” Η ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”

Σήμερα 31/3/2022, στην αυλή  του σχολείου μας,  πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στα πλαίσια του «Προγράμματος Ανακύκλωση 2019-2020 και Διασχολική Δράση 2021-22».  Το σχολείο μας είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης και το 1ο Μειονοτικό σχολείο την πρώτη θέση. Μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής, μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέφεραν μας μία ελιά, σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας, την οποία φύτεψαν μαθητές των δύο σχολείων.

Οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν το έργο. Υποσχεθήκαμε να φροντίζουμε την ελιά μας και να την ποτίζουμε ώστε να μεγαλώσει και να στολίζει την αυλή μας.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του !ου Μειονοτικού σχολείου Κομοτηνής , τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων  Καθώς και τη Διεύθυνση Δασών που μας εφοδίασε με τα κατάλληλα εργαλεία.

Ευχαριστούμε για τα δώρα που μας προσέφεραν και ελπίζουμε να αρέσει σε όλους  η “αναμνηστική πλακέτα¨ που ετοιμάσαμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ” ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ”

Σήμερα Τετάρτη 30/3/2022 επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής και ενημέρωσε μικρούς και μεγάλους για θέματα Κυκλοφοριακής αγωγής. Η αναφορά σε θέματα που αφορούν τα σήματα και τους φωτεινούς σηματοδότες,  την ασφαλή  κυκλοφορία πεζών στους δρόμους και την ασφάλεια κατά την μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς, υποστηρίχθηκε με την παρουσίαση βίντεο στον διαδραστικό πίνακα.

Όπως ανέφερε και η διευθύντρια κ. Τζελέπη αυτό βοήθησε κατά πολύ στην κατανόηση των κανόνων κυκλοφορίας και συνετέλεσε στην αγωγή των μαθητών με στόχο την ατομική τους ασφάλεια.

Ευχαριστούμε πολύ την Αστυνόμο Α΄κ.  Ταχτατζή Άννα -Υποδιοικητή του ΤΤ Κομοτηνής και τον κ. Πεγιόπουλο Νικόλαο-Αστυνόμο Β΄ για την ενδιαφέρουσα και  εύστοχη παρουσίαση τους.

 

Ανακυκλώνουμε: Σχολική εικαστική δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών

Μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής με αφορμή τη διαγωνιστική δράση “Σχολική Εικαστική Δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών”, συνέλλεξαν ανακυκλώσιμα υλικά και με τη βοήθεια της εικαστικού κας. Κογκαλίδου Σοφία εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μια κούκλα από πλαστικά υλικά. Σακούλες, αλουμινόχαρτο, σακουλάκια από σοκολατάκια, πλαστικό δίχτυ για τα φρούτα ήταν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ με λίγες μόνο πινελιές σχημάτισαν το πρόσωπο!

Η δημιουργία της κούκλας από ανακυκλώσιμα υλικά τους έδωσε την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά, να δουλέψουν ομαδικά και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Γι’ αυτό οι μικροί μαθητές μας χρειάζονται τη στήριξη όλων μας!!

Από σήμερα 23/03/2022 έως τις 11/04/2022 είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας με σκοπό την ανάδειξη της καλύτερης δημιουργίας

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Μπαίνετε στον σύνδεσμο https://followgreen.gr/komotini

2. Κάνετε εγγραφή

3. Κατεβάζετε την εφαρμογή του Followgreen και στη συνέχεια κάνετε είσοδο

4. Πηγαίνετε στην επιλογή “ΣΧΟΛΕΙΑ”

5. Βρίσκετε την ανακοίνωση “Σχολική εικαστική δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών” και κάνετε κλικ στην επιλογή “Μου αρέσει”

6. Με τα βελάκια που υπάρχουν βρίσκετε την φωτογραφία, την επιλέγετε και από πάνω κάνετε κλικ στο “Μου αρέσει “ και στη συνέχεια “Ναι

 

ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σχολικό πρόγραμμα παιδικής γιόγκα

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολικό πρόγραμμα παιδικής γιόγκα» εντάσσεται στη θεματολογία  «Αγωγής υγείας – Φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης». Ειδικές καρτέλες με διάφορες στάσεις Yoga, κατάλληλη μουσική, στρώματα και καθρέφτης μας βοηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

  • στην μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωση
  • στην ευλυγισία και ισορροπία
  • στη σωστή στάση σώματος και σωστή αναπνοή
  • στην αυτοσυγκέντρωση και έλεγχος του νου
  • στην αισθητηριακή ολοκλήρωση
  • στην ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ατομικής έκφρασης
  • στην ανάπτυξη οπτικοχωρικού προσανατολισμού (αδρής και λεπτής κινητικότητας)
  • στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης
  • στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης
  • στην ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας και συνεργασίας

Συντονίστρια του  προγράμματος είναι η Γυμνάστρια (ΠΕ11) του σχολείου μας η κ. Τριανταφυλλιά Λέου  και συμμετέχει σε αυτό η εκπαιδευτικός (ΠΕ71)  Πεϊχαμπέρη Μαριάνα , με τα παιδιά του τμήματος της.

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Την Πέμπτη 24/3/2022 γιορτάσαμε  στο σχολείο  την εθνική μας επέτειο. Τιμήσαμε τους ήρωες του 21 και την Θεοτόκο μας.

Παρακολουθήσαμε βίντεο για να θυμηθούμε τα γεγονότα της εποχής  και χορέψαμε με κέφι και μεράκι . Κατασκευάσαμε τα παραδοσιακά μας τσαρούχια , την ελληνική σημαία και ένα στεφάνι για να καταθέσουμε συμβολικά στους προγόνους μας.

Στη συνέχεια βγήκαμε στην αυλή για την έπαρση της σημαίας μας τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Η μικρή μας τελετή ολοκληρώθηκε με  παρέλαση γύρω από το σχολείο κρατώντας περήφανα την ελληνική σημαία.

Χρόνια Πολλά σε όλους! Ευχόμαστε  Ειρήνη και ομόνοια σε όλο τον κόσμο!

 

ΠΕΙΡΑΜΑ “ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ”

Σήμερα 22/3/2022 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε, από τις νοσηλεύτριες μας, ένα πείραμα για την μετάδοση των μικροβίων του αναπνευστικού συστήματος. Οι μαθητές που συμμετείχαν, κρατούσαν και πίεζαν ένα μπουκάλι ψεκασμού φταρνίσματος και παρατήρησαν την απόσταση που ταξιδεύει ένα φτάρνισμα και τα μικρόβιά του. Στην συνέχεια, παρατήρησαν ότι τα μικρόβια περιορίζονταν όταν έβαζαν μπροστά το ψεύτικο χέρι. Τέλος, συζητήθηκε με τους μαθητές το αποτέλεσμα του πειράματος και η ανάγκη να καλύπτουμε το στόμα μας όταν φταρνιζόμαστε.

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2022!!!

Σήμερα 21 Μαρτίου 2022 ,παρόλο που ο καιρός δεν μας επέτρεψε να  πάμε στο κέντρο της πόλης, δεν μας εμπόδισε όμως να τηρήσουμε ένα παλιό  έθιμο  και να υποδεχτούμε την άνοιξη  τραγουδώντας ¨ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ”.

Στολιστήκαμε με στεφανάκια , πήραμε τα χελιδονάκια στα χέρια μας και βγήκαμε στην αυλή του σχολείου.   Χαρήκαμε τον μικρό μας περίπατο και  υποδεχτήκαμε την Άνοιξη με χαμόγελα.

Ευχόμαστε του χρόνου να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης μας και όλοι μαζί να χαρούμε τον ερχομό της Άνοιξης.

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ !!!

 

Χεράκια χαρωπά

Χεράκια στη σειρά

Χεράκια των παιδιών

που είναι ξεχωριστά

Viber 2022 03 15 10 57 53 723

Χεράκια μεγάλα

Χεράκια μικρά

Χεράκια που προσφέρουν

Κι ας είναι διαφορετικά

Viber 2022 03 15 10 47 37 021

Χεράκια άσπρα, μαύρα

Κίτρινα ή μελαμψά

Όλα το ίδιο είναι

χεράκια χαρωπά

όλων των παιδιών

που είναι ξεχωριστά

Viber 2022 03 15 10 57 39 046

“ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΕΡΑ”

Στο σχολείο μας στα πλαίσια της ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ πραγματοποιείται το πρόγραμμα «ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΕΡΑ», που υλοποιούν οι νοσηλεύτριες Ευσταθοπούλου Έφη και Ευστρατιάδου Μαρία και σκοπό έχει να βοηθήσει τους μαθητές μας να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν θετική στάση και συμπεριφορά στα θέματα φροντίδας της στοματικής υγείας.

Αναλυτικά οι στόχοι του προγράμματος, που επιτυγχάνονται αξιοποιώντας βιωματικές δράσεις μέσα σε κλίμα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, είναι οι μαθητές μας να διδαχθούν την ανατομία και την φυσιολογία της στοματικής κοιλότητας και να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους την διατηρούμε καθαρή και υγιή.

Επομένως, μέσα από το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι μαθητές μας υπάρχει η δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε στάσεις και συμπεριφορές που θα τους βοηθήσουν να έχουν πάντα ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο.

 

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ!!!

Και συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τη φύση….. Μια που έρχεται η άνοιξη , εμείς προσπαθούμε να τη φέρουμε όσο πιο νωρίς γίνεται…. και έτσι σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά πια: ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ. Αυτή τη φορά τους δώσαμε το σχήμα του χελιδονιού , με την άσπρη την κοιλίτσα …και μάλλον τα καταφέραμε καλά.