Επείγουσα ανακοίνωση

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 12:31 μμ |

Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας,

σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 16/9/2020 το πρωί λάβαμε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία αναφέρεται στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21, με την οποία εξειδικεύεται λεπτομερώς ο τρόπος που θα παρέχεται η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία Π.Ε. & Δ.Ε. για τις εξής περιπτώσεις:

– Σε μαθητές τάξεων ή ολόκληρων σχολείων που θα τεθούν σε προσωρινή αναστολή ή απαγόρευση λειτουργίας λόγω του κορωνοϊού,

– Σε μαθητές τάξεων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων που λειτουργούν κανονικά αλλά οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία (είτε γιατί ανήκουν να ομάδες αυξημένου κινδύνου, είτε γιατί συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό είτε γιατί νοσούν οι ίδιοι οι μαθητές από κορωνοϊό είτε επειδή έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση και περιμένουν την έκδοση του αποτελέσματος.

Ταυτόχρονα είμαι υποχρεωμένη να σας ζητήσω, καθώς η εγκύκλιος ορίζει, να με ενημερώσετε το αργότερο έως την Παρασκευή 18/9/2020 στην περίπτωση που κάποιο παιδί σας εμπίπτει στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (σύμφωνα με την εγκύκλιο 55339/8-9-2020 (ΦΕΚ 3780τΒ΄) και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να παρακολουθεί προσεχώς, τα μαθήματά του στο σχολείο μας και, επίσης, να μου προσκομίσετε έως την ίδια ημέρα τα αναγκαία δικαιολογητικά που να βεβαιώνουν ότι το παιδί σας ανήκει στις ομάδες αυτές (ιατρικές γνωματεύσεις).

Αυτό πρέπει να γίνει, καθώς αναφέρει η εγκύκλιος, με στόχο την άμεση καταγραφή των μαθητών που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία και, επίσης, με στόχο τον προγραμματισμό, τη διαμόρφωση των αντίστοιχων προγραμμάτων σύγχρονης εκπαίδευσης και την άμεση έναρξη υλοποίησής της.

Θα ήθελα να σας υπενθυμήσω ότι καθημερινά βρίσκομαι στο γραφείο μου και μπορείτε να με ενοχλήσετε τηλεφωνικά ή και με επίσκεψή σας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολήσει στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε. Απλώς θα ήταν καλό εάν θέλετε να με επισκεφθείτε να μου τηλεφωνείτε πριν έρθετε για να έχω κι εγώ ρυθμίσει αναλόγως το χρόνο μου.

 Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, ακουμπά όλους μας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και γι αυτόν τον λόγο ζητάμε τη στήριξη και την κατανόησή σας.

Από το σχολείο

 

 

Ανακοίνωση ευχαριστιών

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 9:19 μμ |

Η Διευθύντρια Μαρία Μαζοκοπάκη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, επιθυμούμε να εκφράσουμε δημοσίως, τις θερμές ευχαριστίες και την ευαρέσκειά μας, προς την κα Νίκη Νοικοκυράκη, για τη ΔΩΡΕΑ τεσσάρων (4) Τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης, για την βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σχολείου μας.

Ενέργειες ανιδιοτελούς προσφοράς όπως της κας Νίκης Νοικοκυράκη, ενθαρρύνουν και ενισχύουν το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου της πόλης μας στο παιδαγωγικό του έργο και επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, για την προαγωγή και βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Εκφράζουμε επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες, προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, για την αμέριστη υλική και ηθική συμπαράστασή του, στο εκπαιδευτικό μας έργο και τις ακούραστες και συνεχείς προσπάθειες, που διαχρονικά καταβάλλει, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των υποδομών του Σχολείου μας.

 

 

      Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

             του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου

Οδηγίες έναρξης σχολικής χρονιάς

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2020 9:33 πμ |

Αγαπητοί μαθητές και γονείς του 1ου Δημοτικού σχολείου Κισάμου,

                                          καλή σχολική χρονιά!

     Αργήσαμε πολύ να επικοινωνήσουμε μαζί σας αλλά η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην αναμονή όλων μας για την έκδοση όλων των απαραίτητων εγκυκλίων και την παροχή όλων των αναγκαίων οδηγιών από την πλευρά του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΕΟΔΥ , ώστε ο τρόπος που θα λειτουργήσουμε να είναι ο πιο αποτελεσματικός.

Οδηγίες προς τους μαθητές και τους γονείς όσον αφορά  τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού διασποράς του ιού COVID 19.

 • Η είσοδος του σχολείου θα ανοίγει στις 8:00 το πρωί και θα κλείνει αυστηρά στις 8:15. Όπως και τον Ιούνιο, θα εκμεταλλευτούμε και τις δύο εισόδους του σχολείου. Από τη μικρή είσοδο θα εισέρχονται οι μαθητές των Α’, Β’ & Γ’ τάξεων ενώ από τη μεγάλη είσοδο των Δ’, Ε’ & Στ’.
 • Την πρώτη εβδομάδα η λήξη των μαθημάτων θα γίνεται στις 12:25, λόγω έλλειψης προσωπικού και το Ολοήμερο ΔΕΝ θα λειτουργήσει.
 • Η χρήση της μάσκας σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση [αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53452/31-08-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 3630/31-08-2020)] είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός (π.χ. προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο). Για αυτό κάθε μαθητής πρέπει να έχει  δύο μάσκες (μία που θα φορεί κατά την προσέλευσή του στο σχολείο και μία «εφεδρική» που θα βρίσκεται μέσα στην τσάντα του κατά προτίμηση σε χάρτινο σακουλάκι και όχι σε νάιλον καθώς στα νάιλον ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων λόγω της υγρασίας. Τη Δευτέρα θα διανεμηθεί μία μάσκα για  κάθε μαθητή, δωρεά του Υπουργείου.
 • Απαγορεύεται στους μαθητές να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Θα κρατάνε ατομικό μπουκαλάκι/ παγουρίνο με νερό. Προγραμματίζεται από το Υπουργείο δωρεάν διανομή παγουρίνο. Όταν τα παραλάβουμε θα διανεμηθούν.
 • Για την ατομική υγιεινή των χεριών προτείνουμε και την αγορά ατομικού αντισηπτικού αν και κάθε τάξη είναι ήδη εφοδιασμένη με το δικό της.
 • Οι μαθητές δε θα επιτρέπεται να αλλάζουν θέση. Θα κάθονται στα ίδια θρανία, όπως θα οριστεί την πρώτη μέρα.
 • Απαγορεύεται αυστηρά να φέρνουν παιχνίδια από το σπίτι αλλά και να ανταλλάσουν τη γραφική τους ύλη με τους/τις συμμαθητές/τριές τους. Παρακαλούμε να ελέγχετε ότι το παιδί σας διαθέτει τα βιβλία και τα σχολικά του στην τσάντα ώστε να αποφευχθούν οι ανταλλαγές αντικειμένων μεταξύ των συμμαθητών/τριών. Στο σχολείο δεν έρχεται καμία μπάλα από το σπίτι.
 • Μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η διανομή του κουλουριού παρακαλούμε να κρατούν τα παιδιά κολατσιό από το σπίτι, όσο το δυνατόν υγιεινό. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, με πολλά λιπαρά και ζάχαρη όπως κρουασάν, πατατάκια, μπισκότα κ.ά και προτιμήστε κάτι χειροποίητο (σπιτικό κέικ, σπιτικά μπισκότα, τοστ κ.ά.) καθώς και φρούτα.
 • Οι μεταφορές των μαθητών δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μαθητής που εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχα ή φτάρνισμα) ή πυρετό παραμένει στο σπίτι και απέχει από την παρακολούθηση μαθημάτων. Επιστρέφει στο σχολείο μετά από δύο μέρες χωρίς πυρετό.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι εύκολος ο ρόλος μας καθώς καλούμαστε να ισορροπήσουμε μεταξύ πολλών οδηγιών που πολλές από αυτές προωθήθηκαν σε μας την τελευταία στιγμή. Για το λόγο αυτό ζητώ την κατανόηση κι τη συμπαράσταση σας για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε  δημιουργικά και πάντα προς όφελος των παιδιών μας. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση του σχολείου (2822022119) και στους εκπαιδευτικούς για οτιδήποτε σας προβληματίζει.

Πολλές θερμές ευχές από τους συναδέλφους μου και από εμένα για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!!

Για τους μαθητές που μεταφέρονται με λεωφορείο

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 8:50 μμ |

Αγαπητοί γονείς,

τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, μέρα Αγιασμού, οι μεταφορές δε θα πραγματοποιηθούν. Θα ξεκινήσουν κανονικά από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά μας  που μεταφέρονται  με  λεωφορείο  θα πρέπει να φορούν τη μάσκα προστασίας τους πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο που θα τα παραλάβει από το χωριό τους. Να προτιμούν να κάθονται μεμονωμένα στα διπλά καθίσματα του λεωφορείου εάν αυτό είναι δυνατό. Το λεωφορείο  θα σταματά ακριβώς μπροστά από τη νότια είσοδο του σχολείου και τα παιδιά θα εισέρχονται από αυτήν.  Από την ίδια είσοδο θα επιβιβάζονται κατά την αποχώρησή τους.

Υπενθυμίζω,  ότι η νότιο είσοδος θα χρησιμοποιείται μόνο από τους μεταφερόμενους μαθητές.

Από το σχολείο

 

Πρώτη μέρα στο σχολείο!!!

Κάτω από: Νέα Σχολική Χρονιά,Νέα-Ανακοινώσεις | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 6:58 μμ |

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου,

σύμφωνα και με την υπ’ αριθμόν Φ.7/119778/Δ1/11-9-2020 διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με θέμα: «Διευκρινιστικές οδηγίες για Δημοτικά σχολεία την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-21» οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 08:15.

Πιο συγκεκριμένα στο δικό μας σχολείο οι μαθητές  θα προσέρχονται από τις 8:00 έως τις 8:15, από διαφορετικές εισόδους για την αποφυγή συνωστισμού ( Α,Β, Γ τάξεις από την μικρή καγκελόπορτα και Δ, Ε, ΣΤ  από τη μεγάλη). Υποχρεωτικά όλοι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν  μάσκα. Σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να μείνετε έξω από το χώρο του σχολείου και να παραλάβετε τα παιδιά σας μετά τον Αγιασμό, στις  12:00.  

Λόγω των έκτακτων μέτρων ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και  των μαθητών  από την Α’ και ΣΤ’ τάξη και ώρα 11.30. Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους την τσάντα τους γιατί θα παραλάβουν τα βιβλία τους, το παγουρίνο-μπουκάλι νερό και το κολατσιό τους, μια εφεδρική μάσκα μέσα σε προστατευτικό σακουλάκι κατά προτίμηση χάρτινο και προαιρετικά,  αντισηπτικό, αν και θα υπάρχει διαθέσιμο σε κάθε αίθουσα.

Η επικοινωνία των γονέων με το σχολείο θα γίνεται τηλεφωνικά(2822022119) ή μέσω mail. Για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου κατά την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων θα υπάρξει ενημέρωσή σας ηλεκτρονικά.

O κίνδυνος από τον Covid-19 παραμένει υπαρκτός και πρέπει να προφυλαχτούμε όλοι μας, σαν μια οικογένεια! Για τον λόγο αυτό σας θέλουμε βοηθούς και συμμάχους σε όλη αυτήν την προσπάθεια, καθώς με το χαμόγελο μας, την αισιόδοξη διάθεση αλλά και την πιστή τήρηση των οδηγιών θα καταφέρουμε να νικήσουμε τον κορονοϊό.

Όπως πάντα ξεκινάμε αισιόδοξα, με όνειρα και προσδοκίες για τα παιδιά μας!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

                                                                                                    Από το σχολείο

Επίδοση Τίτλων Προόδου και Τίτλων Σπουδών

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2020 5:40 πμ |

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Πέμπτη 25/6/2020 θα δοθούν στο ένα υποτμήμα των μαθητών των Α’. Β΄, Γ΄, Δ΄και Ε΄τάξεων οι Τίτλοι Προόδου, ενώ στους μαθητές της Στ΄ τάξης οι Τίτλοι Σπουδών,  καθώς και η αναλυτική βαθμολογία των τριμήνων, σε σφραγισμένο φάκελο στις τσάντες τους. Την Παρασκευή, 26/6/2020  θα δοθούν αντίστοιχα και στο άλλο υποτμήμα. Δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των γονέων.

Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου θα τηρηθεί κανονικά, μέχρι τις 13.15, και τις δυο τελευταίες μέρες.

Αναφορικά με τις εγγραφές των μαθητών της Στ ΄τάξης στο Γυμνάσιο, θα πραγματοποιηθούν υπηρεσιακά, οπότε δεν χρειάζεται καμιά επιπρόσθετη ενέργεια από την πλευρά των γονέων.

Το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, οπότε και θα μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2822 0 22119, για τυχόν απορίες και διευκρινίσεις.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Βαθμολογία Β΄ Τριμήνου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Τρίτη, 9 Ιούνιος 2020 11:43 πμ |

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι από αύριο, 10/6/2020, θα παραδίδεται μέσα σε κλειστό φάκελο, στην τσάντα των μαθητών, η βαθμολογία Β΄ Τριμήνου για όσους μαθητές φοιτούν στις Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεις. Η διαδικασία αυτή έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, και πραγματοποιείται τώρα, με βάση τις προβλεπόμενες, για την τήρηση υγειονομικών μέτρων, οδηγίες.

Αναφορικά με την πρόοδο των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης,  οι εκπαιδευτικοί των τάξεων θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους γονείς μέσα στην εβδομάδα.

Η βαθμολογία θα δοθεί αύριο, 10/6/2020 στους μισούς μαθητές που θα έρθουν στο σχολείο μας, ανάλογα με τον χωρισμό των τάξεων σε υποτμήματα, και την Πέμπτη, 11/6/2020, θα δοθεί στους υπόλοιπους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Από το σχολείο

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ!!!

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Κυριακή, 31 Μάιος 2020 5:59 μμ |

Σα να μην πέρασε μια μέρα… μα πέρασαν πολλές … που ήμασταν μακριά. Μακριά εσείς από τους δασκάλους, τους φίλους και τα μαθήματά σας… μακριά κι εμείς από τα γέλια, τα παιχνίδια και τα πειράγματά σας!!! Κι η αλήθεια είναι ότι μας λείψατε…και μάλιστα πολύ! Πάμε λοιπόν για ένα άνοιγμα… διαφορετικό από τα άλλα. Όχι άνοιγμα μετά απο διακοπές Πάσχα, Χριστουγέννων, καλοκαίρι… αλλά άνοιγμα μετά από ένα περίεργο, απότομο και ξαφνικό κλείσιμο που μας έκανε όμως όλους πιο ώριμους και πιο έτοιμους να αντιμετωπίσουμε πολλά…ΜΑΖΙ! 

Όλοι μαζί με προσοχή, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για να είμαστε υγιείς, περιμένουμε να ξαναγεμίσει η αυλή φωνές, η τάξη τετράδια και βιβλία και η ψυχή μας γλυκά συναισθήματα… από αυτά που ξέρουμε καλά να μοιράζουμε εμείς σε σας, κι εσείς σε μας!!!

Καλή μας αρχή λοιπόν…για άλλη μια φορά αυτή τη σχολική χρονιά!!!

                                                                                            Από το σχολείο μας

ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 8:29 μμ |

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

  Όπως, ήδη γνωρίζετε ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 1Ιουνίου 2020. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. Η  επιστροφή των μαθητών μας με ασφάλεια, αποτελεί ευθύνη και προτεραιότητα όλων μας. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 Πώς θα λειτουργήσουμε

   Σας ενημερώνουμε πως όλα τα τμήματα των τάξεων του σχολείου θα χωριστούν σε δύο υπο-τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Το πρώτο υπο-τμήμα θα προσέρχεται στο σχολείο Δευτέρα-Τετάρτη –Παρασκευή και το δεύτερο Τρίτη-Πέμπτη. Την επόμενη βδομάδα θα συμβαίνει το αντίστροφο. Οι μαθητές θα χωριστούν αλφαβητικά, και, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τα αδέλφια που φοιτούν σε άλλες τάξεις. Για το υπο-τμήμα στο οποίο ανήκει/ανήκουν το παιδί/τα παιδιά σας, θα σας ενημερώσει η εκπαιδευτικός της τάξης.

Σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού αδιαθεσίας μέλους της εκπαιδευτικής μονάδας (μαθητές,εκπαιδευτικοί) θα ακολουθηθούν οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα που έχουν αποσταλεί από το ΕΟΔΥ.

Η καθαρίστρια του σχολείου θα καθαρίζει και θα απολυμαίνει συνεχώς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου αλλά και μετά το σχόλασμα τις τουαλέτες, τις βρύσες, τα πόμολα, τα θρανία και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό και χαρτί κουζίνας.

      Οδηγίες για τα παιδιά

 •  Θα ήταν προτιμότερο να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι αν και σε  κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό και χαρτί κουζίνας.
 • Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το φαγητό τους μιας και το κουλουράκι δε θα δίνεται για προληπτικούς λόγους
 • Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους μπουκαλάκι νερό. Οι βρύσες της αυλής θα είναι διαθέσιμες στα διαλείμματα ΜΟΝΟ για γέμισμα των μπουκαλιών.
 • Θα πρέπει να έχουν όλα τα σχολικά τους αντικείμενα μαζί τους, διότι αν έχουν ξεχάσει οτιδήποτε δεν θα μπορούν να δανειστούν ούτε από συμμαθητή τους, ούτε από τη δασκάλα τους
 • Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος ώστε τα πορτοπαράθυρά μας να είναι ανοιχτά και οι αίθουσες διδασκαλίας να αερίζονται συνεχώς με φυσικό τρόπο.
 • Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο
 • Στα διαλείμματα δεν επιτρέπονται τα ομαδικά παιχνίδια με επαφή και απαγορεύονται οι μπάλες
 • Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει

Πρωινή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο

  Το σχολείο θα ανοίγει τις κεντρικές  πόρτες από 8:00 μέχρι 8:15. Στη συνέχεια οι πόρτες  θα κλείνουν και κανένας δε θα επιτρέπεται να εισέρχεται εκτός κι αν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τη Διευθύντρια (τηλ. 2822022119).

 Τα παιδιά θα πηγαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας κρατώντας τις αποστάσεις. Στις αίθουσες θα τα περιμένουν οι εκπ/κοί που θα έχουν μάθημα την πρώτη ώρα.Θα παρακαλέσουμε όλους τους γονείς  να φέρνουν τα παιδιά στην ώρα τους και να μην παρατηρούνται πρόωρες αφίξεις ή καθυστερήσεις.Το ίδιο επιβάλλεται να εφαρμόζεται και κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο. Οι γονείς και οι κηδεμόνες δε θα έρχονται κοντά στην είσοδο του σχολείου για να μην υπάρχει συνωστισμός. Δεν θα φεύγουν αν δε βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους μπήκαν στην αυλή του σχολείου. Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους στην αυλή, ένα-ένα υπό την επιτήρηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Και το πρωί και το μεσημέρι θα έχουν ανοίξει και οι δύο κεντρικές  πόρτες. Από τη μικρή πόρτα θα εισέρχονται και θα εξέρχονται οι μαθητές των Α΄Β΄ Γ΄ τάξεων και από τη μεγάλη οι μαθητές των Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ τάξεων αντίστοιχα. Τέλος κατά την αποχώρηση παρακαλούνται οι γονείς να παραμένουν σε απόσταση από τις κεντρικές  εισόδους κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις. Σας παρακαλούμε πολύ να μας βοηθήσετε κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

Οι μεταφορές των μαθητών όσον αφορά τα ωράρια θα γίνονται κανονικά.

  Όσοι γονείς και κηδεμόνες έχουν λόγο  να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, παρακαλούνται, τις επόμενες ημέρες να ενημερώσουν το σχολείο γραπτώς, συμπληρώνοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η υπεύθυνη δήλωση μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου.

Kρατάμε τις αποστάσεις μόνο στα θρανία και στα παιχνίδια γιατί οι καρδιές μας θα είναι πάντα  μαζί!!!

       

                                                                        

Σημαντική ενημέρωση προς τους γονείς

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 8:33 πμ |

   ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ

 

 

Αγαπητοί γονείς των μαθητών/τριών μας οι οποίοι φοιτούν, ήδη, στις τάξεις μας Α, Β, Γ, Δ και Ε, θα πρέπει να μας επισκεφθείτε  από 15/5/20 έως και 29/5/20 (ώρες από 9:00 έως 11:00) ώστε να μας δηλώσετε εάν επιθυμείτε να φοιτήσει/ουν το/τα παιδί/ιά σας στο «ολήμερο πρόγραμμά»  και στην «πρωινή ζώνη προσέλευσης» για το επόμενο σχολικό έτος 2020-21. Στο σχολείο μας λειτουργεί «Ολοήμερο Πρόγραμμα», από τις 13:15 έως τις 16:00, με δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης στις 15:00.  Η συμμετοχή του παιδιού σας σε αυτό μπορεί να δηλωθεί ΜΟΝΟΝ τώρα και όχι αργότερα κατά τη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους με σχετική δήλωση του γονέα.

Στο ολοήμερο πρόγραμμα εγγράφονται μαθητές των οποίων οι γονείς α) εργάζονται και οι δύο ή β) έχουν κάρτα ανεργίας και οι δύο ή γ) εργάζεται ο ένας και έχει κάρτα ανεργίας ο άλλος ή γ) είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις κ.τ.λ. ή δ) είναι ρομά ή πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας. Τα παραστατικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας όταν θα μας επισκεφθείτε (ή να μας τα προσκομίσετε σύντομα κατά τις επόμενες ημέρες) πρέπει να βεβαιώνουν/αποδεικνύουν τις προηγούμενες αυτές καταστάσεις (π.χ. βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, κάρτα ανεργίας, βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων για τους αυτοαπασχολούμενους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κ.τ.λ.). . Η φοίτηση ενός παιδιού στο ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να διακοπεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους κατά τη βούληση των γονέων (με σχετική δήλωση ανά τρίμηνο) ή εξαιτίας περισσότερων από 15 συνεχόμενων απουσιών.

Οι γονείς που δηλώνουν τη φοίτηση του παιδιού τους στο ολοήμερο πρόγραμμα, μπορούν, εάν το επιθυμούν, να δηλώσουν/αιτηθούν επιπλέον και τη συμμετοχή του παιδιού τους στην «Πρωινή Ζώνη Υποδοχής/Προσέλευσης». Η προαιρετική «πρωινή ζώνη προσέλευσης» αφορά, από τα παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα εκείνα τα οποία επιθυμούν ή είναι αναγκαίο να προσέρχονται νωρίτερα από τις 8:00 το πρωί στο σχολείο (λόγω π.χ. της εργασίας των γονέων τους οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται νωρίς στη δουλειά τους ή για κάποιο άλλο λόγο). Ενώ δηλαδή το προβλεπόμενο κανονικό διάστημα προσέλευσης των μαθητών είναι από τις 8:00 έως τις 8:15, οι μαθητές του ολοημέρου που θα εγγραφούν στην πρωινή ζώνη μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο οποτεδήποτε από τις 7:15 έως τις 8:15, καθώς θα προβλεφθεί για την υποδοχή τους  η παρουσία ενός εκπαιδευτικού. Για την εγγραφή των παιδιών σας στην πρωινή ζώνη προσέλευσης  δεν απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά ή προϋποθέσεις.

 

                                                                       Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                            Μαζοκοπάκη Μαρία

           

Επόμενη Σελίδα: »