Επαναλειτουργία σχολικής μονάδας – Οδηγίες προς τους γονείς

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.

Όπως ήδη γνωρίζετε από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινάνε πάλι τα μαθήματα στο σχολείο. Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά με το πρόγραμμα που είχαμε πριν από το κλείσιμο. Από τη Δευτέρα επίσης θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη, το Ολοήμερο και το Κυλικείο. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα σίτισης.

 Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, οφείλουμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί για να μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των γύρω μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το σχολείο κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Λαμβάνοντας υπόψη τα κτιριακά δεδομένα του σχολείου, καθώς επίσης και το γεγονός ότι στο σχολείο φοιτούν πολλοί μαθητές/τριες που προέρχονται από οικογένειες με δύο έως και τέσσερα παιδιά, προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα σχέδιο έτσι ώστε από τη μια να διευκολύνουμε τις οικογένειες στη μετακίνηση των μαθητών/τριών, από την άλλη να αποφύγουμε το συγχρωτισμό των γονέων.

Σας παρακαλούμε πολύ να δώσετε προσοχή και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου που θα ισχύουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών:

  1. Η προσέλευση μαθητών/τριών όλων των τάξεων θα γίνεται στο διάστημα από 08.00 έως 08.15. Από τη Δευτέρα θα ανοίξει και θα χρησιμοποιείται και η δεύτερη είσοδος του σχολείου στην οδό 18ου Δημοτικού Σχολείου. Ο κάθε μαθητής μπορεί να μπαίνει στο σχολείο από όποια είσοδο τον εξυπηρετεί καλύτερα. Θα βάζει αντισηπτικό στην είσοδο του σχολείου και θα κατευθύνεται στο τμήμα του για το μάθημά του. Οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, φθάνουν μέχρι την είσοδο της αυλής, δε μπαίνουν μέσα και απομακρύνονται αμέσως χωρίς να συζητούν μεταξύ τους και να συγχρωτίζονται.

  1. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με τον εξής τρόπο:

Οι γονείς των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης δε θα μπαίνουν πλέον στην αυλή, αλλά θα περιμένουν τα  παιδιά τους στον πεζόδρομο ανάμεσα στο σχολείο και το χαμηλό σπίτι, έξω από τα κάγκελα της αυλής σε χώρο πού έχει ήδη οριστεί για τους γονείς των τμημάτων Α1, Α2, Β1, Β2 και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μη σταθμεύει κανείς το αυτοκίνητό του επάνω στον πεζόδρομο. Ακριβώς απέναντί τους μέσα στην αυλή θα παρατάσσεται το τμήμα με τον εκπαιδευτικό που μόλις δει το γονέα, θα αφήνει το παιδί να απομακρυνθεί.

Καλό θα ήταν η μεταφορά και η παραλαβή των παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα παραδίδουν τα παιδιά χωρίς να συζητούν με τους γονείς για να μην υπάρχει καθυστέρηση και συγχρωτισμός κατά την απομάκρυνση. Οποιαδήποτε επικοινωνία θα γίνεται μέσω τηλεφώνου ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Σας παρακαλούμε πολύ να μην έρχεστε για παραλαβή των παιδιών πιο μπροστά από την προκαθορισμένη ώρα για να μην υπάρχει συνωστισμός και να απομακρύνεστε αμέσως μόλις πάρετε τα παιδιά σας χωρίς συζητήσεις με άλλους γονείς.

Οι μαθητές/τριες θα αποχωρούν τις παρακάτω ώρες:

  • Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης θα αποχωρούν στις 13.10 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
  • Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης θα αποχωρούν στις 13.20 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
  • Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης καθώς και οι μαθητές /τριες των μεγαλύτερων τάξεων (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) που έχουν μικρά αδέρφια θα αποχωρούν στις 13.15 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
  • Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που δεν έχουν αδέρφια στις μικρές τάξεις (Α΄, Β΄ και Γ΄)  θα αποχωρούν τμηματικά και ελεγχόμενα στις 13.15 από την πίσω είσοδο του σχολείου (18ου Δημοτικού Σχολείου).
  • Οι μαθητές/τριες του ολοήμερου αποχωρούν κατά τμήματα στις προβλεπόμενες ώρες (15.00 και 16.00), ενώ οι γονείς που παραλαμβάνουν μαθητές παραμένουν έξω από το χώρο της αυλής του σχολείου.

  1. Σας υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία της υγείας μαθητών/τριών και των οικογενειών τους καθώς και όλου του προσωπικού, τηρούνται και θα εξακολουθήσουν να τηρούνται τα παρακάτω μέτρα:
  • Πρόβλεψη βάσει προγράμματος διαφορετικών διαλειμμάτων για τις μικρές (Α΄, Β΄, Γ΄) και τις μεγάλες (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) τάξεις.
  • Πρόβλεψη να χρησιμοποιείται στα διαλείμματα διαφορετικός χώρος στην αυλή για κάθε τάξη.
  • Συχνός και τακτικός καθαρισμός βάσει προγράμματος όλων των χώρων του σχολείου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Χρήση αντισηπτικού διαλύματος κατά την είσοδο μαθητών/τριών στο σχολείο
  • Συχνή χρήση αντισηπτικού διαλύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Κρεμοσάπουνο και χειροπετσέτες στις τουαλέτες για ανάγκες μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.
  • Τακτικός αερισμός των αιθουσών και των υπόλοιπων χώρων του σχολείου.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Παύλου Μελά πρόκειται να διενεργήσει δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου την Τρίτη 12, την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου από τις 10.00 έως τις 15.00. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, για τη μετακίνησή τους θα πρέπει να στείλουν 1 στο 13033 και κατά την είσοδό τους στο στρατόπεδο να δηλώσουν ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας. Αργότερα θα λάβουν απάντηση με sms στο κινητό τους.

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Τους τελευταίους μήνες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και είμαστε αναγκασμένοι να απομακρυνθούμε από φίλους και συγγενείς και να ζήσουμε σε μια πραγματικότητα που δεν αρέσει σε κανένα μας. Ελπίζουμε πως με τη διενέργεια των εμβολιασμών αυτή η θλιβερή κατάσταση σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα κακό όνειρο. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε θερμά να μας βοηθήσετε να λειτουργήσουμε με όλες τις προαναφερόμενες προφυλάξεις και να ελαχιστο- ποιήσουμε τον κίνδυνο από την επιδημία για όλους μας.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να βρεθούμε και να τα πούμε από κοντά.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.