ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ!

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 επισκέφτηκαν το σχολείο  μας μαθητές της Ε2 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείο Κομοτηνής. Η χαρά των μαθητών μας αλλά και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού ήταν τεράστια.

Καλωσορίσαμε τους γλυκύτατους μαθητές,  τους ενημερώσαμε για τη λειτουργία του σχολείου και απαντήσαμε στις εύλογες ερωτήσεις και απορίες  τους.

Στη συνέχεια γνωριστήκαμε όλοι μεταξύ μας και κολλήσαμε ταμπελάκια με τα ονόματά μας για να διευκολύνουμε την επικοινωνία μας. Χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες και όλοι μαζί με άριστη συνεργασία ολοκληρώσαμε όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Η πρώτη ομάδα ήταν «Οι  μικροί σεφ» που μας έφτιαξαν λαχταριστά και πεντανόστιμα κέικ.

Η δεύτερη ομάδα ήταν «Το κολλάζ ζωγραφικής» όπου χρωματίσανε πολλές εικόνες, τις κολλήσανε σε ένα μεγάλο χαρτόνι και δημιουργήσανε ένα μοναδικό κολλάζ.

Η τρίτη ομάδα ήταν «οι Φθινοπωρινοί Διακοσμητές» όπου χρησιμοποιώντας τα υλικά της φύσης όπως κουκουνάρια και καρύδια μεγαλούργησαν δημιουργώντας μοναδικά πολύχρωμα έργα.

Η τέταρτη ομάδα ήταν «Οι μικροί ζωγράφοι ζωγραφίζουν τον κόσμο όπως τον φαντάζονται» χρησιμοποιώντας κηρομπογιές και μπόλικη φαντασία. Στα μάτια των παιδιών ο κόσμος είναι πολύχρωμος και χαρούμενος.

Κάναμε διάλειμμα όλοι παρέα και παίξαμε στη παιδική χαρά ενώ ταυτόχρονα κεραστήκαμε και μερικές λιχουδιές.

Στο τέλος της επίσκεψης ανταλλάξαμε τα χειροποίητα δώρα που με αγάπη όλοι κατασκευάσαμε και αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση να βρεθούμε και πάλι.

Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία και ένα πολύτιμο μάθημα υπέρ της συμπερίληψης στην εκπαίδευση. Άλλωστε τα παιδιά δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!