Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID)

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε την εκδήλωση που έγινε στην Ελλάδα.

.png

Από αύριο Τετάρτη 2-2-2022 δωρεάν 5 self test

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε πώς θα γίνει η διάθεση των self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Πηγή άρθρου: Διάθεση self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς από Τετάρτη 2/2 | fresh-education

 

 

 

Self test: Από αύριο (19/1/2022) η δωρεάν διάθεσή τους για μαθητές και εκπαιδευτικούς- Πότε πρέπει να πραγματοποιούνται..

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

– το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

– ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

– οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

Self test: Άρχισε η δωρεάν διάθεση για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Πέντε self τεστ μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία, δωρεάν, από σήμερα (5 Ιανουαρίου 2022) μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί – Οι αναλυτικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, υπενθυμίζεται ότι:
– το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self-test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

– ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

– η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

– οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.
Πηγή άρθρου: Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία | fresh-education

 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ- Ο ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΣΧΑ! ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Πάσχα γιορτάζουμε και χαιρόμαστε!

 

 

 

 

 

 

 

 

«Δείτε! Ο Τάφος άδειος! Αυτός που ζητείτε αναστήθηκε!  Δεν είναι εδώ! Τρέξτε και κηρύξετε στον κόσμο ότι Ανέστη ο Κύριος!»

Φως Χριστού φαίνει πάσι!

…ακόμη και στον Άδη!

Πάσχα: Πέρασμα από τον κόσμο του θανάτου στην χαρά της Ζωής!

Βάζω τις εικόνες με τα Πάθη του Χριστού σε σωστή χρονική σειρά

Βάζω τις εικόνες με τα Πάθη του Χριστού σε σωστή χρονική σειρά

(μπορούμε να εκτυπώσουμε τις εικόνες, κάνοντας κλικ επάνω σε καθεμιά, και να τις χρωματίσουμε προσεκτικά)

Γεια σας αγαπημένα μου παιδιά!????
Αφού διαβάσετε καλά και μάθετε σε προηγούμενη ανάρτηση που έχω κάνει ποια είναι τα Πάθη του Ιησού Χριστού, θέλω να εκτυπώσετε τις παρακάτω ασπρόμαυρες ζωγραφιές, κάνοντας κλικ πάνω τους. Στη συνέχεια, θέλω να τις χρωματίσετε με όμορφα χρώματα και χωρίς να βγείτε από το περίγραμμα, να τις βάλετε στη σωστή χρονική σειρά και μετά να τις κόψετε και να τις κολλήσετε πάνω σε κάνσον χαρτόνι! Κάτω από κάθε ζωγραφιά θέλω να γράψετε μία πρόταση-λεζάντα για το γεγονός που βλέπετε!
Μπορείτε αν δυσκολεύεστε πολύ να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον γονιό!

κ.Έφη
Κυριακή των Βαΐων
 …………………………………………………………………………………………………..
Τέλεση του Ιερού Νιπτήρος
 …………………………………………………………………………………………………………..
Ο Μυστικός Δείπνος
 …………………………………………………………………………………………….
Η Προσευχή του Ιησού στον κήπο της Γεσθημανής
 ……………………………………………………………………………………………..
Η Προδοσία από τον Ιούδα
 …………………………………………………………………………………………………
Η πορεία προς τον Γολγοθά και η βοήθεια από τον Σίμωνα τον Κυρηναίο
 ……………………………………………………………………………………………….
Η Σταύρωση του Ιησού Χριστού
 ……………………………………………………………………………………………………………
Ο Θάνατος και η Αποκαθήλωση του Ιησού Χριστού
 ………………………………………………………………………………………………..
Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού
 …………………………………………………………………
 Από το ιστολόγιο «Παίζω και μαθαίνω στην Ειδική Αγωγή» ο σύνδεσμος του άρθρου:
https://efibarlou.blogspot.com/2020/04/blog-post_63.html?m=1&fbclid=IwAR0EuC34laCID5MMHRkEdrBPQ_mDcp9_CH6-m5SI-axvkTqSft7881yUvyU
Στο Ιστολόγιο              https://efibarlou.blogspot.com/?m=1
υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα πάθη του Χριστού και το Πάσχα.