Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Με χαρά και μεγάλο καμάρι μαθητές του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής συμμετείχαν στην παρέλαση για να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Η γαλανόλευκη σημαία κυμάτιζε μεταξύ των μαθητών  μας και τα χειροκροτήματα που λάβαμε ήταν θερμά και συγκινητικά.

Να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μποζατζή Χρήστο – Πρόταξη Ε.Ε. Εργαστήριο Διαφημιστικών Ειδών – που για ακόμη μία φορά στάθηκε αρωγός και φίλος του σχολείου μας  καθώς μας χάρισε τα όμορφα λευκά φούτερ των μαθητών μας που φόρεσαν στην παρέλαση.

Επιμόρφωση “Παιδική Κακοποίηση”

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων στο σχολείο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ακολούθησε επιμορφωτική ενημέρωση για το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Το θέμα της ενημέρωσης ήταν «Παιδική κακοποίηση» και πραγματοποιήθηκε από τις κυρίες Χαλκιά Μυρσίνη Κοινωνική Λειτουργό και Γκότση Αθηνά Ψυχολόγο των παιδικών χωριών SOS και συγκεκριμένα από το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας».

Οι αξιότιμες συναδέλφισσες παρουσίασαν τη λειτουργία των Παιδικών χωριών SOS και των δομών τους όπως τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν και μας έδωσαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Η παρουσίαση του θέματος της παιδικής κακοποίησης ήταν άκρως  κατατοπιστική και εμπεριστατωμένη και μας βοήθησε ως εκπαιδευτικούς να κατανοήσουμε καλύτερα τα σημάδια εκείνα που ενδεχομένως να αφορούν κακοποίηση – παραμέληση.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Χαλκιά και Γκότση για την καταπληκτική παρουσίαση.