Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ

Σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.
Στολίδια όλων των ειδών, μπαλίτσες, καμπανούλες, αστεράκια, λαμπάκια και χιονονιφάδες ήταν κλειδωμένα στο πατάρι του σπιτιού και στεναχωρημένα! Μέχρι που έφτασε το πνεύμα των Χριστουγέννων και ένα ένα τα τοποθέτηση πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο όπου ανήκουν!
Τότε ο τόπος πλημύρισε μαγεία, τραγούδι, χορό και κέφι καθώς έφτασαν τα Χριστούγεννα.
Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες της γιορτής κυρία Αϊσέ Χασάν Αχμέτ Ομέρ και την κυρία Μαριλού
Αθανασοπούλου για την άψογη διοργάνωση της γιορτής μας.

Το Ειδικό Δημοτικό Σxολείο Κομοτηνής σας εύχεται ολόψυχα

Καλές Γιορτές
Υγεία και Αγάπη

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Σήμερα 23/12/2021 πραγματοποιήθηκε «Εσωτερικής επιμόρφωση» του προσωπικού του σχολείου μας με θέμα « Καθηκοντολόγιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε ΣΜΕΑΕ»,  από τους  Καρυώτη Κατερίνα – Ψυχολόγος, Μαργαρίτη Έλενα – Κοινωνική λειτουργός και Μυλωνά Βαλάντη – Κοινωνικός Λειτουργός . Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν  για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του ΕΕΠ-ΕΒΠ όπως αυτά ορίζονται στο ΦΕΚ :449/τΒ/3-4-2007.

Στη συνέχεια, ακολούθησε βιωματική δράση με θέμα τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τη σχολική μονάδα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι κάθε ειδικότητα συνεισφέρει εξίσου στην υλοποίηση του απώτερου σκοπού του σχολείου μας , που είναι να παρέχει στους μαθητές του το καλύτερο εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό έργο.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους για την παρουσίαση τους!

Χριστουγεννιάτικα δωράκια!

Χριστουγεννιάτικα δωράκια, κατασκευές στις τάξεις για όλα τα παιδιά και σοκολατένια Αγιοβασιλάκια χαρισμένα από την Μητρόπολή,  μοιράστηκαν στους μαθητές μας με αγάπη και ευχές για Καλές Γιορτές! Μικροί και μεγάλη με όρεξη, χρώματα και δημιουργικότητά γέμισαν το σχολείο χαμόγελα και χαρά!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και φίλοι του σχολείου μας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το σχολείο μας σύντομα θα αποκτήσει δικό του λεωφορείο 15 θέσεων με επιπλέον δύο θέσεις για αμαξίδια ΑμεΑ καθώς επίσης και εξοπλισμό φυσικοθεραπείας, ψυχοκινητικής αγωγής και αθλοπαιδιών μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου να εγκρίνει το αίτημα του Δήμου Κομοτηνής και να εντάξει την προμήθειά τους, ύψους 358.235 ευρώ στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Με την αφορμή αυτή, ο κ. Μέτιος και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης επισκέφθηκαν το σχολείο μας και ενημερώθηκαν για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει από τη Διευθύντρια κ. Θεοδώρα Τζελέπη.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr [ https://www.paratiritis-news.gr/koinonia/me-leoforeia-kai-organa-fysikotherapeias-exoplizontai-to-eidiko-scholeio-kai-to-eeeek-komotinis/ ]

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΖΑΡ!!!

Αγαπημένοι μας γονείς, κηδεμόνες και φίλοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ μας που θα πραγματοποιηθεί τις εξής μέρες:

Τετάρτη 15.12.21 έως και Τετάρτη 22.12.21 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Ο πάγκος μας θα βρίσκεται μπροστά από την παιδική χαρά “Καράβι” στην πλατεία Κομοτηνής. 

Όμορφα στολίδια για χριστουγεννιάτικα δωράκια σας περιμένουν και εμείς μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές, για να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ευχές.

Σας περιμένουμε με ανυπομονησία!

 

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τρίτη 7/12/2021 ακόμα ένας μαθητής μας γιόρτασε τα γενέθλια του στο σχολείο, παρέα με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του. Όλοι μαζευτήκαμε γύρω από την πανέμορφα στολισμένη τούρτα ,  τραγουδήσαμε και σκορπήσαμε ευχές απλόχερα. Η χαρά του μικρού μας μαθητή ήταν φανερή και γέμισε τις καρδιές όλων ευτυχία και χαρά.

Ευχόμαστε Χρόνια πολλά στον Β. μας και να είναι πάντα γερός και χαμογελαστός.

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σήμερα 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,   το Ειδικό   Δημοτικό  Σχολείο μετατράπηκε σε  εργαστήρι  ικανότητας, έκφρασης  και  δημιουργίας. Με περισσή χαρά  και ενθουσιασμό μαθητές και εκπαιδευτικοί   δημιούργησαν τις πιο  όμορφες κάρτες  και κατασκευές και έδωσαν μέσα από αυτές τις πιο εγκάρδιες  ευχές σε όλο τον κόσμο.

Τα παιδιά μας απέδειξαν για ακόμα μια φορά  ότι  η καλή διάθεση και η θέληση μπορούν να αποτυπωθούν με τον πιο όμορφο τρόπο στις δημιουργίες τους.