Τα Παιδιά του 1ου Δημοτικού προσφέρουν Χαμόγελο στα Παιδιά ευάλωτων οικογενειών

1766094285493Στο πλαίσιο δράσεων εθελοντισμού, επαναχρησιμοποίησης και κυκλικής οικονομίας του Προγράμματος “Ενεργός Πολίτης” οι μαθητές/τριες της Τρίτης  και της Πέμπτης τάξης και σε συνεργασία με τους δασκάλους τους και τον Σύλλογο Γονέων οργάνωσαν τη συλλογή γιορτινών πακέτων με δώρα.  Στις 18 Δεκεμβρίου 2025  τα προσέφεραν σε παιδιά τα οποία υποστηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού. Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης έστειλαν ευχές μέσα σε όμορφα πακέτα με σοκολάτες και χειροποίητες κάρτες. Οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης προσέφεραν φροντισμένα πακέτα με παιχνίδιά τους συνοδευόμενα με ζωγραφισμένες κάρτες μέσα από τις οποιες αφηγούνταν σύντομα την ιστορία του παιχνιδιού τους. Ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε, ως δράση κυκλικής οικονομίας, κασετίνες και σχολικές τσάντες. Η υπεύθυνη του Κέντρου Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών παρέλαβε τη δωρεά, ξενάγησε τους εκπαιδευτικούς στους χώρους και ενημέρωσε για την πολυσχιδή και ευρεία δράση που το Χαμόγελο του Παιδιού αναπτύσσει, υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες, παιδιά και νέους.

1766094285480     1766094285504

Mυρωδάτα κιονόκρανα

Στο μάθημα της ιστορίας οι μαθητές του Δ1  έφτιαξαν κιονόκρανα δωρικού και ιωνικού ρυθμού με γλυπτική σε σαπούνι.
Πρώτα χάραξαν τον τύπο του κιονόκρανου και το “λάξευσαν” όσο ήθελαν. Μετά αφαιρέσαμε το γύρω κομμάτι, ώστε να δώσουμε το κατάλληλο σχήμα!
20251114 131218 20251114 131223
20251114 131613 1 20251117 081139 1

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

imagesΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε απλές καθημερινές συνήθειες προσωπικής υγιεινής. Η δράση έγινε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου το πρωί στο αίθριο του Δημαρχείου και οργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, σε συνεργασία το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας.

 

Παρουσία του 1ου Δημοτικού στο 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Ηρακλείου, με τη συνεργασία των τμημάτων Παιδείας & Πολιτισμού, διοργάνωσε το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ. Η εκδήλωση με τίτλο ” Ένα απόγευμα με τον Μίμη Πλέσσα” έγινε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο και ήταν αφιερωμένη στον πολυβραβευμένο Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Συμμετείχαν μαθητές/τριες από σχολεία της πόλη μας. Το 1ο Δημοτικό εκπροσώπησε πολύ όμορφα η ΣΤ1 τάξη παρουσιάζοντας χορευτικό με μουσική υπόκρουση σύνθεση του Μίμη Πλέσσα.

Διοργάνωση υγιεινού πρωινού από τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης

Στα πλαίσια του προγράμματος του Ενεργού Πολίτη σχετικά με την δράση “Υγιεινή Διατροφή”, οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης οργάνωσαν και πραγματοποίησαν στο χώρο της τάξης ένα πρωινό γεύμα σύμφωνα με τις αρχές της Υγιεινής Διατροφής.

 

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τη Β’ τάξη

Στο μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης ,ζωγράφισαν στο TuxPaint χριστουγεννιάτικα έργα και ευχήθηκαν με τον δικό τους μοναδικό πολύχρωμο τρόπο για τα Χριστούγεννα.
Οι ζωγραφιές τους στόλισαν έναν ηλεκτρονικό τοίχο με πολλά χρώματα και γιορτινές εικόνες.

Μετάβαση στο padlet.com