Τα βότανα του τόπου μας, ένα βιωματικό εργαστήριο από το ΚΠΕ Φιλίππων

20231130 143913 20231130 143821

20231201 08394220231201 08391820231201 08385020231201 084015

Η Α΄ και η Β΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το ΚΠΕ των Φιλίππων την Πέμπτη 23/11/2023 και συμμετείχε σε μια εξαιρετική δράση που οργάνωσε το κέντρο. Οι μαθητές μας συνέλεξαν βότανα της περιοχής, τσουκνίδες, γλιστρίδες, καθώς και καρύδια. Στην επιστροφή τους στο ΚΠΕ Φιλίππων, έφτιαξαν ένα υπέροχο πέστο, το οποίο γεύτηκαν οι μαθητές μας πάνω σε ζεστό ψωμί που αγόρασαν οι δασκάλες τους από τον φούρνο του χωριού.

 

Το πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Παρανεστίου “Από τη ζωή των μελισσών” στο σχολείο μας

1000001294            1000001268

Την Τρίτη 28/11 οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων του σχολείου μας, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Παρανεστίου “Από τη ζωή των μελισσών”.

Γνώρισαν τη θαυμαστή κοινωνία των μελισσών, μάθανε για την προσφορά τους στο περιβάλλον ως παράγοντα επικονίασης και την αξία τους για τη διατροφή και την υγεία των ανθρώπων

Ρομποτική στο σχολείο μας

new page cover live Δημοτικό 01

Στόχος των προγραμμάτων του STEM Education είναι η ενδυνάμωση των μαθητών με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη νοοτροπία που απαιτούνται για να ευδοκιμήσουν σε έναν όλο και πιο περίπλοκο και τεχνολογικό κόσμο. Χρησιμοποιώντας συνδυασμό στοιχείων από όλες τις θετικές επιστήμες, τα παιδιά αποκτούν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα (problem solvers) και να συμμετέχουν με αξιώσεις στον ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται ταχύτατα, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Στα Προγράμματα STEM Education η δημιουργία στηρίζεται στο Εμείς και όχι στο Εγώ, η φαντασία και η ανάπτυξη ικανοτήτων δημιουργούν τα νέα μοντέλα και η βιωματική κατανόηση των Φυσικών Επιστημών αποτελεί τη βάση ανάπτυξης του αιώνα που διανύουμε.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

images

Με απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης Δράμας τοποθετείται η ψυχολόγος κ. Παναγιωτίδου Κυριακή στο σχολείο μας. Η κ. Παναγιωτίδου θα βρίσκεται μια ημέρα την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή) στο σχολείο μας, για δράσεις πρόληψης, καθώς και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των μαθητών του σχολείου μας.

Η κ. Παναγιωτίδου θα μπορεί να βλέπει και τους γονείς των μαθητών κάθε Παρασκευή και ώρα 11:30 κατόπιν συνεννόησης μαζί της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΗ

Την Παρασκευή 17/11/2023 οι μαθητές θα έρθουν κανονικά το πρωί, αλλά θα φύγουν αμέσως μετά τη γιορτή μας. Οπότε τα παιδιά θα αποχωρήσουν απ’ το σχολείο στις 10:15 και τα παιδιά του Μυλοποτάμου θα αποχωρήσουν με το λεωφορείο στις 10:30

Επίσης την Παρασκευή 17/11/2023 το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ: ”KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS”

hero2023

Κάθε 45 δευτερόλεπτα, συμβαίνει μια καρδιακή ανακοπή στην Ευρώπη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κινδυνεύουν από εκατομμύρια επείγοντα περιστατικά καρδιακής ανακοπής, πνιγμονής, πνιγμού, τραυματισμού και άλλων καταστάσεων. Επειδή, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης σε 3 έως 5 λεπτά, θα πρέπει όλοι μας να μάθουμε απλές δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών και να χρησιμοποιήσουμε νέες τεχνολογίες, προκειμένου να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο και πιθανότητες επιβίωσης των συνανθρώπων μας. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Kids Save Lives στα  Εργαστήρια Δεξιοτήτων, αποφασίσαμε να οργανώσουμε δράσεις ευαισθητοποίησης για το σημαντικό αυτό θέμα. Έτσι, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου οι Δ΄, Ε΄, και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το θεωρητικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος ”KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS” ενώ συμμετείχαν ενεργά διατυπώνοντας τις απόψεις τους αλλά και υποβάλλοντας σχετικές ερωτήσεις στους εκπαιδευτές. Ανυπομονούμε για την πρακτική εκπαίδευση που θα ακολουθήσει ώστε να μυηθούμε και να γνωρίσουμε τον μαγικό και σωτήριο κόσμο των Πρώτων Βοηθειών!

.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ”ORIENTEERING” – ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ “ΠΑΡΚΟ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ”

Δράσεις προσανατολισμού (Orienteering) σε φυσικό περιβάλλον

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ”ORIENTEERING” – ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ “ΠΑΡΚΟ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ”

Θέμα: Δράσεις προσανατολισμού (Orienteering) σε φυσικό περιβάλλον για μαθητές και παιδιά αναπτυξιακών ηλικιών.

Πληροφορίες για την πραγματοποίηση των δράσεων

O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας (Σ.Δ.Υ.Δ) την Κυριακή  12/11/2023 και ώρες 10-12 πμ. διοργανώνει δράσεις προσανατολισμού ((Orienteering) σε φυσικό περιβάλλον  για παιδιά αναπτυξιακών ηλικιών.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν  στο “Πάρκο των Κομνηνών” Ευξείνου Πόντου 49 επί της Εθνικής οδού Δράμας Κ. Νευροκοπίου.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά  των παρακάτω κατηγοριών ως άτομα ή ως ομάδες των 3ων ατόμων.

  1. Παιδιά 5-7 ετών συνοδευόμενα από τους γονείς τους, οι οποίοι μπορούν από κοινού να συμμετέχουν στην δράση ως οικογένεια.
  2. Παιδιά 8 – 12 ετών
  3. Μαθητές Δημοτικών Σχολείων από 5 – 7 και 8-12 ετών ως άτομα ή ως ομάδες των 3ωνατόμων.

Χρήσιμες πληροφορίες

Στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου υπάρχει μεγάλος ελεύθερος χώρος για παρκάρισμα αυτοκινήτων (Ευξείνου πόντου 49 στην Δράμα) ενώ στο εσωτερικό του Πάρκου (περιφραγμένος χώρος)  λειτουργεί αναψυκτήριο με μεγάλο αριθμό  εσωτερικών και εξωτερικών τράπεζο –  καθισμάτων.

Στον περιβάλλοντα χώρο εντός του “Πάρκου των Κομνηνών” λειτουργεί ασφαλής πιστοποιημένη παιδική χαρά (για όλες τις ηλικίες των παιδιών),  με δυνατότητα οπτικού ελέγχου του χώρου από τους συνοδούς.

Οι δράσεις προσανατολισμού είναι ήπιες πνευματικές και κινητικές δραστηριότητες  και θεωρούνται ασφαλείς ως προς το περιεχόμενό τους.

 

Η παρέλαση της 28ης οκτωβρίου

images

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στου μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση της 28ης, αλλά και στον γυμναστή του σχολείου μας κ. Γεωργιάδη Παναγιώτη  για την άρτια προετοιμασία τους.

Η γιορτή της 28ης

thumbnail 20231027 094754

Την Παρασκευή 27/10/2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου παρουσία όλων των μαθητών του σχολείου, καθώς και πλήθος γονέων. Την γιορτή πλαισίωσαν με το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου καθώς και με δραματοποίηση η Γ΄ & η Δ΄ τάξη του σχολείου μας. Επίσης ακούστηκαν επετειακά τραγούδια από την χορωδία του σχολείου μας. Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά καθώς και στις δασκάλες του σχολείου μας κ. Ιωαννίδου και κ. Διαμαντίδου. Φυσικά δεν ξεχνάμε και τον μουσικό του σχολείου κ. Καλοτραπέζη για την άοκνη προετοιμασία της χορωδία ς μας.