Ευέλικτα καπάκια – Βράβευση σχολείων

Μετά την επιτυχή συμμετοχή του σχολείου μας κατά την περσινή σχολική χρονιά στο πρόγραμμα “ευέλικτα καπάκια” συνεχίζουμε και φέτος. Η συλλογή των πλαστικών καπακιών εκτός από την περιβαλλοντική ευαισθησία δείχνει και την κοινωνική ευαισθησία των μαθητών εφ΄ όσον με το πρόγραμμα αυτό αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα των εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40),  βραβεύτηκαν τα σχολεία που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες πλαστικών καπακιών. Το σχολείο μας πήρε τιμητική διάκριση.

Συνολικά 12.000 κιλά πλαστικά καπάκια συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια 17.081 μαθητές/τριες, από 171 σχολεία της Αχαΐας (54 Νηπιαγωγεία, 69 Δημοτικά, 26 Γυμνάσια, 14 Γενικά Λύκεια, 6 ΕΠΑΛ , το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και το ΣΔΕ Αχαίας).

Η Ειδική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε για να συντονίσει τη δράση, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των σχολείων διέθεσε το χρηματικό ποσόν που συγκεντρώθηκε στα παρακάτω σχολεία:

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο/Φάσμα Αυτισμού (αναπηρικό αμαξίδιο, κρεβάτι φυσιοθεραπείας, στρώματα μασάζ, αποσπώμενοι δίσκοι φαγητού),

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Πάτρας  (Αναπηρικό αμαξίδιο)

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Αιγίου (Αναπηρικό αμαξίδιο)

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Πάτρας (Κρεβάτι φυσιοθεραπείας)

18ο Γυμνάσιο Πάτρας (Επισκευή ακουστικών βαρηκοΐας) και στην

Π.ΟΜ    Α.ΜΕ.Α Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων (Αναπηρικό αμαξίδιο)

Την εκδήλωση συντόνισαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας / Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών). και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση