών του σχολείου επισκέφτηκε το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μαρώνειας- Σαπών που λειτουργεί στο παλιό δημοτικό σχολείο του Ιμέρου Ροδόπης, στο πλαίσιο συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο « Ψάρι, ψαράκι….. Πως έφτασες στο πιατάκι;».

Στην είσοδο μας υποδέχτηκε εγκάρδια η υπεύθυνη κ. Δάφνη Κυνδελέρου. Μας οδήγησε σε αίθουσα προβολής όπου και παρακολουθήσαμε ένα ενημερωτικό βίντεο με θέμα τον υδάτινο πλούτο της περιοχής μας και την προστασία του.

Σε άλλον χώρο είχαμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε τα δικά μας καλάμια ψαρέματος.

Στο τέλος περπατήσαμε στο λιμανάκι του Ιμέρου, όπου και βρήκαμε τον κ. Γιάννη – ψαρά της περιοχής, ο οποίος μας έδειξε μερικά από τα θαλασσινά που μόλις είχε αλιεύσει.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε το χώρο του Κ.Ε.ΠΕ.Α. καθώς και λεπτομέρειες για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των προγραμμάτων που υλοποιεί.

Αποχαιρετήσαμε την κ. Δάφνη γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες και με την υπόσχεση ότι θα συνεργαστούμε και την επόμενη σχολική χρονιά για να μπορέσουν να συμμετέχουν περισσότεροι μαθητές μας.