ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

1 4

Δευτέρα 27 Μαΐου. Μια ξεχωριστή ημέρα για το σχολείο μας. Σήμερα στο προαύλιο του σχολείου μας συναντήθηκαν μαθητές/τριες, δάσκαλοι, γονείς  και  Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής μας.

Στα πλαίσια της Εσωτερικής Αξιολόγησης του σχολείου μας, όλες οι ομάδες δράσεις των εκπαιδευτικών , συνεργαζόμενες, οργάνωσαν μια εκδήλωση που στο τέλος έγινε γιορτή.

Καλεσμένοι ήταν οι γονείς και οι Σύλλογοι: Σαρακατσαναίων, Βλάχων, Ανατολικής Ρωμυλίας, Καππαδοκών και Μικρασιατών. Ένα ζευγάρι από κάθε Σύλλογο ντυμένο με παραδοσιακή στολή μας τίμησε με την παρουσία του.

Στην αρχή, οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης παρουσίαζαν την ιστορία της κάθε Ελληνικής Πληθυσμιακής Ομάδας, της περιοχής μας. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Συλλόγων παρουσίαζαν τις πανέμορφες στολές τους και τα μέρη από τα οποία αποτελούνταν. Ακολουθούσαν  χαρακτηριστικοί χοροί από τους μαθητές/τριες, τους οποίους δίδαξε η κ. Φατούρα Ελένη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

  1. Στα τρία-Σαρακατσαναίων, 2.Σφαρλής-Ανατολικής Ρωμυλίας, 3.Ζαχαρούλα-Βλάχων, 4.Κόνιαλι ή Κουτάλια Καππαδοκίας. 5. Αλατσατιανή Μικράς Ασίας.

Στο τέλος γονείς, παιδιά, σύλλογοι και δάσκαλοι, έγιναν ένα και χόρεψαν όλοι μαζί!

Με ένα λουκουμάκι κέρασμα χαιρετήσαμε τους καλεσμένους μας και ευχηθήκαμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Συλλόγους και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους τους, που γέμισαν το προαύλιο με χρώματα, ρυθμό, χαρά, αναμνήσεις με λίγα λόγια … ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

2 2 3 3

6 11 1

13 1 IMG 5d791de1c2af2ded1f6f9fc91689d9c2 V

14 1

5 2