Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή Ε’ και Στ’ στην Ακρόπολη

Ακρόπολη: Το φως της μεγάλης γνώσης…
Σε μια σχολική εκδρομή γεμίζει ο νους με χιλιάδες όμορφες εικόνες, σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα…
Όλα αυτά δόθηκαν σήμερα 5 Απριλίου 2024 στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείο Ιστιαίας , όπου με τη συνοδεία των υπευθύνων δασκάλων τους (την Δ/ντρια Κα Ε. Κεφάλα,
την Κα Μ. Δρίτσα & Β. Μάκρα υπεύθυνες Ε τάξης & Κα Μ.Αβανιτόγιαννη υπεύθυνη Στ τάξης),πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Βράχο της Ακρόπολης.
Ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης και τα υπόλοιπα, υπέροχα μνημεία του χώρου δημιουργούν συναισθήματα και σκέψεις που μας ταξίδεψαν μακριά… σε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από εικόνες της Αρχαίας Ελλάδας, σε έναν πολιτισμό που αποτελεί θεμέλιο για πολλούς μετέπειτα πολιτισμούς του κόσμου.
Ένα ταξίδι στο χρόνο, στην τέχνη, στην ιστορία παρέα με την έμπειρη ξεναγό μας.
Πόσο μοναδικό και πόσο όμορφο συναίσθημα…
Γέμισε η ψυχή μας …Και εκείνη τη στιγμή καταλάβαμε πόσο ανούσια είναι όλα όσα μας προβληματίζουν και πως είμαστε τόσο μικροί μπροστά στο μεγαλείο του Βράχου της Ακρόπολης…
Τελικά Ο Παρθενώνας, που «σαν πλοίο, δονείται, τεντώνεται, πλέει, αν και ακίνητος, διασχίζοντας τους αιώνες» (Β. Γουλφ), είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης σκέψης, είναι σηματωρός για να προσδιορίζουμε το είναι μας στον χρόνο τον άπαντα.
Αναμφίβολα μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους !
436362255 122143195652118873 7893089198673008831 n
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *