Χρόνια Πολλά Κωνσταντίνε και Ελένη!

 Αυτή η ανάρτηση γίνεται κατ’ εξαίρεση σήμερα Δευτέρα και όχι την Παρασκευή  όπως συνηθίζουμε, λόγω του θέματος με το οποίο ασχολείται. Έτσι θα έχετε το χρόνο να κάνετε ότι σας αρέσει για τη γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου. Επομένως η επόμενη ανάρτηση θα γίνει κανονικά πλέον την Παρασκευή 29 Μαΐου. Ως τότε έχετε το χρόνο να κάνετε τις εργασίες  με την ησυχία σας.

Σήμερα παιδάκια θα κάνουμε κάτι πολύ ευχάριστο. Θα προετοιμαστούμε για μια γιορτή. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε χρόνο για να κάνουμε τις απαραίτητες ετοιμασίες. Μην ανησυχείτε προλαβαίνουμε.    Σε λίγες μέρες στις 21 Μαΐου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη δύο μεγάλων αγίων.  Του αγίου Κωνσταντίνου και της μητέρας του, της αγίας Ελένης. Αυτή λοιπόν τη μέρα γιορτάζουν όσοι  άνθρωποι  έχουν το όνομα Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα και Ελένη. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που γιορτάζουν.  Ξέρετε εσείς κανέναν από το σχολείο μας που να γιορτάζει;

Μπράβο σας, το βρήκατε!

Η κυρία Λένα!

Χρόνια της πολλά λοιπόν.  Να τη χαιρόμαστε, και να είναι πάντα γερή και δυνατή με υγεία και χαρά!

Και ο Κωνσταντίνος μας φυσικά.

Χρόνια πολλά και σε σένα Κωνσταντίνε και Καλή πρόοδο

Είμαι όμως σίγουρη πως όλοι θα έχετε κάποιον δικό σας που να γιορτάζει.   Γι’ αυτό σκέφτηκα σήμερα να ασχοληθούμε με την γιορτή αυτή και ότι μπορεί να σημαίνει.

Για αρχή φτιάξε αυτό το παζλ της γιορτής.

ΠΑΖΛ

Πρώτα  απ’ όλα θα μάθουμε το γράμμα Κ,κ κάνοντας τις παρακάτω εργασίες.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1

Θα παίξουμε το παιχνίδι με τον τροχό και θα προσπαθήσεις να  φτιάξεις μια ιστορία με το γράμμα Κ.  Καλό θα ήταν να  πεις  την ιστορία  στη μαμά και να την γράψει για να μας την στείλει. Ή ακόμα καλύτερα να σε ηχογραφήσει  όταν την λες για να την ακούσουμε όλοι.

ΤΡΟΧΟΣ

Και τώρα η κρεμάλα που τόσο σου αρέσει.

ΚΡΕΜΑΛΑ 1

ΚΡΕΜΑΛΑ 2

Τις βρήκες τις λέξεις;

Μπράβο σου!!!

Βρες τώρα και τα ζευγαράκια με τις εικόνες που έχουν σχέση με την γιορτή του αγίου Κωνσταντίνου.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ

Και ένα φύλλο εργασίας για να θυμηθούμε και τους αριθμούς.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2

Τέλος οι εργασίες. Τώρα θα ασχοληθούμε με  όλα αυτά που πρέπει να ετοιμάσουμε για κάποιον που γιορτάζει.

Χρόνια πολλά! Δώρα καλά!

Πρώτα πρώτα τα πιο όμορφα χειροποίητα δωράκια. Όλα φτιαγμένα από μικρά χεράκια με πολλή πολλή αγάπη για αυτούς που γιορτάζουν. Σας έχουμε προτάσεις για εύκολα και γρήγορα δωράκια για μικρούς και μεγάλους. Και το σπουδαιότερο με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Τι θα έλεγες για μια τρίλιζα από χαρτόνι ή χάρτινο κουτί. Το κόβεις , το βάφεις , ζωγραφίζεις την τρίλιζα και για πιόνια τι άλλο, από καπάκια μπουκαλιών σε διαφορετικό χρώμα για κάθε παίκτη. Και καλή τύχη στο παιχνίδι σας!

Τρίλιζα παιδικό παιχνίδι

          

 Παλιά cd και κοχύλια για διακόσμηση κορνίζας

Αν έχεις παλιά cd τα οποία δεν δουλεύουν πλέον, μπορείς να τα σπάσεις και να κολλήσεις τα κομμάτια τους πάνω σε ένα σκληρό χαρτόνι συσκευασίας και να κάνεις το περίγραμμα για να έχεις μια όμορφη κορνίζα. Στο κέντρο κόλλησε μια φωτογραφία σου μαζί με το φίλο σου ή μια ωραία ζωγραφιά από τα χεράκια σου. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις ότι κορνίζα θέλεις και να τη διακοσμήσεις με κοχύλια ή ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς.

 

κορνίζα διακοσμημένη από σπασμένο CD

κορνίζα διακοσμημένη με κοχύλια

Καπάκια μπουκαλιών για διακοσμητικά

Τα καπάκια από τα μπουκάλια κρασιού (από φελλό), ή τα πλαστικά χρωματιστά καπάκια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, δημιουργώντας ένα μικρό έργο τέχνης για το χαρίσεις σε όποιον γιορτάζει και να το βάλει στον τοίχο του για να σε θυμάται. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με χρωματιστά κουμπιά που έχει η μαμά στο σπίτι, με πολύχρωμα κομματάκια από ύφασμα, με αποξηραμένα φύλλα και πέταλα λουλουδιών και με ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. (κάνεις ότι συνδυασμούς θέλεις).

         

καρδούλα από φελλό

 

χρωματιστές καρδούλες από χαρτόνι συσκευασίας

 

πίνακας με πλαστικά καπάκια

 

αερόστατο από πλαστικά καπάκια              και χάρτινο ρολό

    

  καδράκια με κουμπιά, ύφασμα και                      ζωγραφιά

Ιδέες για κάρτες

Αν έχεις και κάποιον που γιορτάζει και μένει μακριά, κανένα πρόβλημα. Μπορείς να φτιάξεις μια κάρτα με τα χεράκια σου να την ζωγραφίσεις και να γράψεις μέσα τις ευχές σου. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο. Προσπάθησε και θα δεις.

        

Δες κι αυτό το βίντεο

https://gr.pinterest.com/pin/560346378640297171/

Και μην ξεχάσεις να προσφέρεις το δώρο σου μαζί με τις ευχές σου τραγουδώντας το παρακάτω τραγούδι..( αφού τώρα πρέπει να αποφεύγουμε τα  φιλιά και τις πολλές αγκαλιές )

https://safeYouTube.net/w/ipSE

Γιορτή χωρίς γλυκό γίνεται; Εεεε δε γίνεται!

Ήρθε η ώρα για γλυκό. Αν γιορτάζει κάποιος από την οικογένειά μας μπορούμε να του φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια  με τη βοήθεια της μαμάς πάντα. Αν γιορτάζει κάποιος εκτός οικογένειας μπορούμε να του τα προσφέρουμε. Στην κουζίνα ολοταχώς λοιπόν!

Σοκολατάκια Ferrero Rocher με 3 υλικά

Τα σοκολατάκια  Ferrero Rocher  είναι μια λιχουδιά που δύσκολα μπορεί να της αντισταθούν μικροί και μεγάλοι. Καλό είναι να ακολουθήσετε τη συνταγή μας και με 3 μόλις υλικά θα έχετε ανά πάσα στιγμή ένα απίθανο κέρασμα. Είναι τόσο εύκολα που μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς παιδιά.

Υλικά:   600 γρ. μερέντα
200 γρ. φουντούκια ψημένα
4 γκοφρέτες μεγάλες (200γρ.)

Εκτέλεση  :Σε ένα multi κόβουμε τα φουντούκια. Το ίδιο κάνουμε και με τις γκοφρέτες. Ανακατεύουμε και τα 3 υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια με ένα κουτάλι τα διαμορφώνουμε σαν μπαλάκια. Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες.

Απόψε διασκεδάζουμε

Για ξεκίνημα ένα χαρούμενο παιχνιδάκι  για να παίξεις με τους φίλους σου.

Βρες τι κρύβουν

 

Και τώρα καιρός για ξεφάντωμα. Τραγουδήστε και χορέψτε με  αυτό το παραδοσιακό τραγούδι.

https://safeYouTube.net/w/6kSE

ταινία:  τα μυαλά που κουβαλάς

Και όταν κουραστείτε πολύ από το χορό για να χαλαρώσετε μπορείτε να δείτε αυτήν την καταπληκτική ταινία που μαγεύει το ίδιο μικρούς και μεγάλους.

τα μυαλά που κουβαλάς

καλή σας διασκέδαση και

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

Μία σκέψη στο“Χρόνια Πολλά Κωνσταντίνε και Ελένη!

  1. Μα πόσο γέλασα με το καταπληκτικό βιντεάκι με το παραδοσιακό τραγούδι!!! Έχετε πολύ χιούμορ!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.