Σημαντική ενημέρωση προς τους γονείς

   ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ

 

 

Αγαπητοί γονείς των μαθητών/τριών μας οι οποίοι φοιτούν, ήδη, στις τάξεις μας Α, Β, Γ, Δ και Ε, θα πρέπει να μας επισκεφθείτε  από 15/5/20 έως και 29/5/20 (ώρες από 9:00 έως 11:00) ώστε να μας δηλώσετε εάν επιθυμείτε να φοιτήσει/ουν το/τα παιδί/ιά σας στο «ολήμερο πρόγραμμά»  και στην «πρωινή ζώνη προσέλευσης» για το επόμενο σχολικό έτος 2020-21. Στο σχολείο μας λειτουργεί «Ολοήμερο Πρόγραμμα», από τις 13:15 έως τις 16:00, με δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης στις 15:00.  Η συμμετοχή του παιδιού σας σε αυτό μπορεί να δηλωθεί ΜΟΝΟΝ τώρα και όχι αργότερα κατά τη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους με σχετική δήλωση του γονέα.

Στο ολοήμερο πρόγραμμα εγγράφονται μαθητές των οποίων οι γονείς α) εργάζονται και οι δύο ή β) έχουν κάρτα ανεργίας και οι δύο ή γ) εργάζεται ο ένας και έχει κάρτα ανεργίας ο άλλος ή γ) είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις κ.τ.λ. ή δ) είναι ρομά ή πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας. Τα παραστατικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας όταν θα μας επισκεφθείτε (ή να μας τα προσκομίσετε σύντομα κατά τις επόμενες ημέρες) πρέπει να βεβαιώνουν/αποδεικνύουν τις προηγούμενες αυτές καταστάσεις (π.χ. βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, κάρτα ανεργίας, βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων για τους αυτοαπασχολούμενους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κ.τ.λ.). . Η φοίτηση ενός παιδιού στο ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να διακοπεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους κατά τη βούληση των γονέων (με σχετική δήλωση ανά τρίμηνο) ή εξαιτίας περισσότερων από 15 συνεχόμενων απουσιών.

Οι γονείς που δηλώνουν τη φοίτηση του παιδιού τους στο ολοήμερο πρόγραμμα, μπορούν, εάν το επιθυμούν, να δηλώσουν/αιτηθούν επιπλέον και τη συμμετοχή του παιδιού τους στην «Πρωινή Ζώνη Υποδοχής/Προσέλευσης». Η προαιρετική «πρωινή ζώνη προσέλευσης» αφορά, από τα παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα εκείνα τα οποία επιθυμούν ή είναι αναγκαίο να προσέρχονται νωρίτερα από τις 8:00 το πρωί στο σχολείο (λόγω π.χ. της εργασίας των γονέων τους οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται νωρίς στη δουλειά τους ή για κάποιο άλλο λόγο). Ενώ δηλαδή το προβλεπόμενο κανονικό διάστημα προσέλευσης των μαθητών είναι από τις 8:00 έως τις 8:15, οι μαθητές του ολοημέρου που θα εγγραφούν στην πρωινή ζώνη μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο οποτεδήποτε από τις 7:15 έως τις 8:15, καθώς θα προβλεφθεί για την υποδοχή τους  η παρουσία ενός εκπαιδευτικού. Για την εγγραφή των παιδιών σας στην πρωινή ζώνη προσέλευσης  δεν απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά ή προϋποθέσεις.

 

                                                                       Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                            Μαζοκοπάκη Μαρία

           

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο Δημ. Σχολ. Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπό τον τύπο Κοινοτικό Σχολείο Καστελλίου Κισάμου. Η ίδρυσή του έγινε με δαπάνη των κατοίκων της κοινότητας από τους οποίους και συντηρείτο.

Ως δημόσιο σχολείο άρχισε να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα από το σχολ. Έτος 1899-1900, αφότου χρονολογούνται και τα επίσημα βιβλία του αρχείου του σχολείου. (ΙΙ/1899 διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας, ΦΕΚ 87/7-10-1899


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *