Feed
Άρθρα
Σχόλια

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, οι εκπαιδευτικού του σχολείου σχεδίασαν μία σειρά από δράσεις με στόχο οι μαθητές να γνωρίζουν πως να το φροντίσουν και να το προστατεύσουν .

Σκοπός των δράσεων αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βιοποικιλότητας, κλιματικής αλλαγής, απορριμμάτων και οικολογικού αποτυπώματος της κατανάλωσης –διατροφής. Η προστασία του περιβάλλοντος, ο υγιεινός τρόπος ζωής η έννοια της αειφορίας, το γεγονός ότι δεν είναι η γενιά μας που θα εξαντλήσει τον πλανήτη από τους πόρους αλλά θα πρέπει να είναι αλληλέγγυα απέναντι στις επόμενες γενιές, μας υποχρεώνει ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι απέναντι στους αυριανούς πολίτες. Θα πρέπει να αφουγκραστούμε την ανάσα της γης για να μπορέσουν και τα παιδιά να βιώσουν τη μαγεία της δημιουργίας.

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου είχαν την ευκαιρία μέσα από ενδελεχείς παρουσιάσεις και σχετικά βίντεο να γνωρίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και καλές καθημερινές πρακτικές που βοηθούν ώστε να σωθεί η μοναδική μας κληρονομιά, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ.

IMG bd1f36c9ccdcf0f629057f9273206509 V

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων