ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2022

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κόψαμε την βασιλόπιτα μας. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων για τις νόστιμες βασιλόπιτες και για τα δώρα των τυχερών.

Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία, χαρά και δημιουργία!

4

 

1

 

3

 

2 1

 

“My Carnival, Your Carnival” – Ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Απόκριες 2022

my carnival your carnival map participating countries 1645040073

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό των αγγλικών, συμμετέχει στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα  “My Carnival, Your Carnival – Το Καρναβάλι μου, το Καρναβάλι σου» . Είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και σχολεία στη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο!
Με αυτό το πρόγραμμα μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με παιδιά από διαφορετικά κράτη και να μάθουμε περισσότερα για το πώς γιορτάζονται οι Απόκριες σε άλλα σημεία του πλανήτη, σε άλλους πολιτισμούς.
Οι μαθητές μας θα συνεργαστούν για την δημιουργία μιας ομαδικής αφίσας με θέμα τις Απόκριες και θα μοιραστούν πληροφορίες με τα συμμετέχοντα σχολεία. Η Τwinkl (εκπαιδευτικός εκδοτικός οίκος και φορέας υλοποίησης της δράσης) θα παρουσιάσει τις εργασίες των παιδιών στο εκπαιδευτικό της Blog και στα social media. Στόχος μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι οι δημιουργίες των παιδιών να δημοσιευτούν σε πολλαπλές πλατφόρμες ώστε με αυτό τον τρόπο να ταξιδέψουν οι ιστορίες και οι εικόνες αυτές για το Καρναβάλι όσο περισσότερο γίνεται.
Επίσης, με την ολοκλήρωση του project στα παιδιά θα δοθούν πιστοποιητικά για τη συμμετοχή τους. Όλες οι εργασίες θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν σε ψηφιακό βιβλίο, που θα σταλεί στα σχολεία που συμμετείχαν και θα διατίθεται στην πλατφόρμα της Twinkl www.twinkl.gr