ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1) Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στο Σχολείο τρεις βιντεοπροβολείς με τις βάσεις οροφής. Με αυτήν την προσθήκη το Σχολείο διαθέτει πλέον βιντεοπροβολέα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ

2) Υπενθυμίζουμε ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο, 28-29 Απριλίου, θα υλοποιηθεί για τέταρτη φορά η δράση « η τσάντα στο Σχολείο». Επισημαίνουμε ότι : αν κάποιος Γονέας /Κηδεμόνας δεν επιθυμεί να παραμείνει η τσάντα στο Σχολείο, το δηλώνει και ο/η μαθητής /τρια αποχωρεί την Παρασκευή με την τσάντα.
3) Το συγκρότημα encardia παρουσιάζει «travudia glicea a tin fsihi»
Μία μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από τη διάλεκτο και τις λαϊκές παραδόσεις των Ελληνοφώνων της Νότιας Ιταλίας.
Στόχος της παράστασης είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα τραγούδια, τον χορό αλλά και γενικά τον πολιτισμό και την ζωντανή παράδοση των Ελλήνων της Νότιας Ιταλίας. Ακόμα να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα των encardia και την υπέροχη γλώσσα των Ελληνοφώνων, τα Grico, μια γλώσσα που χάνεται σιγά σιγά αφού λίγοι ακόμα απέμειναν να τη μιλούν στις περιοχές του Ιταλικού Νότου.
Η tarantella pizzica στο τέλος θα κερδίσει τα παιδιά, αφού θα μάθουν τα βασικά βήματα και θα χορέψουν μαζί με τούς μουσικούς και τη χορεύτρια
των encardia αυτόν τον χορό που είναι από τους αρχαιότερους της Μεσογείου.
Πάνω από δώδεκα χρόνια τώρα οι encardia αναπνέουν τον αέρα της πεδιάδας του Σαλέντο, της Καλαβρίας και της Σικελίας και ατόφια η έμπνευση στη μέχρι τώρα πορεία και δημιουργία τους πηγάζει από εκεί.
Τα όργανα που παίζουν και παρουσιάζουν οι μουσικοί είναι ακορντεόν, κιθάρα, μαντολίνο, βιολί, παραδοσιακά ταμπορέλλα, καστανιέτες, νταούλι κ.ά.
Η παράσταση θα δοθεί στην αυλή του Σχολείου τη Δευτέρα, 30-4-18, και το εισιτήριο για κάθε παιδί είναι 4 ευρώ.
Τα παιδιά, όπως και κάθε μέρα, πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο.
Το πρόγραμμα του Σχολείου, Πρωινό –Ολοήμερο, θα διεξαχθεί κανονικά.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.