Υιοθετούμε… άγρια ζώα!

2021 12 13 191122

Στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιεί το σχολείο μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την Κλιματική Αλλαγή , ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διευθύντρια και οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποφάσισαν να υιοθετήσει η κάθε τάξη, για έναν χρόνο, ένα άγριο ζώο που απειλείται ή κινδυνεύει με εξαφάνιση, σε συνεργασία με το WWF Ελλάδας!

Το WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) είναι ο μεγαλύτερος διεθνής μη κυβερνητικός  οργανισμός προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, με παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες, ενώ υποστηρίζει 100 προγράμματα διατήρησης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο.  Αποστολή του οργανισμού είναι «να σταματήσει και να αντιστρέψει την καταστροφή του περιβάλλοντός μας». Σήμερα, μεγάλο μέρος από την προσπάθειά του επικεντρώνεται στην διατήρηση των τριών βιωμάτων που περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, τα δάση, τα οικοσυστήματα γλυκού νερού, τους ωκεανούς και τις ακτές. Παράλληλα ασχολείται με την προστασία των απειλούμενων ειδών, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Η συμβολική μας υιοθεσία υποστηρίζει το έργο και τις προσπάθειες  να διατηρηθούν οι φυσικές συνθήκες επιβίωσης και αναπαραγωγής των ζώων, καθώς και οι βιότοποι που ζουν.   Με  τη δράση μας αυτή λάβαμε πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ το WWF θα συνεχίσει να μας κρατά ενήμερους  για το πώς η δωρεά μας κάνει τη διαφορά στη δουλειά τους.

Τώρα είναι η ώρα για να αναλάβουμε όλοι θετική, τολμηρή και φιλόδοξη δράση αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε έναν κατοικήσιμο πλανήτη για εμάς και τα παιδιά μας! Ας παλέψουμε όλοι μαζί για τον κόσμο μας!

Για ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά!



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Κατηγορίες: Α Τάξη, Β Τάξη, Δ Τάξη, Ε Τάξη, Εκδηλώσεις 2021-2022, Κοινωνική δράση, Περιβαλλοντικά, Προγράμματα και Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ΣΤ Τάξη, Το σχολείο μας, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *