4ο Εργαστήρι Δεξιοτήτων” Ανακύκλωσε κι εσύ και προστάτεψε τη γη”

       Αυτό τον καιρό ολοκληρώσαμε το 4ο Εργαστήρι Δεξιοτήτων με τίτλο” Ανακύκλωσε κι εσύ και προστάτεψε τη γη”. Αφορμή για το σχεδιασμό του προγράμματος αποτέλεσε η ανάγκη διαμόρφωσης κατάλληλων στάσεων και δεξιοτήτων στα παιδιά , σχετικά με σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα.  Σύμφωνα με τον Mackey , η ευαισθητοποίηση στα περιβαλλοντικά προβλήματα, η παρουσίαση φιλοπεριβαλλοντικών στάσεων, καθώς και η οργάνωση σχετικών δράσεων είναι σημαντικό να ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να λειτουργούν παρεμβατικά στη διαμόρφωση φιλικών προς το περιβάλλον αξιών, στάσεων και συμπεριφορών . Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν να γίνει κατανοητό ότι τα απορρίμματα είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και η διαχείρισή τους αποτελεί σημαντικότατη ευθύνη όλων, μικρών και μεγάλων. Έτσι λοιπόν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, μιλήσαμε για το τί να κάνουμε τα σκουπίδια μας, πώς να τα συλλέγουμε και για την ανακύκλωση.

       Παρακολουθήσαμε  εκπαιδευτικό βίντεο για την ανακύκλωση , διαβάσαμε το παραμύθι : «Το βρωμοχώρι ¨της Σ.Ζαραμπούκα , το συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και ζωγραφίσαμε « Σκέφτομαι ότι για να γίνει η πόλη μου καθαρή καλό θα ήταν να….».

Ακούσαμε , τραγουδήσαμε και χορέψαμε το τραγούδι: «Μπλε κάδος»

Παίξαμε  πολλά ψυχοκινητικά παιχνίδια με τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουμε φέρει στο σχολείο μας όπως : μπόουλινγκ, πυραμίδα, κρίκους, μπάσκετ.

ανακ3 2  στεφ2

στεφ   ανακ4 1

ανακ1 1

Παίζοντας μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα υλικά και να τα τοποθετούμε στο σωστό κάδο ανακύκλωσης…

καδοι4 1    καδοι2 1

καδοι 3  καδοι3

 

Ζητήσαμε από τα παιδιά να φέρουν από το σπίτι τους ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία δημιουργήσαμε ευφάνταστες κατασκευές  και σκεφτήκαμε να τις παρουσιάσουμε σε μια έκθεση και καλέσαμε τους γονείς.

 

.jpg   5

6  3

8 9

4                         12

721

16 15

14     18

.jpg  20

Περάσαμε υπέροχα , συνεργαστήκαμε, νιώσαμε ικανοποίηση και χαρά για την έκθεσή μας !

Ήταν το τελευταίο εργαστήρι για φέτος. Με χαρά περιμένουμε την καλοκαιρινή μας γιορτή!!

 

Γιορτή Μητέρας!

Την Παρασκευή 6 Μάϊου μιλήσαμε για τις μαμάδες μας, πόσο σημαντικές είναι, τί αγαπάμε , πόσο μας φροντίζουν, είδαμε τη Μάνα μέσα από τα μάτια ζωγράφων και τραγουδήσαμε. Βέβαια ετοιμάσαμε γι΄αυτήν και μια έκπληξη . Το δώρο της για την Κυριακή , 8 Μάϊου , γιορτή της Μητέρας!

ΜΑΜΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ!   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

 

μαμας 1 μαμας 2 μητερας .jpg μητερας αγγλικα 1

μαμα