Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Με χαρά και μεγάλο καμάρι μαθητές του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής συμμετείχαν στην παρέλαση για να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Η γαλανόλευκη σημαία κυμάτιζε μεταξύ των μαθητών  μας και τα χειροκροτήματα που λάβαμε ήταν θερμά και συγκινητικά.

Να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μποζατζή Χρήστο – Πρόταξη Ε.Ε. Εργαστήριο Διαφημιστικών Ειδών – που για ακόμη μία φορά στάθηκε αρωγός και φίλος του σχολείου μας  καθώς μας χάρισε τα όμορφα λευκά φούτερ των μαθητών μας που φόρεσαν στην παρέλαση.

Επιμόρφωση “Παιδική Κακοποίηση”

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων στο σχολείο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ακολούθησε επιμορφωτική ενημέρωση για το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Το θέμα της ενημέρωσης ήταν «Παιδική κακοποίηση» και πραγματοποιήθηκε από τις κυρίες Χαλκιά Μυρσίνη Κοινωνική Λειτουργό και Γκότση Αθηνά Ψυχολόγο των παιδικών χωριών SOS και συγκεκριμένα από το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας».

Οι αξιότιμες συναδέλφισσες παρουσίασαν τη λειτουργία των Παιδικών χωριών SOS και των δομών τους όπως τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν και μας έδωσαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Η παρουσίαση του θέματος της παιδικής κακοποίησης ήταν άκρως  κατατοπιστική και εμπεριστατωμένη και μας βοήθησε ως εκπαιδευτικούς να κατανοήσουμε καλύτερα τα σημάδια εκείνα που ενδεχομένως να αφορούν κακοποίηση – παραμέληση.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Χαλκιά και Γκότση για την καταπληκτική παρουσίαση.

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Σήμερα 27.10.2022 γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και οι μικροί μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείο Κομοτηνής παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με τα γεγονάτα του πολέμου του 1940 και  τραγούδησαν τα τραγούδια της εποχής.

Κατόπιν ολοκλήρωσαν όμορφες δραστηριότητες, ζωγράφισαν, έκοψαν, κόλλησαν, έφτιαξαν παζλ και διασκέδασαν μαθαίνοντας με έναν διαδραστικό τρόπο την ιστορία της Ελλάδας!

Χρόνια Πολλά σε όλους!

ΕΚΔΡΟΜΗ!

Χθές Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 πήγαμε εκδρομή στο Πανθρακικό στάδιο. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ζεστή και οι μαθητές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς απόλαυσαν υπαίθρια παιχνίδια στους όμορφους χώρους του σταδίου. Η στάση για χυμούς και πατατάκια ήταν απαραίτητη που μας ενδυνάμωσαν για να συνεχίσουμε τα παιχνίδια μας!

Γενέθλια!

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2022 γιορτάσαμε τα γενέθλια του αγαπημένου μας και πάντα χαμογελαστού μαθητή Σ. καθώς και της εργοθεραπεύτριας μας κυρίας Σταμούλας! Περάσαμε όμορφα με τραγούδι και χορό και απολαύσαμε τις πεντανόστιμες τουρτίτσες! Χρόνια Πολλά!

Η υγιεινή διατροφή στο σχολείο μας!

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 επισκέφτηκε το σχολείο μας η διατροφολόγος – διαιτολόγος κυρία Σταυρούλα Γκιουζελίδου για να μας επιμορφώσει και να μας ενημερώσει για θέματα διατροφής. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξαιρετική  παρουσίαση στο διαδραστικό πίνακα που ήταν γεμάτη χρώμα και εικόνες και την έκανε ακόμη πιο ελκυστική για τους μαθητές μας. Μάθαμε για τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές, για τη διατροφική πυραμίδα και τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Κατόπιν παίξαμε δύο παιχνίδια όπου οι μαθητές έπρεπε να κατηγοριοποιούν τις τροφές ανάλογα με το είδος πχ όσπρια, φρούτα, λαχανικά, κρέας, δημητριακά, γλυκά κτλ και στην συνέχεια έπρεπε να διαχωρίσουν τις υγιεινές από τις ανθυγιεινές τροφές. Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν και στις τάξεις των μαθητών δουλεύοντας σε μικροομάδες.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Γκιουζελίδου που μας επισκέφθηκε και  μας ενημέρωσε ενώ ταυτόχρονα διασκεδάσαμε όλοι με έναν διαδραστικό και εκπαιδευτικό τρόπο.

Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο!

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μαθητές του ειδικού Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής την Δευτέρα 17.10.2022, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο στρατιωτικό μουσείο της πόλης. Σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο  είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκθέματα όπως στολές, μετάλλια και παράσημα, αντικείμενα στρατιωτικής χρήσης και οπλισμό από σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας με αφετηρία την ελληνική επανάσταση 1821 έως και τον Β παγκόσμιο πόλεμο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Το προσωπικό και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής ευχαριστούν θερμά τα συστεγασμένα Φαρμακεία κας Καλούδη Κωνσταντίνα και κας Ζούμα Σταματία, για την προσφορά ενός σακιδίου μεταφοράς ειδών Πρώτων βοηθειών , που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των μαθητών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους  εκτός σχολείου.

 

 

Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 γιορτάσαμε στο σχολείο μας τη Παγκόσμια ημέρα των ζώων! Η εργοθεραπεύτρια  μας οργάνωσε τις δραστηριότητες και όλοι οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό συμμετείχαν με χαρά.

Αφιερώσαμε ένα δίωρο για να μιλήσουμε για τα ζωάκια, να τα χρωματίσουμε, να τα κόψουμε και να τα κολλήσουμε. Ομαδοποιήσαμε τα ζωάκια μας στα ήμερα ζώα της φάρμας και στα άγρια ζώα της ζούγκλας και παίξαμε ένα παιχνίδι όπου οι μαθητές αναγνώριζαν το ζωάκι και το έβαζαν στη σωστή φωλίτσα είτε στη φάρμα είτε στη ζούγκλα.

Ήταν μία όμορφη και ξεχωριστή μέρα με στόχο την ευαισθητοποίηση προς τους φίλους μας τα ζωάκια!