ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

myth2space2 copy2

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα η Ε΄τάξη , με υπεύθυνη τη διευθύντρια Κρίκη Ευαγγελία, συμμετέχει στο διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο «Μυθολογία και Διάστημα». «…Υλοποιείται από τα Αρσάκεια -Τοσίτσεια Σχολεία είναι ένα σύνολο καινοτόμων δραστηριοτήτων που βασίζεται πάνω στην ολιστική προσέγγιση τής μάθησης βάζοντας στο κέντρο τον μαθητή και τη μαθήτρια με στόχο την ολοκληρωμένη συγκρότηση της προσωπικότητάς του. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με θέματα της επικαιρότητας, να προβληματιστούν και να πάρουν πρωτοβουλίες πάνω σε σύγχρονα θέματα όπως η κλιματική κρίση και η ισότιμη κοινωνική θέση της γυναίκας και των εγχρώμων. Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες θα καλλιεργήσουν και θα αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, θα συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις και δράσεις SHTEAM.

Τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα και της παρότρυνσης της NASA προς τα σχολεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, να ασχοληθούν με ένα τόσο επίκαιρο ζήτημα. Τέλος, το πρόγραμμα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την συνεργασία σχολείων με στόχο τη δημιουργία ενός σχολικού πολιτιστικού δικτύου…»

https://myth2space.arsakeio.gr/

Το σχολείο μας συνεργάζεται με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Αθηνών. Οι μαθητές του 6ου Δημ. Σχολείου ασχολήθηκαν με τον Λουκιανό και το φανταστικό ταξίδι του στο διάστημα. Οι μαθητές του σχολείου μας ασχολήθηκαν με την Όθρυ και τους Τιτάνες και πως δόθηκαν τα ονόματά τους στους πλανήτες και δορυφόρους του Κρόνου στο διάστημα. Οι μαθητές ανταλλάξανε  παρουσιάσεις για τον τόπο τους,  τις εργασίες τους και για τον εαυτό τους . Και οι δράσεις συνεχίζονται…

Έργα των μαθητών/τριών του 6ου Δημ. Σχολείου Αγίας Παρασκευής

“ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ”

Εικόνα1 Εικόνα2

Εικόνα3Εικόνα4

Έργα των μαθητών/τριών του σχολείου μας ” Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ”

Εικόνα5 Εικόνα6

7