ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

  Όπως, ήδη γνωρίζετε ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 1Ιουνίου 2020. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. Η  επιστροφή των μαθητών μας με ασφάλεια, αποτελεί ευθύνη και προτεραιότητα όλων μας. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 Πώς θα λειτουργήσουμε

   Σας ενημερώνουμε πως όλα τα τμήματα των τάξεων του σχολείου θα χωριστούν σε δύο υπο-τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Το πρώτο υπο-τμήμα θα προσέρχεται στο σχολείο Δευτέρα-Τετάρτη –Παρασκευή και το δεύτερο Τρίτη-Πέμπτη. Την επόμενη βδομάδα θα συμβαίνει το αντίστροφο. Οι μαθητές θα χωριστούν αλφαβητικά, και, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τα αδέλφια που φοιτούν σε άλλες τάξεις. Για το υπο-τμήμα στο οποίο ανήκει/ανήκουν το παιδί/τα παιδιά σας, θα σας ενημερώσει η εκπαιδευτικός της τάξης.

Σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού αδιαθεσίας μέλους της εκπαιδευτικής μονάδας (μαθητές,εκπαιδευτικοί) θα ακολουθηθούν οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα που έχουν αποσταλεί από το ΕΟΔΥ.

Η καθαρίστρια του σχολείου θα καθαρίζει και θα απολυμαίνει συνεχώς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου αλλά και μετά το σχόλασμα τις τουαλέτες, τις βρύσες, τα πόμολα, τα θρανία και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό και χαρτί κουζίνας.

      Οδηγίες για τα παιδιά

  •  Θα ήταν προτιμότερο να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι αν και σε  κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό και χαρτί κουζίνας.
  • Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το φαγητό τους μιας και το κουλουράκι δε θα δίνεται για προληπτικούς λόγους
  • Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους μπουκαλάκι νερό. Οι βρύσες της αυλής θα είναι διαθέσιμες στα διαλείμματα ΜΟΝΟ για γέμισμα των μπουκαλιών.
  • Θα πρέπει να έχουν όλα τα σχολικά τους αντικείμενα μαζί τους, διότι αν έχουν ξεχάσει οτιδήποτε δεν θα μπορούν να δανειστούν ούτε από συμμαθητή τους, ούτε από τη δασκάλα τους
  • Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος ώστε τα πορτοπαράθυρά μας να είναι ανοιχτά και οι αίθουσες διδασκαλίας να αερίζονται συνεχώς με φυσικό τρόπο.
  • Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο
  • Στα διαλείμματα δεν επιτρέπονται τα ομαδικά παιχνίδια με επαφή και απαγορεύονται οι μπάλες
  • Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει

Πρωινή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο

  Το σχολείο θα ανοίγει τις κεντρικές  πόρτες από 8:00 μέχρι 8:15. Στη συνέχεια οι πόρτες  θα κλείνουν και κανένας δε θα επιτρέπεται να εισέρχεται εκτός κι αν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τη Διευθύντρια (τηλ. 2822022119).

 Τα παιδιά θα πηγαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας κρατώντας τις αποστάσεις. Στις αίθουσες θα τα περιμένουν οι εκπ/κοί που θα έχουν μάθημα την πρώτη ώρα.Θα παρακαλέσουμε όλους τους γονείς  να φέρνουν τα παιδιά στην ώρα τους και να μην παρατηρούνται πρόωρες αφίξεις ή καθυστερήσεις.Το ίδιο επιβάλλεται να εφαρμόζεται και κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο. Οι γονείς και οι κηδεμόνες δε θα έρχονται κοντά στην είσοδο του σχολείου για να μην υπάρχει συνωστισμός. Δεν θα φεύγουν αν δε βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους μπήκαν στην αυλή του σχολείου. Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους στην αυλή, ένα-ένα υπό την επιτήρηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Και το πρωί και το μεσημέρι θα έχουν ανοίξει και οι δύο κεντρικές  πόρτες. Από τη μικρή πόρτα θα εισέρχονται και θα εξέρχονται οι μαθητές των Α΄Β΄ Γ΄ τάξεων και από τη μεγάλη οι μαθητές των Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ τάξεων αντίστοιχα. Τέλος κατά την αποχώρηση παρακαλούνται οι γονείς να παραμένουν σε απόσταση από τις κεντρικές  εισόδους κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις. Σας παρακαλούμε πολύ να μας βοηθήσετε κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

Οι μεταφορές των μαθητών όσον αφορά τα ωράρια θα γίνονται κανονικά.

  Όσοι γονείς και κηδεμόνες έχουν λόγο  να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, παρακαλούνται, τις επόμενες ημέρες να ενημερώσουν το σχολείο γραπτώς, συμπληρώνοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η υπεύθυνη δήλωση μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου.

Kρατάμε τις αποστάσεις μόνο στα θρανία και στα παιχνίδια γιατί οι καρδιές μας θα είναι πάντα  μαζί!!!

       

                                                                        

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο Δημ. Σχολ. Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπό τον τύπο Κοινοτικό Σχολείο Καστελλίου Κισάμου. Η ίδρυσή του έγινε με δαπάνη των κατοίκων της κοινότητας από τους οποίους και συντηρείτο.

Ως δημόσιο σχολείο άρχισε να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα από το σχολ. Έτος 1899-1900, αφότου χρονολογούνται και τα επίσημα βιβλία του αρχείου του σχολείου. (ΙΙ/1899 διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας, ΦΕΚ 87/7-10-1899


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *