Μία συνεργασία που ξεκίνησε από μία ιδέα γονέων της ευρύτερης περιοχής και την θετική ανταπόκριση του προέδρου του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλία κο. Πολίτη Παναγιώτη. Η αρχική σκέψη ήταν να γίνονται κάποιες δράσεις στο χώρο του σχολείου σχεδιασμένες από τους καθηγητές του πανεπιστημίου( κους. Χανιωτάκη  Νίκο, Μάγο Κώστα, Παπαρούση  Μαρία, Τσιλιμένη  Τασουλα) και θα υλοποιούνταν από τους ίδιους και τους φοιτητές του τμήματος. Η θεματολογία ήταν ποικίλη και αφορούσε την επεξεργασία κειμένων του ανθολογίου,  τον εορτασμό επετειακών ημερών- ολοκαύτωμα των Εβραίων,ρατσισμός- κουκλοθέατρο,  διδασκαλία μαθηματικών μέσα από το παραμύθι- η ενότητα της  μεγέθυνσης- μουσική, ρομποτικές κατασκευές.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 2 τ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ_2017-18 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ

Εφημερίδα

13 Φεβρουαρίου 2018

Οι μαθητές των   Ε΄και  ΣΤ΄ τάξεων μαζί με τις δασκάλες τους   κα. Αλεξίου Κωνσταντίνα  και  κα. Ντελοπούλου  Κατερίνα συνέταξαν την  μαθητική εφημερίδα του σχολείου μας με τίτλο  «Παιδικές Φωνές» .  Η θεματολογία της   άντλησε θέματα από τη  σχολική ζωή αλλά και από την  τοπική καθημερινότητα .

2017 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Α ΤΕΥΧΟΣ

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 παρουσιάστηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στους γονείς και φίλους του Νανοπούλειου σχολείου. Το λίγο χιόνι που έπεφτε , τα πολύχρωμα φωτάκια με το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και  τα κάλαντα από τα αγγελάκια, τους  ταράνδους ,  τα αστέρια , τους μάγους, τους βοσκούς και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή δημιούργησαν μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην κατάμεστη  αίθουσα εκδηλώσεων του Νανοπούλειου σχολείου. Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των Α΄ και Β΄τάξεων , Κωνσταντίνου Συμεών και Αντωνίου  Όλγα με τους μαθητές τους .Την μουσική επιμέλεια είχε η εκπαιδευτικός Παπαιωάννου Αναστασία. Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών των  Α΄ και Β΄τάξεων που συνέδραμαν στην κατασκευή των κουστουμιών  για τα θεατρικά δρώμενα.

                           

Για τρίτη χρονιά ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νανοπούλειου Δημοτικού σχολείου σε συνεργασία  με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη εορταγορά με κοινωνικό πρόσωπο, αφού τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν για να αγοραστούν τρόφιμα για τα παιδιά   που διαμένουν  στην  Κιβωτό του Κόσμου.  Στη δράση συμμετείχε και το Νηπιαγωγείο Μουρεσίου.  Τις  κατασκευές  δημιούργησαν   οι μαθητές  με την καθοδήγηση των δασκάλων τους  του σχολείου . Σε δύο περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί των   Α΄ και  Β΄τάξεων συνεργάστηκαν με την κα. Καραβοσιάνη Ευτέρπη και δημιούργησαν στολίδια από πολυμερικό πηλό. Την ευχαριστούμε πολύ  για την αφιλοκερδή  βοήθεια της.

                                  

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές της  Β΄ τάξης συνοδευόμενοι από τη δασκάλα της  τάξης τους κα. Όλγα Αντωνίου και τους γονείς τους  μετέβησαν στο Βόλο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο μουσείο της Πόλης του Βόλου. Με την βοήθεια της τεχνολογίας ταξίδεψαν στο χρόνο  για να γνωρίσουν τις διατροφικές και επαγγελματικές συνήθειες των κατοίκων του Βόλου και της Μαγνησίας.

      

      

Την Πέμπτη  16  Νοεμβρίου  2017  πραγματοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ)   του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ)  εκπαιδευτική παρέμβαση δημιουργικής απασχόλησης, στους μαθητές  του  Δ.Σ Μουρεσίου-Ξουριχτίου-Τσαγκαράδας «Νανοπούλειο»   στο  πλαίσιο  συνεργασιών  που ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά. Φέτος   ομάδα  των φοιτητριών συνοδευόμενες  από  τον  πρόεδρος  του Π.Τ.Δ.Ε  κ. Πολίτης Παναγιώτης ,  τους  καθηγητές κ.    Χανιωτάκης  Νικόλαο  και  τις   κ.ες . Παπαρούση Μαρία  και  Λαζαρίδου Αγγελική παρουσίασαν στους μαθητές δράσεις δημιουργική παρέμβασης με κείμενα από τα Ανθολόγια του Δημοτικού Σχολείου. Οι μαθητές του σχολείου  με  τη βοήθεια των κειμένων των ανθολογιών  και της τεχνολογίας  ταξίδεψαν στο χρόνο ,μιμήθηκαν ρόλους  και αποτύπωσαν τα συναισθήματα  τους με  λόγια και  ζωγραφιές.  Η συνεργασία  εντάσσεται  στο  πλαίσιο  συνεργασιών που αναπτύσσει   το Πανεπιστημίο Θεσσαλίας (ΠΘ) με την ευρύτερη  κοινωνία της  περιοχής του νομού . Τη δράση υποστήριξε  ο  συλλόγος  Γονέων –Κηδεμόνων του  Νανοπούλειου  σχολείου.

DSC_7805       

      

Λύκειο Ελληνίδων

22 Δεκεμβρίου 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της  Α΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄  στις  6 Νοεμβρίου στο Λύκειο Ελληνίδων του Βόλου για να παρακολουθήσουν  εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονεί το  Λύκειο Ελληνίδων  για μικρούς μαθητές.  Οι μαθητές της Α΄τάξης ταξίδεψαν στον κόσμο του παραμυθιού μέσα από την αφήγηση της κας.  Αισώπου Μάρως και οι  άλλες τάξεις μάθανε  για τα διάφορες κατηγορίες μουσείων που υπάρχουν. Επίσης οι μεγάλες τάξεις  ξεναγήθηκαν από τον σταθμάρχη του  ΟΣΕ Βόλου στον σταθμό των τρένων.

                        

 

 

28η Οκτωβρίου 2017

4 Δεκεμβρίου 2017

Οι  Γ΄και Δ΄τάξεις του σχολείου μας  οργάνωσαν  και υλοποίησαν την γιορτή  για την επέτειο του ΟΧΙ και τον πόλεμο του  ΄40. Οι μαθητές των δύο τάξεων με την καθοδήγηση των  δασκάλων τους κο. Ζαχαριά Κωνσταντίνο και  κα. Θώμου Μαριάνθη  τραγούδησαν, είπαν ποιήματα και παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα.

 

                     

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων