Μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 20ης Μαΐου 2024 στην αυλή του σχολείου μας για τον εορτασμό της 19ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».
Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κυρία Έλλη Ελευθεριάδου, στην ομιλία της παρουσίασε την ιστορική αλήθεια για τη διαδικασία εξόντωσης των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου και τον αγώνα που γίνεται διεθνώς για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε αναπαράσταση της προσφυγιάς, παρουσίαση πόλεων του Πόντου από τους/τις μαθητές/τριες της πέμπτης και της έκτης τάξης, παρουσίαση κειμένων.
Η χορωδία των μαθητών/τριών με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής κυρίας Σοφίας Γκουρμπάτση, απέδωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία τα τραγούδια: α) «Την πατρίδ’ μ έχασα», β) «Έλα να λέγω, σε, την Ιστορίαν».
Οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κυρίας Έλενας Αθανασιάδου παρουσίασαν τους χορούς: α) «Χορός Ομάλ», β) «Χορός Τικ», γ) «Χορός Τρυγώνα», δ) «Χορός Κότσαρι».
Στο τέλος της εκδήλωσης, γονείς των μαθητών/τριών προσέφεραν στους παρευρισκόμενους ποντιακά εδέσματα.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.