1704740619440blob

Το 17ο ΓΕΛ Αθήνας συμμετείχε με τρείς μαθητές μας στο Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Foodathon 2023.

Ο οργανισμός Junior Achievement Greece ενημέρωσε για τη δράση Foodathon 2023 που διοργανώθηκε από το JA Europe που προσκάλεσε μαθητές λυκείου από την Ελλάδα να συνεργαστούν διαδικτυακά με μαθητές άλλων Ευρωπαϊκών και Αφρικανικών χωρών με στόχο να εμπνευστούν και να προτείνουν βιώσιμες λύσεις για περιβαλλοντικά θέματα- challenges.

Κληρωθήκαμε να συνεργαστούμε με Λύκειο της Σλοβακίας που πρόσφερε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές της ομάδας να επικοινωνήσουν με κοινή γλώσσα την Αγγλική και να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να γίνουν δημιουργικοί, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ένα βίντεο ενός έως δύο λεπτών πάνω σε ένα κοινό θέμα ενδιαφέροντος. Εμείς επιλέξαμε το νερό – Challenge 1- , τη σημασία του για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη δυνατότητα που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία (ΑΙ) στη μείωση αλόγιστης χρήσης και σπατάλης νερού, αποταμίευσής του και διάθεσής του σε όλους τους ανθρώπους.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν εθελοντικά, μετά από ενημέρωση για το πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες της ομάδας μας NEW GEN  πήραν πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους:

Αρχηγός/Captain: Γιάννης Πουλόπουλος, Α4

Μέλη: Ειρήνη Μαρκοδημητράκη, Α3

          Νεφέλη  Ζώτου, Α2

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Σωτηροπούλου Ελένη, Αγγλικής

 

Οι μαθητές μας έφεραν υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες από τους γονείς τους ότι συναινούν στη συμμετοχή τους σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την παρουσίαση: