ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

images

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του  Σχολείου μας με την εκπ/κό Κρίκη Ευαγγελία και οι μαθητές του της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου,με την εκπ/κο Προμπόνα Μαρία, πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση, ως συνεργαζόμενα σχοελία, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος:

“Από τη Μυθολογία στο Διάστημα”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν το δάσος Κουρί μέσα από ένα ψηφιακό βιβλίο (e-book), αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη σπουδαιότητα του δάσους για το περιβάλλον και την τοπική κοινότητα. Από την άλλη, οι μαθητές του σχολείου Φιλωτίου Νάξου παρουσίασαν μια ενδιαφέρουσες δράσεις σχετικά με το νερό στους πλανήτες, καθώς και τη σημασία του για τη ζωή.

Η δράση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν γνώσεις, να συνεργαστούν και να συνδέσουν στοιχεία από τη μυθολογία και την επιστήμη του διαστήματος, αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους σκέψη και την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση. Το πρόγραμμα αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία μάθησης και επικοινωνίας για όλους τους συμμετέχοντες.

2 6 1 6

5 4 3 6

4 5

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ

1 5

Την Παρασκευή 28/3/2025 ,πραγματοποιήθηκε μια δίωρη διαδικτυακή συνάντηση με την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος ,  «Βυζαντινός περίπατος στον Μυστρά: Ιστορία-Τέχνη-Πολιτισμός» που διενεργεί η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης σε συνεργασία με τη  Γενική Γραμματεία  Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.,στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης μετην εκπ/κό Κρίκη Ευαγγελία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η υπεύθυνη του προγράμματος, κ.Παπαδογιάννη Ελένη,  παρουσίασε την ιστορία και τη σημασία του Μυστρά, προσφέροντας στα παιδιά μια ζωντανή και διαδραστική εμπειρία μάθησης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δραματοποιήσουν τοιχογραφίες, ζωντανεύοντας μέσα από την τέχνη την ατμόσφαιρα της εποχής. Παράλληλα, συμμετείχαν σε διασκεδαστικά παιχνίδια, όπως κουίζ γνώσεων και δραστηριότητες αντιστοίχισης, που τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορική και πολιτιστική αξία του Μυστρά.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό από τους μαθητές, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το θέμα και τη χαρά τους για την εμπειρία. Ήταν μια δημιουργική και εκπαιδευτική δραστηριότητα που συνέδεσε τη γνώση με το παιχνίδι, ενισχύοντας το ενδιαφέρον των παιδιών για την ιστορία.

20250328 083850 20250328 084347

20250328 092624 20250328 084950

20250328 085153

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ

 

Archaeological Museum of Almyros front

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων με τις εκπ/κούς Τσέλιου Ξανθή και Καπράλου Θεοδώρα αντίστοιχα, επισκέφτηκαν το Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με τίτλο

«Όταν οι χρονοκάψουλες τελειώνουν… Ταξίδι πίσω στο Χρόνο παίζοντας ανασκαφή» σχετικά με το επάγγελμα του αρχαιολόγου.

Αρχικά, στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του μουσείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με την αρχαιολόγο για το επάγγελμα του αρχαιολόγου, πως εργάζεται, ποια είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, ποια είναι η «διαδρομή» που κάνει ένα εύρημα από την ανασκαφή μέχρι το μουσείο.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έγιναν οι ίδιοι αρχαιολόγοι! Ακολουθώντας τις οδηγίες της αρχαιολόγου, έσκαψαν στο χώμα, κοσκίνισαν, ανακάλυψαν ευρήματα, τα περιποιήθηκαν, τα κατέγραψαν.

Στο τέλος, επισκέφτηκαν τις τρεις αίθουσες του μουσείου και αναγνώρισαν ανάμεσα στα εκθέματα τα «αληθινά» ευρήματα της δικής τους ανασκαφής!

Και λίγα λόγια για τα εκθέματα του μουσείου…

Η κεντρική αίθουσα περιλαμβάνει δείγματα γλυπτικής και μικροτεχνίας από τις Φθιώτιδες Θήβες, μεταξύ των οποίων μαρμάρινα γλυπτά κεφάλια, αφιερωμένα στον Ασκληπιό και την Πολιάδα Αθηνά, τα οποία προέρχονται από ιερά των θεοτήτων αυτών (4ος αι. π.Χ. – 1ος αι. μ.Χ. και 6ος – 2ος αι. π.Χ. αντίστοιχα) και φιλοτεχνήθηκαν πιθανώς από τοπικά εργαστήρια. Άλλα εκθέματα προέρχονται από το άριστα σωζόμενο αρχαίο θέατρο της πόλης, το οποίο που λειτούργησε από την ελληνιστική ως τη ρωμαϊκή περίοδο.

Στη δεύτερη αίθουσα εκτίθενται τα ευρήματα από τις ανασκαφές στις οικίες και τα νεκροταφεία της πόλης της Άλου (ελληνιστικοί χρόνοι) όπως αγγεία από τοπικά εργαστήρια, ειδώλια, σιδερένια και χάλκινα εργαλεία, χάλκινα και αργυρά νομίσματα

Στην τρίτη αίθουσα εκτίθενται ευρήματα, οργανωμένα σε ομοειδείς ενότητες, σχετικά με την καθημερινή δραστηριότητα των ανθρώπων της Νεολιθικής περιόδου, τα οποία προέρχονται από τους οικισμούς στις μαγούλες Ζερέλια, Αηδινιώτικη, Αλμυριώτικη. Τα ευρήματα της Μέσης Εποχής του Χαλκού προέρχονται από μικρής έκτασης ανασκαφή στη θέση Καραντζάνταγλι (σημ. Καστράκι). Επίσης στην αίθουσα αυτή σημαντικά εκθέματα είναι τα ευρήματα από ταφικούς τύμβους της περιοχής Βουλοκαλύβα Πλατάνου (9ος έως 8ος αι. π.Χ.), όπου επικρατούσε η πρακτική της καύσης των νεκρών, κυρίως πολεμιστών. Πρόκειται για αγγεία, κοσμήματα και, ιδιαίτερα, οπλισμό της Εποχής του Σιδήρου. Οι ταφικοί αυτοί τύμβοι συνιστούσαν νεκροταφείο βόρεια της ελληνιστικής πόλης της Άλου και έχουν σχέση με το πολιτισμικό παρελθόν της.

η εκπ/κός Τσέλιου Ξανθή

(πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF_%CE%91%CE%BB%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D)

 

8 1 2 5

3 5 1 4

5 3      7 2

4 4

Εισαγωγή στα Πρότυπα, στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία και στα Πειραματικά Σχολεία

«Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία, σε Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, σε Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία και σε Πειραματικά Σχολεία (ΦΕΚ Β’ 1391) στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/news/61061-24-03-25-apo-simera-24-3-eos-kai-tis-7-4-oi-aitiseis-gia-eisagogi-sta-protypa-sta-dimosia-onaseia-sxoleia-sta-protypa-ekklisiastika-sxoleia-kai-sta-peiramatika-sxoleia

 



Λήψη αρχείου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

23

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου από την ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας, τιμώντας την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι μαθητές παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε θεατρικά δρώμενα, ιστορική αναδρομή, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια θεατρική παράσταση που αναπαριστούσε  το χτίσιμο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό σε 40 ημέρες.

Στη συνέχεια, μέσα από κείμενα σημαντικών λογοτεχνών, παρουσιάστηκε μια ιστορική αναδρομή που ανέδειξε τον ηρωισμό και τις θυσίες των προγόνων μας. Ποιήματα και αποσπάσματα από συγγραφείς όπως ο Διονύσιος Σολωμός  διαβάστηκαν με συγκίνηση, μεταφέροντας το μήνυμα της ελευθερίας και της αγάπης για την πατρίδα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν οι μαθητές, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Το κοινό απόλαυσε χορούς όπως ο Τσάμικος, ο Καλαματιανός και ο Συρτός, που απέδωσαν με χάρη και υπερηφάνεια οι μαθητές μας. Παράλληλα, η χορωδία του σχολείου μας ερμήνευσε πατριωτικά τραγούδια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση και υπερηφάνεια.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη συμμετοχή του σχολείου μας στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό. Οι μαθητές μας, με περηφάνια και σεβασμό, παρέλασαν τιμώντας τους ήρωες του 1821. Μετά την παρέλαση, ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, όπου το σχολείο μας εντυπωσίασε με την άψογη εκτέλεση των χορευτικών του προγραμμάτων.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτέλεσαν μια σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία μας και να εκφράσουν τον σεβασμό και την εκτίμησή τους προς την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίησή τους και ιδιαίτερα τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης και τους εκπαιδευτικούς  Καπράλου Θεοδώρα δασκάλα της ΣΤ΄τάξης, τη μουσικό Μαλιάκη Αγγελική, την εκπ/κό Φυσικής Αγωγής Φατούρα Ελένη για την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό τους.

η δ/ντρια

Κρίκη Ευαγγελία

1 3 2 4

3 4 5 2

6 189

4 2

15

 

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

1212fc5df64913e018700c64a14b794e XL

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική παρουσίαση σχετικά με το αλκοόλ. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας, με τη συμμετοχή ειδικών από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Οι ειδικοί επιστήμονες ενημέρωσαν τους μαθητές για τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ στην υγεία, καθώς και για τους κινδύνους που σχετίζονται με το οινόπνευμα που περιέχεται στα ποτά. Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και συζήτηση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να κατανοήσουν τη σημασία της πρόληψης και της αποφυγής του αλκοόλ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του αλκοολισμού, καθώς και στις στρατηγικές που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέοι ώστε να πουν «όχι» στην πίεση από το περιβάλλον τους. Μέσα από παραδείγματα και πραγματικές ιστορίες, οι ειδικοί ανέδειξαν την αξία της υγιεινής ζωής και της θετικής στάσης απέναντι στις προκλήσεις.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές μας, δίνοντάς τους τα εφόδια για να λάβουν σωστές αποφάσεις στο μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Υγείας Αλμυρού για την πολύτιμη συμβολή του στην ενημέρωση και την προστασία της υγείας των παιδιών μας.

Η εκπ/κός Τσέλιου Ξανθή

1 2 2 3

Μουσείο Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας

 

IMG 21fb99e9ce8c452d40a28113b5ad1f48 V

Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, με τις δασκάλες τους Τσέλιου Ξανθή και Καπράλου Θεοδώρα αντίστοιχα, επισκέφτηκαν το Μουσείο Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας στο Βόλο.

Το Μουσείο Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας ιδρύθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας oμόφωνα μετά από πρόταση της Kαθηγήτριας και τότε Προέδρου του Π.Τ.Π.Ε., Τ.Τσιλιμένη, και λειτουργεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει ως αποστολή τη συγκέντρωση, διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή του έργου και του αρχειακού υλικού συγγραφέων και εικονογράφων της Ελληνικής παιδικής & εφηβικής λογοτεχνίας. Μέσα από την αποστολή του αυτή πιστοποιείται η ιστορική εξέλιξη της ελληνικής παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, πραγματοποιείται η γνωριμία με τους δημιουργούς και το έργο τους, ενώ ενισχύεται η έρευνα και η δράση για το λογοτεχνικό βιβλίο και τη λογοτεχνία.

Το Μουσείο αποτελείται από δυο αίθουσες: την αίθουσα των συγγραφέων και την αίθουσα των εικονογράφων. Στην πρώτη αίθουσα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν προσωπικά πράγματα συγγραφέων, όπως τη γραφομηχανή της Ζώρζ Σαρή και το πρώτο βιβλίο της Άλκη Ζέη, αρκετά βιβλία, παλιά και νεότερα, περιοδικά και αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στη δεύτερη αίθουσα οι μαθητές είδαν πρωτότυπα έργα των εικονογράφων και παρακολούθησαν μια συνέντευξη της εικονογράφου Β. Ψαράκη, στην οποία αποκαλύπτει «μυστικά» του επαγγέλματος!

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Καλογήρου Ευαγγελία για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και τα δώρα που μας προσέφερε!

https://www.youtube.com/watch?v=MtsAD756xyE&list=TLGG6It63jlFLvUxMDAzMjAyNQ

http://mouseiopl.uth.gr/index.html

IMG aea680ab6828ba61e37f6c2db1762ebd V 1 1 IMG a2ac4376235b571410902701f706a810 V

20250311 093723

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

20250224 090549

bullying sxolikos ekfovismos

Δράσεις των τάξεων για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού

Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει τη σχολική ζωή πολλών μαθητών. Για την αντιμετώπισή του, οι τάξεις του σχολείου  ανελαβαν διάφορες δράσεις που προάγουν τη συνεργασία, την ευαισθητοποίηση και τον σεβασμό μεταξύ των μαθητών. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές ενδεικτικές δράσεις των μαθητών/τριών που πραγματοποίησαν με τις εκπ/κούς τους.

Α΄ΤΑΞΗ:Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους “Το Πάρτι” ,συζητήσανε για το πώς μπορούνε να αντιμετωπίσουνε την συνεχή παρενόχληση και δημιούργησαν την καρδιά της φιλίας.

Υπεύθυνη εκπ/κός:Σολδάτου Αιμιλία

Η Καρδιά της Φιλίας

 

3 3

Β΄ΤΑΞΗ:Οι μαθητές/τριες παρακολουθήσανε την ταινία “Το Καναρίνι Ποδήλατο” και στη συνέχεια τα παιδιά υπογράψανε το δικό τους συμβόλαιο με κανόνες συμπεριφοράς.  Στο τέλος δημιούργησαν τη δική τους αφίσα!

Υπεύθυνη εκπ/κός: Σαμαρά Σοφία

1 2 2

Δ΄ΤΑΞΗ: Αρχικά προβλήθηκε μια ταινία  μικρού μήκους «Τα Μπλε Γυαλιά» του Γιάννη Κουφονίκου και αναπτύχθηκε συζήτηση με τους μαθητές/τριες της Δ τάξης σε θέματα που αφορούν τη βία, τις αιτίες που την προκαλούν, τους τρόπους εκδήλωσης, τους τρόπους για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών κ.α . Έπειτα οι μαθητές κλήθηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το φαινόμενο εργαζόμενοι σε ομάδες και κατασκευάζοντας « την καρδιά της φιλίας»  όπου ο καθένας έγραψε λέξεις αγάπης με κεντρικό τίτλο: «Ναι στη φιλία, όχι στη βία».

Υπεύθυνη εκπ/κός: Ράπτη Αρετή

“Ναι στη φιλία, όχι στη βία”

Εικόνα1

Ε΄ΤΑΞΗ: Δημιουργία αφίσας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης συζήτησαν τι είναι σχολικός εκφοβισμός και ανέλυσαν κάθε μορφή του. Παρακολούθησαν το βίντεο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Stop Bullying – Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς.» (https://www.youtube.com/watch?v=AoBVL_mJU2Y) και συζήτησαν τι μπορούν να κάνουν για να αντιμετωπιστεί ο σχολικός εκφοβισμός. Τέλος, «έβαλαν όλοι ένα χεράκι» για ένα σχολείο χωρίς εκφοβισμό!

Υπεύθυνη εκπ/κός: Τσέλιου Ξανθή


0 02 05 dbd059a55b3c1b3221f3ec154a4082d93c9f779ce8ec13bf84660a0651fa81ff 80306ba21b2f94c5

ΣΤ΄ΤΑΞΗ:Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού εκφοβισμού οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης ασχολήθηκαν με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ-ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ με θέμα το λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον(Εξωτερική εμφάνιση -σχολική επίδοση).

Υπεύθυνη εκπ/κός: Καπράλου Θεοδώρα

“Λέξεις που πληγώνουν -Λέξεις που χαμογελούν”

20250307 123206 5 1

 

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2025-26

cf83cf88ceb7cebfcebfcebb3

Οι εγγραφές στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία γενικής παιδείας για το σχολικό έτος 2025-2026 πραγματοποιούνται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού»,

στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://adimotikou.eservices.minedu.gov.gr

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις  ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και την  ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές μετά την 26η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ποιοι εγγράφονται:

  • Στην Α’ τάξη εγγράφονται μαθητές/τριες που έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019.
  • Η αίτηση υποβάλλεται από έναν εκ των δύο γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών στη διεύθυνση https://adimotikou.eservices.minedu.gov.gr
  • Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο σχολείο που αντιστοιχεί στη διεύθυνση κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά (δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάρτησης):

          1.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας (ΑΔΥΜ).

         ΑΔΥΜ(Έντυπο): https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2016/adym.pdf

       2.Βιβλιάριο Υγείας ή άλλο αποδεικτικό εμβολιασμού, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

       3. Τυχόν γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία.

       4.Αποδεικτικό    δ/νσης  κατοικίας του /της  μαθητή/τριας

 Περιοχές ορίων:

(Κοινά όρια 1ου και 4ου Δ.Σ. Αλμυρού).  Περιοχές ορίων: Αϊδίνι – εργατικές κατοικίες Αγίου Σεραφείμ -καθώς και η περιοχή που περικλείεται περιμετρικά απο τις οδούς: Αβέρωφ – Αχιλλέως – Αθηνάς – Γ. Μπαλταντζή – Φιλελλήνων – Στ. Κομητά – Παναγοπούλου – Αχιλλέως – Μυρμιδόνων – Βαλαμουτοπούλου – Μακεδονίας – Κροκείων – Βόλου – Λυκούργου – Σαλαμίνος -Αγίου Σεραφείφ – Αβέρωφ

Διαδραστικός χάρτης ορίων σχολικών μονάδων Μαγνησίας

Τα δικαιολογητικά 1,2,3,4 μπορείτε να τα προσκομίσετε στο Δημοτικό Σχολείο.

Προσοχή:
α. Στο τέλος των εγγραφών, επιτροπή διδασκόντων και από τα δύο σχολεία θα μοιράσει τους μαθητές/τις μαθήτριες ισοδύναμα και ισομερώς στο 1ο και 4ο Δημ. Σχ. Αλμυρού αντίστοιχα.
β. Μόνο οι μαθητές/τριες που έχουν αδέρφια σε καθένα από τα δύο σχολεία θα εγγράφονται απευθείας σε αυτό.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Οι εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα για το νέο σχολικό έτος 2025-2026 θα γίνουν από 6 Μαρτίου 2025 έως και 26 Μαρτίου 2025 για ΟΛΕΣ τις τάξεις. Οι Αιτήσεις θα προσκομιστούν στη Διευθύντρια του σχολείου.

Έντυπα εγγραφής:

Αίτηση ολοημέρου: https://blogs.sch.gr/4dimalmyr/files/2024/03/ΑΙΤΗΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ.pdf

   Στοιχεία επικοινωνίας:

  1. Ώρες: 08:30-09:30 
  2. Τηλ. Σχολείου: 2422021701
  3. Email σχολείου: mail@1dim-almyr.mag.sch.gr

dim 2025 26 1 300x250 1

Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

eyru

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και της διασφάλισης της ασφάλειας των μαθητών, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας παρουσίαση πρώτων βοηθειών από την εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βόλου κ.Γιαλαμά Κλειτία. Η παρουσίαση απευθυνόταν στους δασκάλους του σχολείου με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σε βασικές τεχνικές παροχής πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Στόχοι της Παρουσίασης

Η εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού ανέλυσε τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξής:

  • Αντιμετώπιση λιποθυμίας και απώλειας αισθήσεων
  • Αντιμετώπιση τραυματισμών και αιμορραγίας
  • Πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις πνιγμού
  • Διαχείριση επειγουσών καταστάσεων όπως αλλεργικό σοκ και επιληπτικές κρίσεις

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι δάσκαλοι/λες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανές επιδείξεις και να εξασκηθούν σε βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών.

    Η συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την αναβάθμιση των γνώσεων των εκπαιδευτικών και την ενίσχυση της ασφάλειας στο σχολικό περιβάλλον. Ευελπιστούμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, συμβάλλοντας στην προστασία και ευημερία των μαθητών μας.

    Ευχαριστούμε τον Ερυθρό Σταυρό και ιδιαίτερα την κ. Γιαλαμά Κλειτία για την επίσκέψη της στο σχολείο μας και την ενδιαφέρουσα παρουσίαση που πραγματοποίησε στους εκπ/κούς του σχολείου μας.

    20250305 134833 20250305 134946

20250305 141516 20250305 141638