Feed
Άρθρα
Σχόλια

omilos 5   omilos 2 omilos 3 omilos 4

Φέτος, στο σχολείο μας λειτούργησε εκπαιδευτικός όμιλος, εστιάζοντας στους συναρπαστικούς χώρους της Αστρονομίας και του STEAM, και υποδέχτηκε ενθουσιώδεις μαθητές από τάξεις Γ΄ έως ΣΤ΄.

Στόχοι:
Οι κύριοι στόχοι του ομίλου ήταν να ενθαρρύνει την περιέργεια των μαθητών για τα θαύματα του σύμπαντος, να προωθήσει τη δημιουργική μάθηση μέσα από δραστηριότητες STEAM και να καλλιεργήσει μια βαθύτερη εκτίμηση για την επιστήμη και την τεχνολογία.

Δραστηριότητες:
Κατά τη διάρκεια του έτους, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο, πειραμάτων επιστήμης που σχετίζονται με το διάστημα και τα ουράνια σώματα, ρομποτικής, εκπαιδευτικών παιχνιδιών, καλλιτεχνικών έργων εμπνευσμένων από το σύμπαν, και συνεργατικών εργασιών επίλυσης προβλημάτων που ενσωμάτωναν επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες και μαθηματικά.

Μεθοδολογία:
Η μεθοδολογία του ομίλου εστιαζόταν σε μια προσέγγιση που κέντρο είχε τον μαθητή, προωθώντας την εξερεύνηση, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα. Συνδυάσαμε τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας με μοντέρνες παιδαγωγικές πρακτικές για να διασφαλίσουμε μια ελκυστική και εμπλουτισμένη εκπαιδευτική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Υλικά:
Για να ζωντανέψουμε την Αστρονομία και το STEAM, χρησιμοποιήσαμε μια ποικιλία υλικών όπως τηλεσκόπια, υλικά τέχνης, κιτ ρομποτικής, εκπαιδευτικά λογισμικά, on line εφαρμογές, βιβλία αστρονομίας και εκπαιδευτικούς πόρους από οργανισμούς όπως το European Space Agency και το European Southern Observatory.

Αποτελέσματα:
Η επίδραση του ομίλου ήταν εμφανής στην ενθουσιώδη στάση των μαθητών για την επιστήμη και τη μάθηση. Η συμμετοχή τους στον όμιλο όχι μόνο εμβάθυνε την κατανόησή τους για τις έννοιες της Αστρονομίας και του STEAM, αλλά επίσης προώθησε την ομαδικότητα, την καινοτομία και το ενδιαφέρον για την εξερεύνηση.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού ομίλου: Νίκου Αντωνία, Ειδική Παιδαγωγός

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων