
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή σχολική γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, σκορπίζοντας συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και συγκίνησης… Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025 στις 08.30 π.μ. συγκεντρώθηκαν στο σχολείο οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι γονείς/κηδεμόνες και συγγενείς για να απολαύσουν μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση από τα παιδιά της Δ’ Τάξης, με την επιμέλεια των δασκάλων τους κ. Αναστασία Ρετσέλη (Δ2′) και του κ. Παναγιώτη Νάσιου (Δ1′). Μεγάλη βοήθεια και στήριξη στην προετοιμασία της γιορτής προσέφεραν η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης κ. Λαμπαδά Μαρία και ο κ. Σάββας Βρεττός, δάσκαλος της μουσικής, στους οποίους αξίζουν θερμές ευχαριστίες.
Η παράσταση περιελάμβανε αφήγηση των γεγονότων του ιστορικού εκείνου Οκτώβρη, αλλά και τέσσερα θεατρικά δρώμενα που παρουσιάστηκαν με χρονολογική σειρά, αποτυπώνοντας με ζωντάνια και συναίσθημα τις στιγμές του πολέμου, της κατοχής και της ελπίδας για ελευθερία. Οι μαθητές απέδωσαν με ενθουσιασμό τους ρόλους τους, ταξιδεύοντας όλους τους παρευρισκόμενους πίσω στον χρόνο, ενώ τα σκηνικά και η μουσική πλαισίωσαν ιδανικά την παράσταση, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και υπερηφάνειας.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ το θερμό χειροκρότημα του κοινού αποτέλεσε την πιο όμορφη ανταμοιβή για την προσπάθεια όλων των παιδιών. Οι μικροί μαθητές, μέσα από τα θεατρικά δρώμενα, τη μουσική και την αφήγηση, κατάφεραν να μεταδώσουν μηνύματα ενότητας, θάρρους και αγάπης για την πατρίδα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΟΡΤΗΣ




















