Συμμετοχή στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας των βιβλιοθηκών του Δ. Καλαμαριάς “ΝΗΠΙΟΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ”

Nhpio Biblioskolhkes 2025 Afisa1

Το 15ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που διοργανώνουν οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς. Τα παιδιά για να ενταχθούν στην μεγάλη παρέα των Νηπιοβιβλιοσκωλήκων καλούνται να διαβάσουν τουλάχιστον ένα από
τα βιβλία της προτεινόμενης λίστας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και η καλλιέργεια της αναγνωστικής σχέσης των παιδιών με το βιβλίο. Τα βιβλία της προτεινόμενης λίστας μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω  σύνδεσμο: ΛΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΝΗΠΙΟΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ-2025

Τα βιβλία των Νηπιοβιβλιοσκωλήκων είναι διαθέσιμα στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό να τα  προμηθεύεστε αποκλειστικά από εκεί. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να διαβάζονται βιβλία αποκλειστικά από την συγκεκριμένη προτεινόμενη λίστα. Πραγματοποιείστε την εγγραφή του/των παιδιού/ών σας στη διαδικτυακή εφαρμογή  https://bookpoint.gr/bookworms εισάγοντας το
e-mail και τον προσωπικό κωδικό. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε την ανάγνωση ενός βιβλίου, το καταχωρίζετε στη λίστα Διαβασμένα (Βιβλιοσκώληκες) προσθέτοντας ένα σχόλιο και αξιολογώντας το με αστεράκια. Όσα παιδιά έχουν ήδη κωδικούς, εισάγονται στην εφαρμογή με αυτούς και επιλέγουν την τάξη και το σχολείο στο οποίο ανήκουν, για την ανανέωση των στοιχείων.

Η καταχώριση των βιβλίων στην διαδικτυακή εφαρμογή είναι απαραίτητη, αλλιώς το/α παιδί/ιά σας δεν θα λάβει/ουν έπαινο συμμετοχής (θα βρείτε συνημμένο αρχείο με αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή στην εφαρμογή). Μετά τη λήξη του προγράμματος θα απονεμηθούν ονομαστικοί έπαινοι συμμετοχής σε όλα τα παιδιά  που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Οι έπαινοι θα δοθούν στα παιδιά ύστερα από επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν οι βιβλιοθηκονόμοι του Δικτύου των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Καλαμαριάς στα σχολεία.

Οδηγίες-με-εικόνες-για-Εφαρμογή-Νηπιοβιβλιοσκώληκες

Ξεκινάμε τα αναγνωστικά μας ταξίδια!

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στο Code Week 2025

Το νηπιαγωγείο μας, με χαρά και ενθουσιασμό, συμμετέχει φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα Code Week 2025! Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο του προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα.

Η δραστηριότητά μας έχει τίτλο «Η Μέλισσα Bee Bot ψάχνει το φθινόπωρο» και πραγματοποιείται με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού ρομποτικού παιχνιδιού Bee-Bot. Τα παιδιά μας, δουλεύοντας σε ομάδες, προγραμματίζουν το ρομποτάκι να κινηθεί πάνω σε πλέγμα με εικόνες σχετικές με το φθινόπωρο (φύλλα, μήλα, βροχή, σύννεφα, μανιτάρια κ.ά.). Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουν βασικές έννοιες προγραμματισμού, συνεργάζονται, λύνουν προβλήματα και ταυτόχρονα διασκεδάζουν μαθαίνοντας.

Η συμμετοχή μας είναι καταχωρημένη στην πλατφόρμα του Code Week 2025 με τον κωδικό: cw25-VBWVu.

👉 Προσκαλούμε και άλλα νηπιαγωγεία και σχολεία να συμμετέχουν μαζί μας σε αυτήν τη γιορτή δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης!

https://codeweek.eu/codeweek4all

https://codeweek.eu/view/1301239/h-bee-bot-psakhnei-to-fthinoporo



Λήψη αρχείου

Ας δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον προγραμματισμό με τρόπο χαρούμενο, συνεργατικό και προσαρμοσμένο στην ηλικία τους.

Η Μέλισσα Bee bot ψάχνει το Φθινόπωρο

Melissa AI

👉 Πατήστε στον σύνδεσμο για να ανοίξετε το ψηφιακό μας τοίχο Digipad. Για να προσθέσετε τη δραστηριότητά σας πατήστε επάνω στο + κάτω δεξιά στον πίνακα!