Feed
Άρθρα
Σχόλια

PLAKET 2024 letter

Μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Αστρονομίας & STEAM συμμετείχαν στο πρόγραμμα Space Art το οποίο έχει ως στόχο να ενθαρρύνει νέους μαθητές (6 έως 18 ετών) να φανταστούν για το Σύμπαν, να μάθουν για την αστρονομία και να ανακαλύψουν πράγματα μόνοι τους με την έρευνα πληροφοριών για αστρονομικά αντικείμενα.

Ο στόχος του είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την ανεξαρτητοποίηση μεταξύ των νέων μαθητών και να ενισχύσει και να επεκτείνει τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους στην αστρονομία. Η τέχνη είναι ένας τέλειος τρόπος για να το πετύχει αυτό.

Το Space Art είναι μια πλατφόρμα όπου μπορεί να τοποθετηθεί και να μοιραστεί η “θέαση” των μαθητών για το σύμπαν. Θέλουμε οι μαθητές να αναπαριστούν μέσω σχεδίων ή φωτογραφιών το αγαπημένο τους αστρονομικό αντικείμενο.

Απλώς πρέπει να το ψάξουν στον ουρανό, σε βιβλία ή στο διαδίκτυο και μετά να το σχεδιάσουν ή να δημιουργήσουν μια εικόνα του χρησιμοποιώντας φωτογραφία ή συνδυασμένες τεχνικές.

Το Space Art διοργανώνεται από την European Association for Astronomy Education (EAAE) και χρηματοδοτείται από το European Southern Observatory (ESO).

Υπεύθυνη προγράμματος: Νίκου Αντωνία, Ειδική Παιδαγωγός

space art 1

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων