Δράση: «Βελτίωση της εικόνας του προαυλείου του σχολείου»

eyxaristirio

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2024, οι μαθητές/τριες του σχολείου, μαζί με τους γονείς τους, ενώθηκαν για μια ξεχωριστή δράση. Αποφάσισαν να βάψουν μαζί τα παγκάκια του σχολείου τους. Αυτή η εμπειρία τους δίδαξε πολλά πράγματα και τους άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις.

Μάθανε τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Οι μικροί και οι μεγάλοι εργάστηκαν από κοινού, καταβάλλοντας προσπάθεια για να βελτιώσουν το περιβάλλον τους.

Επιπλέον, μάθανε την αξία της φροντίδας για το περιβάλλον. Καθώς πρόσφεραν τον χρόνο και την προσοχή τους για να βάψουν τα παγκάκια, κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι να διατηρούν το περιβάλλον τους καθαρό και προσεγμένο.

Επιπλέον, αυτή η δράση ενίσχυσε την αίσθηση της κοινότητας. Η συμμετοχή των γονέων τους τους έκανε να νιώθουν ότι ανήκουν σε μια μεγαλύτερη οικογένεια, την οποία μπορούν να στηριζόμαστε πάντα.

Τέλος, μάθανε ότι οι μικρές δράσεις μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση. Το να βάψουν τα παγκάκια μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά αυτή η μικρή πράξη αγάπης και φροντίδας δημιούργησε ένα πιο όμορφο και φιλικό περιβάλλον για όλους.

Συνοψίζοντας, αυτή η δράση τους μάθανε τη σημασία της συνεργασίας, της φροντίδας για το περιβάλλον, της κοινότητας και της ισχύος των μικρών πράξεων. Ήταν μια εμπειρία που θα τους συντροφεύει για πάντα και τους κάνει να αναρωτιούνται τι άλλο μπορούν να πράξουν για το καλό της κοινότητάς τους.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.