Feed
Άρθρα
Σχόλια

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 08 14 153534

Μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Αστρονομίας & STEAM συμμετείχαν στον διαγωνισμό Space Art “Vision of the Universe’s beauty” ο οποίος έχει ως στόχο να ενθαρρύνει νέους μαθητές (6 έως 18 ετών) να φανταστούν για το Σύμπαν, να μάθουν για την αστρονομία και να ανακαλύψουν πράγματα μόνοι τους με την έρευνα πληροφοριών για αστρονομικά αντικείμενα.

Ο στόχος του είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την ανεξαρτητοποίηση μεταξύ των νέων μαθητών, να ενισχύσει και να επεκτείνει τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους στην αστρονομία. Η τέχνη είναι ένας τέλειος τρόπος για να το πετύχει αυτό.

Μέσω της πλατφόρμας Space Art μπορεί να τοποθετηθεί και να μοιραστεί η “θέαση” των μαθητών για το σύμπαν. Θέλουμε οι μαθητές να αναπαριστούν μέσω σχεδίων ή φωτογραφιών το αγαπημένο τους αστρονομικό αντικείμενο.

Απλώς πρέπει να το ψάξουν στον ουρανό, σε βιβλία ή στο διαδίκτυο και μετά να το σχεδιάσουν ή να δημιουργήσουν μια εικόνα του χρησιμοποιώντας φωτογραφία ή συνδυασμένες τεχνικές.

Ο διαγωνισμός Space Art “Vision of the Universe’s beauty” διοργανώνεται από την European Association for Astronomy Education (EAAE) και χρηματοδοτείται από το European Southern Observatory (ESO).

Υπεύθυνη προγράμματος: Νίκου Αντωνία, Ειδική Παιδαγωγός

PLAKET 2024      letter

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων